Το αρχηγείο
zoom in

Ένα χαμένο αρχηγείο, δύο άτρωτοι στρατιώτες και πολλά αξεπέραστα εμπόδια. Άραγε θα καταφέρουν η Δήμητρα και ο Μάνος να πάρουν πίσω το αρχηγείο τους από τον εχθρό; Θα τους βοηθήσει ο καλόκαρδος γίγαντας Τζον; Ή μήπως τελικά δεν είναι όλα όπως φαίνονται; Ένα παραμύθι για τις αδελφικές σχέσεις, την αχαλίνωτη φαντασία των παιδιών και για μεγάλους που δεν ξέχασαν πώς να είναι μικροί.

Marcela Calderόn

Marcela Calderόn (Εικονογράφος)

Η Marcela Calderόn εργάζεται πολλά χρόνια ως ανεξάρτητη εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Κατάγεται από το San Nicolάs της Αργεντινής, κι αντλεί την έμπνευσή της από τη φύση που την περιβάλλει: τα ρυάκια, τα δέντρα, και τα κατοικίδια ζώα. Πάντα ζωγράφιζε. Για χρόνια είχε αφοσιωθεί στη μουσική, σπουδάζοντας και παίζοντας φλάουτο, μέχρι που το πάθος της για την εικονογράφηση μεγάλωσε και την κέρδισε ολοκληρωτικά. Σήμερα η μουσική εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της ζωής της και να την συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια της εικονογράφησης. Της αρέσει η μυρωδιά του μολυβιού, το άρωμα της ξυλομπογιάς, ο ήχος της κιμωλίας πάνω στον καμβά, η υφή των ακρυλικών, η αίσθηση της γομολάστιχας, τα νέα χρώματα που γεννιούνται στην παλέτα μέσα από την ανάμειξη, και η φωτεινότητα του νέου λευκού φύλλου. Βασικά, αγαπά να ζωγραφίζει. Όταν δεν ζωγραφίζει, απολαμβάνει τις βόλτες με το ποδήλατο στην εξοχή, όπου νιώθει ελεύθερη και χαρούμενη!

Χριστίνα Κωνσταντουδάκη

Χριστίνα Κωνσταντουδάκη (Συγγραφέας)

Η Χριστίνα Κωνσταντουδάκη έχει σπουδάσει Νηπιαγωγός μα στον ελεύθερο χρόνο της είναι εφευρέτρια ονείρων κι εκπαιδεύτρια νάνων. Έχει φάει από το μήλο της Χιονάτης κι επέζησε γι΄ αυτό και ξέρει όλα τα μυστικά των ηρώων των παραμυθιών. Μένει στα Χανιά με τις 73 πολύχρωμες γάτες της που γουργουρίζουν τα κάλαντα όλο το χρόνο και γράφει παραμύθια για μικρούς, μεγάλους και ονειροπόλους. Σπουδάζει από το 2014 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, έχει βραβευτεί για παραμύθια και διηγήματά της κι είναι εθελόντρια ομαδάρχισσα σε κατασκηνώσεις. Πιστεύει πως οι μεγάλοι δεν πρέπει να ξεχάσουν ποτέ το παιδί που υπήρξαν κάποτε, γι΄ αυτό και το παραμύθι της "Το αρχηγείο" προσπάθησε να επικεντρωθεί στην αχαλίνωτη φαντασία των αδερφιών όταν παίζουν μαζί και στο πως όλα μεταμορφώνονται μέσα από τη ματιά του ονείρου. Μότο της: "Αφήστε τα παιδιά να είναι παιδιά".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Ρέθυμνο
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
32
Διαστάσεις:
34x25
Βάρος:
0.433 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση