Η εγκληματική ιστορία του χριστιανισμού 9
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η εγκληματική ιστορία του χριστιανισμού 9

11ος αιώνας

Karlheinz Deschner

21.20€ -27% 15.48€

 

«Ακόμη και σήμερα η χριστιανοσύνη θεωρείται κατά θαυμαστό τρόπο ένας σύλλογος της ειρήνης, της αγάπης προς τον πλησίον και τον εχθρό.

Ακόμη και σήμερα η πλειονότητα των ανθρώπων και περισσότερο των πιστών χριστιανών δεν υποψιάζεται την τεράστια έκταση της συμμετοχής της Εκκλησίας ήδη από την ύστερη αρχαιότητα, κυρίως όμως κατά τον πρώιμο Μεσαίωνα, σε εκστρατείες και πολέμους.

Γιατί περισσότερο από κάθε άλλη θρησκεία, περισσότερο ακόμη κι από το Ισλάμ, ο χριστιανισμός ήταν και παραμένει η θρησκεία του πολέμου.» 

Νίκος Δεληβοριάς

Νίκος Δεληβοριάς (Μεταφραστής)

Ο Νίκος Δεληβοριάς γεννήθηκε στην Αθήνα πριν πολύ καιρό κι έμαθε γράμματα στην ίδια πόλη. Τελειώνοντας το Γυμνάσιο στη Νέα Σμύρνη, έφυγε στη Γερμανία, στο τότε Δυτικό Βερολίνο όπου σπούδασε Σκηνοθεσία κινηματογράφου, Θεατρολογία, Ιστορία Τέχνης και Διαφήμιση.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δούλεψε σαν μεταφραστής για πολλούς και μεγάλους εκδοτικούς οίκους, όπως ο Οδυσσέας, το Πλέθρο, η Εστία, το Μεταίχμιο, ο Εξάντας, ο Κέδρος και άλλους. Δούλεψε επίσης στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, όπου δημιούργησε μια σειρά από ντοκιμαντέρ. Δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά χάθηκαν, επειδή η ΕΡΤ τα έσβησε για να γράψει άλλα.

Επειδή αγαπά το Βυζάντιο, δημιούργησε την Ένωση Πόλεων με μεσαιωνικά κάστρα, η οποία όμως ηττήθη κατά κράτος, από το κράτος, και έκτοτε περιμένει τον μαρμαρωμένο βασιλιά να την αναστήσει. Δούλεψε επίσης στην Ομοσπονδία εκδοτών-βιβλιοπωλών και στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, όπου είχε την τύχη να λάβει μέρος στην Έκθεση Βιβλίου της Φραγκφούρτης, όταν η χώρα μας ήταν τιμώμενο μέλος.

Τέλος, επειδή αγαπά το καλό φαγητό, άνοιξε το εστιατόριο «Στου Δεληβοριά», όπου παρέθετε φαγητά φτιαγμένα με παραδοσιακές συνταγές και με βυζαντινές ονομασίες.

Κάποια στιγμή, όταν γεννήθηκε η εγγονή του, αποφάσισε να αρχίσει να γράφει παραμύθια. Ή μυθιστορίες. Και για να της δείξει την αγάπη του, οι μυθιστορίες αυτές είναι αισθηματικές και αφιερωμένες στις γυναίκες. Ή, τα κορίτσια.
Η Λίλιθ είναι το πρώτο μυθιστόρημα μιας τριλογίας κι είναι αφιερωμένη στις γυναίκες του Κουρδιστάν. Το μυθιστόρημα «Φόνοι σε σχήμα σταυρού» είναι το δεύτερο μυθιστόρημά του.


Karlheinz Deschner

Karlheinz Deschner (Συγγραφέας)

Ο Κarlheinz Deschner γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1924 στο Bamberg. Πολέμησε στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σπούδασε νομικά, θεολογία, φιλοσοφία, λογοτεχνία και ιστορία. Ζει στο Haβfurt, είναι μέλος του PEN-Club και από το 1951 εργάζεται ως ελεύθερος συγγραφέας. Παράλληλα με την ιδιότητα του δημοσιογράφου σε περιοδικά του εσωτερικού και εξωτερικού, είναι εκδότης πολυάριθμων συλλογών, συγγραφέας μυθιστορημάτων, λογοτεχνικών πραγματειών και κριτικών εργασιών με θέμα την Εκκλησία. Το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημά του "Die Nacht steht um mein Haus" (1956) προκάλεσε αίσθηση, που κορυφώθηκε σε σκάνδαλο ένα χρόνο μετά με την έκδοση της λογοτεχνικής του κριτικής "Kitsch, Konvention und Kunst". Από το 1958 ο Deschner δημοσιεύει τα αποκαλυπτικά ιστορικά του έργα που ασκούν κριτική στη θρησκεία και την Εκκλησία. Για το διαφωτιστικό και λογοτεχνικό του έργο τιμήθηκε το 1988 με το βραβείο Arno-Schmidt, τον Ιούνιο του 1993 με το Alternativen Buchnerpreis και τον Ιούλιο του 1993 με το International Humanist Award.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
9 από 10
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
600
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.735 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση