Μαθηματικά από το Νηπιαγωγείο ως το Γυμνάσιο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μαθηματικά από το Νηπιαγωγείο ως το Γυμνάσιο

Διδασκαλία με επίκεντρο το παιδί και την ανάπτυξή του

Συλλογικό έργο

John A. Van de Walle

Louann H. Lovin

75.00€ -30% 52.35€

Ο τόμος που κρατάτε στα χέρια σας αντικαταθιστά, μα συνάμα ανανεώνει και επεκτείνει ένα καθοριστικής σημασίας σύγγραμμα για τη μαθηματική εκπαίδευση στη χώρα μας, το Μαθηματικά για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο: Μια Εξελικτική Διδασκαλία του John A. Van de Walle (Αθήνα: Τυπωθήτω - Γιώργος Δαρδανός, 2005). Το μεγάλο πράσινο βιβλίο –συνηθισμένο παρατσούκλι λόγω του όγκου του και του χρώματος του εξωφύλλου της πρώτης έκδοσης– έχει προσφέρει την τελευταία δεκαετία σε έναν μεγάλο αριθμό υποψήφιων και εν ενεργεία εκπαιδευτικών «αναλύσεις της θεωρίας» την οποία «εξηγεί με κατανοητό τρόπο», προσφέροντας «πλούσια παραδείγματα», ιδέες για «νέες μεθόδους διδασκαλίας», «διδακτικές εφαρμογές», «μέσα διδασκαλίας» και «ιδέες για δραστηριότητες» (στα εισαγωγικά λόγια εκπαιδευτικών).
Η νέα δεύτερη έκδοση στα ελληνικά, επικαιροποιημένη βιβλιογραφικά, διευρυμένη και ανανεωμένη ως προς το περιεχόμενό της, τα παραδείγματά της, τα διδακτικά υλικά που προτείνει και την οργανική σύνδεση της διδασκαλίας με την τεχνολογία έρχεται να συνεχίσει το πετυχημένο έργο της πρώτης, στηρίζοντας και εξελίσσοντας το φάσμα των γνώσεων που απαιτούνται από έναν εκπαιδευτικό για την προετοιμασία μιας διδασκαλίας στα μαθηματικά. Εξελίσσοντας τις γνώσεις του ο εκπαιδευτικός θα νιώσει περισσότερο έτοιμος, ώστε να αντιμετωπίσει τόσο το απροσδόκητο που υπάρχει στη διδασκαλία των μαθηματικών όσο και τις πολυδιάστατα διαφοροποιημένες και μικτής ικανότητας σχολικές τάξεις της χώρας μας.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

John A. Van de Walle

John A. Van de Walle (Συγγραφέας)

Ο John A. Van de Walle είναι Ομότιμος Καθηγητής του Virginia Commonwealth University στο Richmond της Πολιτείας της Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Εκεί δίδαξε μαθήματα σε προπτυχιακό επίπεδο κυρίως σε δασκάλους δημοτικού σχολείου και γυμνασίου. Συνεχίζει να δημοσιεύει και να συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς σε τακτική βάση. Έχει γράψει αρκετά κεφάλαια και άρθρα για εκπαιδευτικούς σε βιβλία και περιοδικά του Εθνικού Συμβουλίου των Δασκάλων των Μαθηματικών (NCTM) των ΗΠΑ. Παράλληλα με το συγγραφικό του έργο, υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Δασκάλων των Μαθηματικών, έχοντας διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικού Υλικού και μέλος του Συμβουλίου των Διευθυντών (1998-2001).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Louann H. Lovin (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jennifer M. Bay - Williams (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τριαντάφυλλος Α. Τριανταφυλλίδης (Επιμέλεια)


Άρτεμις Γρίβα (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
918
Διαστάσεις:
28x21
Βάρος:
2.69 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση