SPQR
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

SPQR

Ιστορία της αρχαίας Ρώμης

Mary Beard

30.00€ -28% 21.60€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602217641

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2017

  • Εκδότης

    Αλεξάνδρεια

Πώς ένα άσημο χωριό της κεντρικής Ιταλίας έγινε η πρώτη παγκόσμια υπερδύναμη; SPQR είναι η συντομογραφία του Senatus Populusque Romanus, «η Σύγκλητος και ο Λαός της Ρώμης». Αυτή είναι η ιστορία τους.

Η αρχαία Ρώμη μάς αφορά: κρίνουμε ακόμη τις δικές μας κοινωνίες απέναντι σ’ αυτή την ιστορία των βασιλιάδων, των Συγκλητικών και των δεκατεσσάρων αυτοκρατόρων, της κατάκτησης και της ειρήνευσης, της τάξης και της υπερβολής, ενώ οι ρωμαϊκές διαμάχες γύρω από τα έθνη, την αυτοκρατορία, την ιδιότητα του πολίτη, την τρομοκρατία και τα δικαιώματα του ατόμου επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε σήμερα την πολιτική οργάνωση και την πολιτική ελευθερία.

Διατρέχοντας χίλια χρόνια ρωμαϊκής ιστορίας, η Μαίρη Μπηρντ ρίχνει νέο φως στον ρωμαϊκό πολιτισμό, από το τρεχούμενο νερό μέχρι τη δημοκρατία, από τους Γαλατικούς Πολέμους μέχρι την Pax Romana, από τη δουλεία μέχρι τη μετανάστευση, κι από το μεγάλο άλμα προς τα μπρος μέχρι τις μεταμορφώσεις του Αυγούστου.

Κώστας Κουρεμένος (Μεταφραστής)


Mary Beard

Mary Beard (Συγγραφέας)

Η Mary Beard είναι καθηγήτρια φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, εταίρος του Newnham College και συντάκτρια κλασικών σπουδών στο Times Literary Supplement. Είναι επίσης εταίρος της Βρετανικής Ακαδημίας και αντεπιστέλλον μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. To 2016 παρουσίασε το ντοκιμαντέρ Pompeii: New Secrets Revealed with Mary Beard στο BBC 1 και τη σειρά τεσσάρων επεισοδίων Mary Beard΄s Ultimate Rome: Empire Without Limit στο BBC 2.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
536
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.133 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση