Το σπουργιτάκι
zoom in
8.00€ -10% 7.20€

Ο μεγάλος Μαξίμ Γκόρκι, ο θεμελιωτής της λογοτεχνίας του σοσιαλιστικού ρεαλισμού και γενάρχης της σοβιετικής λογοτεχνίας, αφήνει όλη του την τρυφερότητα ν’ αναδειχτεί μέσα από Το σπουργιτάκι.

Πρόκειται για την ιστορία του Πούντικ, ενός σπουργιτιού, που όλα τα παιδάκια– τη γνώση της μαμάς του και νομίζει ότι τα ξέρει όλα. Θα καταλάβει αμφισβητεί –όπως όμως ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι, μόλις η μαμά του το γλιτώσει από τα νύχια μιας λαίμαργης γάτας...

 Ένα παραμύθι –σε μετάφραση Μίλιας Ριζίδη– που έχει «ντύσει» πολύ πετυχημένα με την εικονογράφησή της η Εύα Μελά.

Maksim Gorkij

Maksim Gorkij (Συγγραφέας)

Ο Μαξίμ Γκόρκυ (ψευδώνυμο του Αλεξέι Μαξίμοβιτς Πεσκώφ) γεννήθηκε το 1868 στο Νίζνι-Νόβγκοροντ. Από το 1875 έως το 1893 άσκησε πολλά και διάφορα επαγγέλματα, αποκτώντας έτσι μια τεράστια πείρα των ανθρώπων και της ζωής, την οποία χρησιμοποίησε ήδη από τα πρώτα του κείμενα. Πρωτοεμφανίστηκε στο λογοτεχνικό χώρο με τη νουβέλα "Μακάρ Τσουντρά" το 1892. Ακολούθησαν τα έργα του "Η γριά Ιζεργκίλ", "Τσελκάς", "Είκοσι έξι και μία", "Βάριενκα Ολέσοβα", "Φομά Γκαρντέγιεφ", "Τα παιδικά μου χρόνια", "Τα πανεπιστήμιά μου" κ.ά. Μεταξύ των ετών 1907-1908 εκδόθηκε το μυθιστόρημά του "Η μάνα", που αποτέλεσε και τη βάση για το σενάριο της ομώνυμης κλασικής ταινίας του σοβιετικού κινηματογράφου. Η διεθνής απήχησή του επιβεβαιώθηκε και με τα θεατρικά έργα του που ακολούθησαν. Πασίγνωστα είναι τα έργα "Οι μικροαστοί", "Οι εχθροί", "Στο βυθό", "Οι παραμεριστές" κ.ά. Η σύλληψή του κατά την επανάσταση του 1905 προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών σ΄ ολόκληρο τον κόσμο. Μετά την απελευθέρωσή του εγκαταστάθηκε στο Κάπρι της Ιταλίας. Το 1921, φεύγει από τη Ρωσία για να ζήσει στη Γερμανία και στο Σορέντο της Ιταλίας απ΄ όπου επιστρέφει, οριστικά πλέον, στην τότε Σοβιετική Ένωση το 1928. Καθιερώθηκε ως πρωτεργάτης της νέας σοβιετικής λογοτεχνίας και πέθανε στη Μόσχα το 1936.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μίλια Ροζίδου (Μεταφραστής)


Εύα Μελά

Εύα Μελά (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Την περίοδο 1974-1980 σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με δάσκαλο το Λευτέρη Κανακάκι στο Προκαταρκτικό και τον Κώστα Γραμματόπουλο στη Χαρακτική. Τη διετία 1979-1981 σπούδασε στο φροντιστήριο της Τέχνης του Βιβλίου, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με δάσκαλο το Γιάννη Παπαδάκη. Το 1981-1982 παρακολούθησε Σχέδιο και Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή του Παρισιού, με αφορμή μια υποτροφία του ΕΟΜΜΕΧ για Βιβλιοδεσία. Από το 1985 έως το 1988 ήταν υπότροφος του ΙΚΥ στη Χαρακτική. Για μεγάλο χρονικό διάστημα διδάχθηκε Χαρακτική και Τέχνη Βιβλίου κοντά στο χαράκτη Γιώργη Βαρλάμο. Το 1984 παίρνει το ένα από τα δύο πρώτα βραβεία για το σχεδιασμό γραμματοσήμου με θέμα "Αθήνα, 150 χρόνια Πρωτεύουσα". Το 1990 βραβεύεται από τη Στέγη Καλών Τεχνών και Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού στο διαγωνισμό σχεδιασμού Καλλιτεχνικού Βιβλίου με θέμα "Ο ΄Υμνος εις την Ελευθερίαν του Διονυσίου Σολωμού". Το 2000 τιμάται με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης και με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου για το βιβλίο της Γεωργίας Ανεζίνη-Λεράκη "Η Περιπέτεια μιας Καρδερίνας". ΄Εχει πραγματοποιήσει 14 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στις εκθέσεις του ΕΕΤΕ, της ΕΕΔΥΕ, του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, της Εταιρείας "Α. Τάσσος", της Εταιρείας Εικονογράφων Βιβλίων για Παιδιά "Ο Αίσωπος" κ.ά. Ασχολείται με τη φιλοτέχνηση βιβλίων και εντύπων και την εικονογράφηση βιβλίων για παιδιά.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
30
Διαστάσεις:
28x20
Βάρος:
0.112 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση