Παλαιστίνη
zoom in
15.00€ -10% 13.50€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται σε 2-5 εργάσιμες

  • ISBN:

    9786185173234

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2017

  • Εκδότης

    Utopia

Κάπου στην Υπεριορδανία, ανάμεσα στην Πράσινη Γραμμή και τη "Ζώνη Ασφαλείας", σε μια ενέδρα ένοπλων ανταρτών, ο νεοσύλλεκτος του ισραηλινού στρατού, Τσαμ, τραυματίζεται και συλλαμβάνεται αιχμάλωτος. Τα γεγονότα που ακολουθούν καταιγιστικά τον οδηγούν στο σπίτι μιας τυφλής Παλαιστίνιας χήρας και της κόρης της, της Φαλαστίν. Από τη μια η απροσδόκητη ομοιότητά του με τον αγνοούμενο αδελφό της, τον Νεσίμ, και από την άλλη η ανθρωπιά, και ο έρωτας, που βρίσκει στη φροντίδα της ο Τσαμ, στήνουν τον περιπετειώδη καμβά αυτού του πολυβραβευμένου μυθιστορήματος.

Ο Hubert Haddad με την αδρή, και στιγμές ποιητική, γραφή του καταφέρνει να φωτίσει τα βαθύτερα ανθρώπινα αίτια αυτής της αγιάτρευτης πληγής που παραμένει έως σήμερα η Μέση Ανατολή.

Η Φαλαστίν και ο Τσαμ: οι δυο όψεις, τόσο διαφορετικές και τόσο όμοιες, μιας αληθινής σύγχρονης τραγωδίας με όλη τη φρίκη και τον παραλογισμό της.


Prix Renaudot Poche 2009
Prix des cinq continents de la Francophonie 2008
Βραχεία λίστα του Prix Renaudot 2007

Αλέξης Εμμανουήλ (Μεταφραστής)


Hubert Haddad

Hubert Haddad (Συγγραφέας)

Ο Hubert Haddad, εβραϊκής και βερβερίνικης καταγωγής, είναι συγγραφέας και ποιητής. Γεννήθηκε το 1947 στην Τύνιδα. Η οικογένειά του μετανάστευσε το 1950 στη Γαλλία όπου εγκαταστάθηκε στο Παρίσι. Το 1967 δημοσιεύει την πρώτη του ποιητική συλλογή. Έκτοτε γράφει μυθιστορήματα, νουβέλες, έργα για το θέατρο, δοκίμια για την τέχνη και τη λογοτεχνία, κάνοντας ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στα γαλλικά γράμματα. Το 2007 ήταν στη βραχεία λίστα για το Prix Renaudot. Το 2008 τιμήθηκε με το σημαντικό βραβείο Prix des cinq continents de la Francophonie για το μυθιστόρημά του "Palestine". Το 2009 έλαβε για το ίδιο μυθιστόρημα το βραβείο Prix Renaudot Poche. Η γραφή του, στα όρια των διαφορετικών συμπάντων της εποχής μας, προσεγγίζει το πραγματικό μέσα από το όνειρο, την επικαιρότητα μέσα από τη μυθοπλασία. Ο Haddad, σαν άλλος "καταραμένος" συγγραφέας, γράφει για να ξαναβρεί το βάθος του κόσμου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
192
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.412 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση