Δόνια Μπέρτα
zoom in
13.15€
Η δόνια Μπέρτα, μια ρομαντική και ξεπεσμένη γριά αριστοκράτισσα, ζει σε μια απομονωμένη επαρχία της Ισπανίας καταδικασμένη από την τοπική κοινωνία και από τα αδέρφια της εξαιτίας ενός "ολισθήματος" στο οποίο υπέπεσε όταν ήταν νέα. Μόνη της συντροφιά η πιστή της υπηρέτρια, ένας γάτος κι ένας βαθύς, ανομολόγητος καημός. Μια τυχαία συνάντηση μ΄ ένα διάσημο ζωγράφο της δίνει το έναυσμα για να κλείσει τους λογαριασμούς της με το παρελθόν και να συμφιλιωθεί με τη συνείδησή της. Στο μυθιστόρημα αναδεικνύονται τα ζητήματα της αναπλήρωσης του χαμένου χρόνου, της δύναμης της ανθρώπινης θέλησης και της θυσίας μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του συγγραφέα. Δικαίως ο Λεοπόλδο Άλας "Κλαρίν" θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του 19ου αιώνα και πατέρας της ισπανικής νουβέλας.
Τάσος Ψάρρης

Τάσος Ψάρρης (Μεταφραστής)

O Τάσος Ψάρρης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Φοίτησε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά και είναι κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο Λέστερ. Σπούδασε μετάφραση και δημιουργική γραφή στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης. Έχει μεταφράσει μεταξύ άλλων Γκαλντός, Ουναμούνο, Μονταλμπάν, Σαραμάγκου, Κλαρίν, Κοζαρίνσκι, Χαρτ. Έχει γράψει δύο μυθιστορήματα και τρεις ποιητικές συλλογές. Το 2010 ήταν υποψήφιος για το βραβείο λογοτεχνικής μετάφρασης από τα ισπανικά. Το πεζογραφικό και ποιητικό του έργο έχει βραβευτεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, τον Κύκλο Ποιητών, την Πνευματική Συντροφιά Λεμεσού και τον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός".

Leopoldo Alas

Leopoldo Alas (Συγγραφέας)

Ο Λεοπόλδο Γκαρθία Άλας υ Ουρένια (Leopoldo Garcia Alas y Urena) (Θαμόρα 1852 - Οβιέδο 1901), γνωστός και ως Κλαρίν, ήταν ένας φιλελεύθερος διανοούμενος που βρισκόταν πολύ πιο μπροστά από τους σύγχρονούς του, υπήρξε σχολιαστής των λογοτεχνικών και κοινωνικών δρώμενων της Ισπανίας κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Πέρασε την παιδική του ηλικία στη Λεόν και τη Γουαδαλαχάρα, και το 1865 μετακόμισε στο Οβιέδο. Εκεί σπούδασε στο Λύκειο και στο Πανεπιστήμιο, και στη συνέχεια ξεκίνησε καριέρα δικηγόρου. Έζησε στη Μαδρίτη από το 1871 έως το 1878 δουλεύοντας ως δημοσιογράφος και συνέχισε τις σπουδές του στη φιλοσοφία και τη φιλολογία, παίρνοντας το διδακτορικό του με τη διατριβή "El Derecho y la Moralidad" (Δίκαιο και Ηθική). Δίδαξε στη Σαραγόσα από το 1882 ως το 1883, όταν και επέστρεψε στo Οβιέδο για να λάβει θέση καθηγητή ρωμαϊκού δικαίου. Άρχισε τη συγγραφική του δραστηριότητα σε νεαρή ηλικία, ως ανταποκριτής της εφημερίδας El Dia στην Ανδαλουσία, όπου κάλυπτε τα εγκλήματα της περίφημης σπείρας κακοποιών της εποχής "Το μαύρο χέρι". Το πλούσιο έργο του περιλαμβάνει εκτός από το "Λα Ρεχέντα" ("La Regenta") (1883-85), πολυάριθμες δημοσιογραφικές εργασίες, δοκίμια, κυρίως φιλολογικά, πέντε νουβέλες "Pipa" (1879), "Su unico hijo" (1890), "Cuervo", "Supercheria" και "Dona Berta" (1892) και περισσότερα από εβδομήντα διηγήματα, από τα οποία ξεχωρίζουν ορισμένα όπως: "Adios", Cordera!, Cuentos Morales" (1896) και "El senor y lo demas son cuentos" (1893). Το πεζογραφικό του έργο τοποθετείται μαζί με το έργο του Μπενίτο Πέρεθ Γκαλδός (1843-1920) στην κορυφή του ισπανικού ρεαλιστικού και νατουραλιστικού μυθιστορήματος. Με την αφηγηματική του πολυπλοκότητα και την τεχνική και γλωσσική του αρτιότητα εγκαινιάζει το σύγχρονο ισπανικό μυθιστόρημα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
220
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.235 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση