Γη του πυρός
zoom in
15.90€ -27% 11.61€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789607073235

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Διήγημα

  • Έτος κυκλοφορίας

    1995

  • Εκδότης

    Opera

Η φύση πρώτα σε "αποδιοργανώνει" κι έπειτα σε "συγχωνεύει" μέσα της, σαν δικό της στοιχείο. (...) Αυτό συνέβη στα νιάτα μου, μια φορά που έζησα τρία χρόνια σʽ ένα βοσκοτόπι στη Γη του Πυρός, κοντά στη λίμνη Φαγνάνο. Ήταν σαν να έπαψα να είμαι ο εαυτός μου. Έχασα τη συνήθεια του διαβάσματος. Τα θέματα των βιβλίων μού φαίνονταν μάταια, ασήμαντα, και προτιμούσα το θρόισμα ενός φύλλου από τη βαθιά σκέψη του Πλάτωνα. Ταυτόχρονα, έπαψα να συλλογίζομαι και σχεδόν να σκέφτομαι. Ήμουν εκμηδενισμένος. Ήταν σκληρό. Έπειτα κατάλαβα πως οι σκέψεις που είχαν απομακρυνθεί από το νου μου, είχαν αντικατασταθεί από άλλες. Ξαναγεννιόμουν με μια θεμελιώδη μεταβολή των στοιχείων του χαρακτήρα μου. Τότε τα πράγματα άρχισαν να αποκτούν ένα μυστηριώδες νόημα.

Κρίτων Ηλιόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Κρίτων Ηλιόπουλος γεννήθηκε το 1965. Εξ Αθηνών ορμώμενος αποφοίτησε από τη Σχολή Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πάτρας και για βιοπορισμό άσκησε διάφορα επαγγέλματα, τα οποία αποφεύγει συστηματικώς να αναφέρει. Μετοίκησε για πέντε χρόνια στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και τώρα ζει στην Αθήνα. Από τον περασμένο αιώνα μεταφράζει ακαταπαύστως λογοτεχνία (αλλά όχι μόνο) από Ισπανικά και Πορτογαλικά. Στην Ελλάδα έχουν εκδοθεί περισσότερες από 65 μεταφράσεις του έργων Ισπανών και Λατινομερικανών συγγραφέων. Επίσης συγγράφει άρθρα, αφιλοκερδώς και για μη εμπορικούς σκοπούς, και ασχολείται (επίσης αφιλοκερδώς) με την κοινωνιολογία και την ιστορία της Λατινικής Αμερικής.


Francisco Coloane

Francisco Coloane (Συγγραφέας)

Ο "έφηβος με τη λευκή γενειάδα" Φρανσίσκο Κολοάνε (Francisco Coloane), γεννήθηκε το 1910 στο νησί Τσιλόε της Χιλής, σ΄ένα λιμάνι εμπορίας ξυλείας, το Κεμτσί, που το ΄δερναν αλύπητα οι άνεμοι. Από τον πατέρα του, καπετάνιο σε φαλαινοθηρικό, κληρονόμησε την αγάπη του για τη θάλασσα και την ανεξάντλητη ψυχή του τυχοδιώκτη. Το 1927 αναγκάστηκε να διακόψει τις σπουδές του, εξαιτίας του θανάτου της μητέρας του. Εργάστηκε ως βοσκός κι επιστάτης σε κτήματα της Γης του Πυρός, έζησε κοντά στους κυνηγούς της φώκιας, συμμετείχε στις αναζητήσεις πετρελαίου στην περιοχή Μαγγαγιάνες. Ταξίδεψε ως λοστρόμος πάνω από τέσσερα χρόνια με το πλοίο "Λα Μπακεδάνο" (1940). Τη δεκαετία του ΄40 άρχισε να δημοσιεύει τα πρώτα του κείμενα και να συνεργάζεται με εφημερίδες και περιοδικά. Μερικά από τα βραβευμένα έργα του: "Το τελευταίο ναυτάκι του Λα Μπακεδάνο" (1940), "Κόλπος της οδύνης" (1945), "Γη του Πυρός" (1956) -στο οποίο απονεμήθηκε το βραβείο της Ένωσης Χιλιανών Συγγραφέων-, "Ο δρόμος της φάλαινας" (1963), "Ίχνη του λευκού γουανάκο" (1980). Το 1964 τιμήθηκε για το σύνολο του έργου του με το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας της Χιλής. (Φωτογραφία: Daniel Mordzinski)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
216
Διαστάσεις:
21χ13
Βάρος:
0.308 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση