Που πήγε ο παππούς
zoom in

Γιαγιά, πού πήγε ο παππούς;

Ένα βιβλίο σχεδιασμένο με φροντίδα που απαντάει με τρυφερά και καθησυχαστικά λόγια σε ερωτήματα σχετικά με την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

Η υπέροχη ολοζώντανη εικονογράφηση συμπληρώνει το κείμενο προσδίδοντας αισιοδοξία και ανακούφιση.

Στέλλα Μιχαηλίδου

Στέλλα Μιχαηλίδου (Συγγραφέας)

Η Στέλλα Μιχαηλίδου ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Γράφει ιστορίες και θεατρικά έργα για παιδιά και νέους, σκηνοθετεί και χορογραφεί θεατρικές παραστάσεις, ενώ παράλληλα διδάσκει Κινησιολογία στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Συνεργάζεται με προληπτικές μαύρες γάτες, μυρμήγκια που αγαπούν την ποίηση, γράμματα του αλφαβήτου που θέλουν να αλλάξουν τη σειρά τους, παραχαϊδεμένα γαϊδουράκια που λατρεύουν την κηπουρική, πλάσματα που ερωτεύονται πρώτη φορά, παιδιά που με όπλο τη φαντασία, αντιστέκονται σε ό,τι τους κάνει τη ζωή δύσκολη. Συχνά περπατάει στο δάσος παρέα με ήρωες κλασσικών παραμυθιών που τo ’χουν σκάσει από την ιστορία τους και αναζητούν καινούργιες περιπέτειες.

Εργάστηκε για περισσότερα από είκοσι χρόνια ως ηθοποιός, γνωρίζοντας έτσι πολλούς θεατρικούς ήρωες, με τους οποίους συνδέεται στενά μέχρι σήμερα. Συνεργάστηκε με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», το Κ.Θ.Β.Ε., με Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, με ιδιωτικές σκηνές καθώς και με το Εθνικό Θέατρο.

Το βιβλίο της «Πολυξένη» των εκδόσεων Παπαδόπουλος (2014), βραβεύτηκε για το κείμενο και την εικονογράφηση από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Mariona Cabassa

Mariona Cabassa (Εικονογράφος)

Η Mariona Cabassa γεννήθηκε και μένει στη Βαρκελώνη, μια πόλη που αγαπά, με τον σύζυγό της και τον γιο τους. Ξεκίνησε να σπουδάζει γραφιστικές τέχνες στη Σχολή Τεχνών και Χειροτεχνίας της La Massana, αλλά μερικά χρόνια αργότερα συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν περισσότερα πινέλα και μολύβια και λιγότερο χρόνο σε οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών (με την πάροδο του χρόνου βέβαια, έχουν γίνει ένα βασικό εργαλείο στην δουλειά της). Αποφοίτησε το 2000 και πήγε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Στρασβούργου, όπου έμαθε πολλά για την εικονογράφηση και τη χαρακτική, καθώς και για τη γαλλική γλώσσα. Η ζωγραφική έγινε το επάγγελμά της και, έχει ήδη εικονογραφήσει 40 βιβλία στην Ισπανία (στην Καταλανική, Ισπανική, Βάσκικη και Γαλικιανή γλώσσα), τα οποία έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά , πορτογαλικά, ιταλικά, κινεζικά, γαλλικά, εβραϊκά). Έχει λάβει αρκετά βραβεία για το έργο της και έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις. Έχει διδάξει σε διάφορα σχολές τέχνης και διοργανώνει τα δικά της εργαστήρια.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
32
Διαστάσεις:
24x24
Βάρος:
0.292 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση