3η Ομαδική ποιητική συλλογή
zoom in

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασιλική Δραγούνη

Βασιλική Δραγούνη (Συγγραφέας)

Η Βασιλική Δραγούνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευρωπαϊκή Συγκριτική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης (Βέλγιο) και έχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές Πανεπιστημίου Πειραιώς. Εργάζεται στον αεροπορικό χώρο. Ποιήματα και διηγήματά της έχουν βραβευθεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχουν εκδοθεί σε συλλογικές ανθολογίες ποίησης και διηγημάτων καθώς και σε λογοτεχνικά περιοδικά. Ποιήματα και κείμενά της έχουν επίσης δημοσιευθεί στο διαδίκτυο σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες και σε ψηφιακά λογοτεχνικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Ζουμπιάδης

Ιωάννης Ζουμπιάδης (Συγγραφέας)

Ο Ιωάννης Ζουμπιάδης κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη. Έχει μείνει στην Καβάλα, την Κομοτηνή και τη Θέρμη. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Προσωποκεντρική Συμβουλευτική. Έχοντας γίνει δεκτός στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus φοίτησε για ένα εξάμηνο στο Βέλγιο στην Αμβέρσα. Τα χόμπι του είναι η μουσική και οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί. Του αρέσει πολύ η φύση, η λογοτεχνία, η ψυχολογία, η μουσική του διαλογισμού, η αρθρογραφία, ο εθελοντισμός και τα ταξίδια. Έχει διακριθεί σε αρκετούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, μερικοί από τους οποίους είναι: - 2015: Γ΄ Βραβείο Ποίησης για τα ποιήματα "Όλοι πονάμε" και "Να με αγαπάς" από την Παγκόσμια Κοινότητα International Art Society & Academy στα πλαίσια του Φεστιβάλ InterArtia. - 2015: Έπαινος για το ποίημα "Όλοι πονάμε" από την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών. - 2015: Α΄ Βραβείο Ποίησης για το ποίημα "Φτιάξε τον κόσμο" από τον Όμιλο Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας. - 2016: Βραβείο Μαρώνειας για το ποίημα "Καρδιές φωτοβολίδες" από τον Πολιτιστικό και Κοινωνικό Φορέα Αμφικτυονία Ελληνισμού. - 2016: Β΄ Βραβείο για τα ποιήματα "Ελεύθερος πια" και "Το κλειδί της Λευτεριάς" από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος. - Το βιβλίο του "Ψυχής δρόμος" βρέθηκε μέσα στα βραβευθέντα: Από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος και από Το Καφενείο των Ιδεών, Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό. - 2016: Μία άτιτλη ποιητική του συλλογή: Β΄ Βραβείο ποίησης: Από Το Καφενείο των Ιδεών, Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό. Τέλος, είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Δελιόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Δελιόπουλος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Σπούδασε Αρχαιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και σήμερα ζει μόνιμα με την οικογένεια του στην Κοζάνη, όπου εργάζεται ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Παράλληλα, συμμετέχει σε πανεπιστημιακές ανασκαφές ως διδάκτορας Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Το 2009 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή, ο "Μικρός Οδυσσέας" από τις εκδόσεις Ιωλκός και το 2015 η δεύτερη ποιητική του συλλογή, ο "Επισκέπτης άγγελος" από τις εκδόσεις της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Ποιήματά του έχουν βραβευθεί σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Το 2013 ανέβηκε από το Θεατροδρόμιο Κοζάνης το θεατρικό του έργο "Επέστρεφε..." με θέμα την ποίηση του Καβάφη, ενώ το 2015 η θεατρική ομάδα "Οχληροί" Κοζάνης ανέβασαν το θεατρικό του έργο "Τα ίχνη της μνήμης".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μίλτος Γήτας

Μίλτος Γήτας (Συγγραφέας)

Ο Μίλτος Γήτας γεννήθηκε το 1984 στα Ιωάννινα. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου του ΤΕΙ Ηπείρου και βρίσκεται στο δεύτερο έτος Δημοσιογραφίας στο Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών του Antenna. Άρχισε να γράφει ποιήματα σε ηλικία 11 ετών. Το 2002 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο "Όλη μου η εφηβεία ένα ποίημα" (έκδοση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων). Το ίδιο έτος κυκλοφόρησε και η δεύτερη ποιητική του συλλογή με τίτλο "Ψυχανεμίσματα" (ιδιωτική έκδοση). Το 2004 κυκλοφόρησε η συλλογή ποιημάτων του με τίτλο "Η πρώτη παρτίδα". Το 2005 εξέδωσε το πρώτο του πεζό κείμενο ημερολογιακού τύπου με τίτλο "Vacui Dies" (ιδιωτική έκδοση). Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στα λογοτεχνικά περιοδικά Ηπειρωτικά Γράμματα και Η Λέξη. Είναι μέλος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας και του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαρρύτες. Ζει στα Ιωάννινα και εργάζεται ως δημοσιογράφος σε περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θανάσης Αγγέλου

Θανάσης Αγγέλου (Συγγραφέας)

Ο Θανάσης Αγγέλου γεννήθηκε στη Χαλκίδα και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Σπούδασε θέατρο στη σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη, και σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Universita Internazionale degli Studi Sociali pro Deo στη Ρώμη, και εργάστηκε στον ιταλικό κινηματογράφο για αρκετά χρόνια. Το 1977 η καλλιτεχνική πολιτιστική ένωση τον βράβευσε με το Checco Durante για τη διάκρισή του σε ιταλική κινηματογραφική παραγωγή. Το 1978 τιμήθηκε με το Pericle d΄oro. Και το 1979 για το καλύτερο ντοκιμαντέρ, του απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο Nouova Imponta. Έλαβε μέρος και συμπρωταγωνίστησε σε αρκετά θεατρικά έργα. Το 1975 γράφει την πρώτη ποιητική συλλογή, "Συλλαβίζοντας", ακολούθησε ένα σενάριο για το σινεμά, η "Αντίστροφη μέτρηση", και δύο θεατρικά έργα, "Κονιάκ μετά την καταιγίδα " και το "Παγίδα για όνειρα".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σμαραγδή Μητροπούλου

Σμαραγδή Μητροπούλου (Συγγραφέας)

Η Σμαραγδή Μητροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κι έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχαία Ιστορία στο Cardiff University της Βρετανίας. Είναι συνεργάτιδα του προγράμματος "Οικουμενικός Ελληνισμός", ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου σε διάφορα έντυπα. Επίσης, ασχολείται με την ποίηση, την πεζογραφία και το θέατρο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πηνελόπη Γιώσα

Πηνελόπη Γιώσα (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1986 στην πόλη των Ιωαννίνων όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε Νομική σε προπτυχιακό επίπεδο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο University College London (UCL) και στο University of East Anglia (UEA) ως υπότροφος του Ιδρύματος "Προποντίς". Είναι δικηγόρος σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ στο παρελθόν συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο του Cambridge, Τμήμα Κοινωνιολογίας, στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος. Διαμένει στην Αγγλία όπου πραγματοποιεί τις διδακτορικές της σπουδές στο UEA ως υπότροφος του πανεπιστημίου. Είναι γνώστρια της αγγλικής, γαλλικής, τουρκικής και αλβανικής γλώσσας. Η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο "Ενδόμυχα" κυκλοφόρησε το 2011.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νεφέλη Ανδριανού (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Βαρδάκας

Νίκος Βαρδάκας (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Βαρδάκας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1976 όπου και μένει. Από το 2013 έργα του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπη μορφή, καθώς και σε μορφή free e-book. Κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογές ενώ διαθέτει προσωπικό blogspot και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Διώνη Δημητριάδου

Διώνη Δημητριάδου (Συγγραφέας)

Η Διώνη Δημητριάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956 αλλά ζει εδώ και πολλά χρόνια στην Αθήνα. Αξιοποίησε τις σπουδές της σε Ιστορία και Αρχαιολογία διδάσκοντας σε δημόσια λύκεια. Γράφει ποιήματα αλλά και πεζά (λογοτεχνικά και δοκιμιακά) και ασχολείται με τα γραπτά των άλλων κάνοντας επιμέλειες εκδόσεων και δημοσιεύοντας άρθρα κριτικής λογοτεχνίας σε λογοτεχνικά περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά. Έργα: "Εγχειρίδιο για την παραγωγή λόγου", "Το ύφος και το ήθος" (δοκίμια), "Το ατελιέ" (διηγήματα), "Ο χώρος ανάμεσα" (νουβέλα), "Τα κοινά και τα ιδιωτικά" (διηγήματα),"Λέξεις απόκρημνες" (ποιήματα), "Σύμη, με τα μάτια της ψυχής" (συλλογικό έργο). Ποιήματά της και πεζά έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικές εκδόσεις ("Ετερότητα" και άλλες ανθολογίες), και έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά. Διατηρεί στο διαδίκτυο το ιστολόγιο (blog) "Με ανοιχτά βιβλία".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευστράτιος Αθανασάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Γκόγκας

Δημήτρης Γκόγκας (Συγγραφέας)

Ο Δημήτριος Γκόγκας γεννήθηκε το 1964 στο Στρυμονικό Σερρών. Σπούδασε στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα. Μετά την αφυπηρέτησή του ασχολήθηκε με την ποίηση. Ποιήματά του έχουν βραβευτεί σε παγκόσμιους και πανελλήνιους Ποιητικούς Διαγωνισμούς και έχουν αναρτηθεί σε σχετικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Διατηρεί και επιμελείται δύο Ποιητικούς Ιστοτόπους: Οι Ποιητές που αγάπησα και άλλες μικρές και μεγάλες ιστορίες λόγου (Ανθολόγιο ποίησης) και Κυπρίων Ποίηση (και άλλες μικρές και μεγάλες ιστορίες λόγου). Το 2015 εξέδωσε σε ηλεκτρονική μορφή την Ποιητική Συλλογή: "Ωράρια επιστροφών" και το 2018 συμμετείχε στην έκδοση της Ποιητικής Συλλογής από τις εκδόσεις ΔΙΑΝΥΣΜΑ: "Απανθίσματα". Το 2016 συμμετείχε στο συλλογικό έργο των εκδόσεων ΟΣΤΡΙΑ: "Ταξίδια Πολύτιμα του Νου". Από το 2014 μέχρι και το 2017, ποιήματά του συμπεριελήφθησαν στις Ομαδικές Ποιητικές Συλλογές, από τις Εκδόσεις ΔΙΑΝΥΣΜΑ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σταυρούλα Μέρκου-Μυγδάκη (Συγγραφέας)

Κατάγεται από τον Εμπεσό Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας και ζει στο Αγρίνιο. Εργάζεται στον τομέα της Δημόσια Υγείας ενώ παράλληλα φοιτά στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο πρόγραμμα "Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό". Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 2014 με την ποιητική συλλογή "Χαϊκού". Το βιβλίο της "Ένας γέρος ανιστορεί" έχει τιμηθεί με το βραβείο Πολύμνια στο διεθνή ποιητικό διαγωνισμό Κ. Π. Καβάφης 2015 από την International Art Society. Ενώ η τρίτη, Πρώτη κατάθεσις ωδαί τριάντα (2018), βραβεύτηκε από τον ίδιο φορέα το 2017 με το βραβείο "Μελπομένη". Μεμονωμένα ποιήματά της έχουν διακριθεί εντός και εκτός του ελλαδικού χώρου. Είναι έγγαμη και μητέρα τεσσάρων παιδιών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πόπη Κλειδαρά

Πόπη Κλειδαρά (Συγγραφέας)

Η Πόπη Κλειδαρά γεννήθηκε το 1987 στη Μυτιλήνη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συμμετέχει σε συλλογικές ανθολογίες ποίησης και διηγημάτων. Αρθρογραφεί, ενώ κείμενα και ποιήματά της φιλοξενούνται σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες. Είναι έγγαμη και μητέρα μιας κόρης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικολέττα Ψαθά (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Λάρισα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
188
Διαστάσεις:
20x14
Βάρος:
0.291 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Πολλοί ταλαντούχοι ποιητές, πολλά ποιήματα, πολλά…

★ ★ ★ ★ ★

Πολλοί ταλαντούχοι ποιητές, πολλά ποιήματα, πολλά συναισθήματα και μηνύματα. Μία όμορφη ομαδική ποιητική συλλογή. Αξίζει. Εύγε στους δημιουργούς!

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 23/10/2018)