Χρονικό ενός τελευταίου καλοκαιριού
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Χρονικό ενός τελευταίου καλοκαιριού

Yasmine El Rashidi

14.00€ -27% 10.22€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605862114

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2017

  • Εκδότης

    Κριτική

Κάιρο, 1984, ένα ζεστό καλοκαίρι. Ένα μικρό κορίτσι μεγαλώνει στην οικογενειακή έπαυλη. Παράπονό της η απουσία του Πατέρα και η αποστασιοποιημένη αυστηρότητα της Μητέρας. Οι μέρες της περνούν στη σιωπή: κοιτάζει τον ήρεμο Νείλο από το παράθυρό της, παρακολουθεί χωρίς ήχο τα τρία μη απαγορευμένα κανάλια, πλάθει με τη φαντασία της τις ζωές των άλλων. Η Yasmine El Rashidi αποτυπώνει την εντελώς ρευστή πραγματικότητα που ζει ως κορίτσι, ως έφηβη, ως γυναίκα. Ισορροπώντας μεταξύ επιβίωσης και συνενοχής, διηγείται την πορεία μιας γενιάς που μεγάλωσε στη σιωπή και συγχρόνως το πρόσφατο ταραγμένο πολιτικό σκηνικό της γειτονικής Αιγύπτου. "Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα. Η Ελ Ρασίντι μεταφέρει τις αναταραχές στην πατρίδα της με απίστευτη ζωντάνια". The New York Times
Μαρία Αγγελίδου

Μαρία Αγγελίδου (Μεταφραστής)

Η Μαρία Αγγελίδου γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο βιβλιοπωλείο "Χνάρι", επί της οδού Κιάφας, για να αφοσιωθεί, στη συνέχεια, στη συγγραφή και τη μετάφραση βιβλίων. Διετέλεσε πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Επαγγελματιών Μεταφραστών και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, μεταξύ 2000-2004.


Yasmine El Rashidi

Yasmine El Rashidi (Συγγραφέας)

Η Yasmine El Rashidi (Γιασμίν Ελ Ρασίντι) είναι αιγύπτια συγγραφέας. Αρθρογραφεί τακτικά για το The New York Review of Books και είναι επιμελήτρια του τριμηνιαίου περιοδικού Bidoun για τις τέχνες και τα γράμματα της Μέσης Ανατολής. Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "The Battle for Egypt" εκδόθηκε το 2011, ενώ πολλά δοκίμιά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Διδάσκει στο Πρίνστον. Είναι μεταφράστρια έργων του Khairallah Ali στα αγγλικά. Μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Καΐρου και Νέας Υόρκης. Το "Χρονικό ενός τελευταίου καλοκαιριού" είναι υποψήφιο για το Pen Book Award το 2017.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
184
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση