Snow Crash
zoom in
19.50€ -21% 15.41€

Ο Χίρο Προτάγκονιστ είναι ιδιοφυής χάκερ, δεξιοτέχνης ξιφομάχος και άνεργος ντελιβεράς πίτσας χαμένος σε μια μεταπολεμική, υπερ-καπιταλιστική Αμερική του μέλλοντος, όπου η κεντρική κυβέρνηση έχει αποσυρθεί, αφήνοντας πίσω ένα χαοτικό τοπίο περιφραγμένων κοινοτήτων και ατελείωτων λεωφόρων με φραντσάιζ και ιδιωτικούς στρατούς. Όταν ένας ιός (ή μήπως ναρκωτικό ή θρησκεία;) που ονομάζεται Snow Crash και προσβάλλει ανθρώπους και υπολογιστές εξαπλώνεται ταχύτατα, ο Χίρο συνεργάζεται με μια νεαρή κούριερ με σκέιτμπορντ για να σώσει τον πραγματικό κόσμο και τον κυβερνοχώρο.

 

«Ο Stephenson είναι μοναδικός, δεξιοτέχνης λογοτεχνικός στυλίστας - σχολαστικός παρατηρητής ενός θαυμαστού καινούργιου κόσμου, όπου η πληροφορία ρέει ελεύθερα μεταξύ ανθρώπων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε σημείο όπου τα δύο δεν είναι πλέον ευδιάκριτα.» (Lev Grossman, Time Magazine) «Το Snow Crash είναι για την τεχνο-κουλτούρα της δεκαετίας του '90 ό,τι ήταν ο Νευρομάντης για την δεκαετία του '80.» (The Guardian)

 

«Μια μυθολογία με ταχύτατο ρυθμό και ελεύθερο στυλ, για τον εικοστό πρώτο αιώνα.»

(William Gibson)

 

«Ένας φανταστικός, υπερρεαλιστικός, κωμικο-τρομακτικός στροβιλισμός μέσα από ένα αύριο που συμβαίνει ήδη. Ο Neal Stephenson είναι ιδιοφυής, οξυδερκής (...) μια μεγάλη δύναμη στην αμερικανική λογοτεχνική σκηνή.» (Timothy Leary)

Δημήτρης Αρβανίτης (Μεταφραστής)


Neal Stephenson

Neal Stephenson (Συγγραφέας)

Ο Αμερικανός συγγραφέας Νιλ Στίβενσον (Neal Stephenson) γεννήθηκε το 1959. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης Γεωγραφία και Φυσική. Εκτός από την τριλογία Κύκλος Μπαρόκ ("Υδράργυρος", "Η σύγχυση", "Το σύστημα του κόσμου"), στα έργα του περιλαμβάνονται και τα μυθιστορήματα "Cryptonomicon", "The Diamond Age", "Snow Crash" και "Zodiac".


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
520
Διαστάσεις:
14x21
Βάρος:
0.779 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση