Η κόκκινη κουρτίνα
zoom in
10.00€ -10% 9.00€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786188305144

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2017

  • Εκδότης

    στίξις

Η Κόκκινη Κουρτίνα είναι μία από τις έξι νουβέλες οι οποίες είχαν στοιχειώσει τη ζωή του Ζυλ Μπαρμπέ ντ’ Ωρεβιγύ επί δεκαετίες ολόκληρες έως ότου τις εκδώσει με τον γενικό τίτλο Οι Γυναίκες του Διαβόλου (1874).

Η κόκκινη κουρτίνα, δίκην αυλαίας θεάτρου, σηκώνεται από τον αφηγητή-ταξιδιώτη και αποκαλύπτει στον ακροατή-συνταξιδιώτη του, τα δραματικά γεγονότα στα οποία υπήρξε μάρτυς και συμπρωταγωνιστής πριν από τριάντα χρόνια.

Η κεντρική ηρωίδα είναι μία από τις πιο σκοτεινές και μοιραίες γυναίκες της λογοτεχνίας! Η δεκαοκτάχρονη, αινιγματική, καταραμένη Αλμπέρτ. Η σιωπηλή ηρωίδα Αλμπέρτ, σε ένα λαλίστατο μυθιστόρημα.

Jules Barbey D΄ Aurevilly

Jules Barbey D΄ Aurevilly (Συγγραφέας)

Ο Ζυλ Μπαρμπέ ντ΄ Ωρεβιγύ γεννήθηκε το 1811 στο Σαιν-Σοβέρ της Νορμανδίας και πέθανε το 1889 στο Παρίσι. Ήταν θιασώτης της ηδονολατρείας του 18ου αιώνα, τον οποίο άλλωστε εκθειάζει αμέτρητες φορές μέσα στο βιβλίο του και στο έργο του γενικότερα. Στα νιάτα του έζησε σύμφωνα με αυτά τα "πρότυπα" και ως λογοτέχνης προσπάθησε με θέρμη να εμβαθύνει στις περιοχές του αλλόκοτου, του μυστηριώδους και του σατανικού, χωρίς πάντως αυτό να τον εμποδίσει να παραμείνει... φανατικός καθολικός (την εποχή που εκδόθηκε το "Μια παλιά ερωμένη" ήταν αρχισυντάκτης της εφημερίδας Le monde catholique). Ο Μπαρμπέ ήταν επίσης λάτρης του μοναρχικού καθεστώτος και μεγάλος πολέμιος των αρχών της γαλλικής επανάστασης και του Ναπολέοντα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Γύζη (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο
Σελίδες:
88
Διαστάσεις:
20.5x13
Βάρος:
0.134 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση