Ο Τρελοκαμπέρος στους αιθέρες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο Τρελοκαμπέρος στους αιθέρες

Αντιγόνη Καμπέρου

7.70€ -26% 5.70€
Ο Δημήτριος Καμπέρος, ο επονομαζόμενος "Τρελοκαμπέρος", ο πρώτος Έλληνας στρατιωτικός αεροπόρος, πετάει στο Φάληρο με το πρώτο διπλάνο, το "Δαίδαλος", το 1912 και κατακτά τους αιθέρες. Πλήθος κόσμου συρρέει με κάθε ευκαιρία για να θαυμάσει τις εκπληκτικές επιδείξεις του δίπλα από τον Ζωολογικό Κήπο του Φαλήρου. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο μικρός Αλέξανδρος, που, εντυπωσιασμένος από τις τολμηρές πτήσεις του δεινού αεροπόρου, ονειρεύεται να γίνει κι αυτός αεροπόρος...
Χρήστος Δήμος

Χρήστος Δήμος (Εικονογράφος)

Ο Χρήστος Δήμος μεγάλωσε παίζοντας σ΄ ένα χωριό των Ιωαννίνων που το λένε Κουτσελιό. Από μικρό παιδί του άρεσε να ζωγραφίζει. Αυτή η αγάπη του για το σχέδιο τον οδήγησε μεγαλώνοντας στην Αθήνα, να προσπαθεί ν΄ ανακαλύψει τον κόσμο της εικόνας. Ασχολήθηκε πολλά χρόνια με την τέχνη του κινουμένου σχεδίου. Το μεγάλο του όνειρο όμως ήταν να κάνει παιδική εικονογράφηση, έτσι επιστρέφοντας από το Λονδίνο εγκατέλειψε το κινούμενο σχέδιο και αφοσιώθηκε στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει εικονογραφήσει 90 τίτλους βιβλίων. Επίσης έχει εικονογραφήσει το βιβλίο Γλώσσα Γ’ Δημοτικού "Τα απίθανα μολύβια". Το 2005 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο που έχει γράψει και εικονογραφήσει, "Ο Ντομάτας Πατατιάς". Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών τεχνών Ελλάδος, του κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του Αισώπου και πρώην μέλος Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1999 έως σήμερα έχει διδάξει εικονογράφηση και σκίτσο σε ιδιωτικές σχολές στην Αθήνα και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στα Ιωάννινα.


Αντιγόνη Καμπέρου (Συγγραφέας)

Η Αντιγόνη Καμπέρου γεννήθηκε στην Αθήνα, κόρη του Ευάγγελου Καμπέρου δικηγόρου, γνωστού Πειραιώτη λογοτέχνη. Σπούδασε αγγλική, γερμανική και ιταλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και του Αμβούργου και κατόπιν συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της Γενεύης στις Ευρωπαϊκές Σπουδές με διατριβή τις ελληνοτουρκικές διαφορές στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Το διδακτορικό της εστιάστηκε στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Δίδαξε αγγλικά, γερμανικά και ελληνικά στη Γενεύη παράλληλα με τις σπουδές της. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από δωδεκάχρονη παραμονή στο εξωτερικό, δίδαξε Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και αγγλική ορολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Εμφανίζεται ως συγγραφέας με το πρώτο της ιστορικό αφήγημα "Τρελοκαμπέρος" το 2014 και κατόπιν με τη σειρά διηγημάτων "Του Νου κλωθογυρίσματα" το 2016.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
72
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.121 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση