Προσδιορισμός της Δομής Οργανικών Ενώσεων με Φασματοσκοπικές Μεθόδους
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Προσδιορισμός της Δομής Οργανικών Ενώσεων με Φασματοσκοπικές Μεθόδους

Συλλογικό έργο

S. Sternhell

J. R. Kalman

90.00€

Το σύγγραμμα "Organic Structures from Spectra" αποτελεί ένα εξαιρετικά επιτυχημένο διδακτικό βιβλίο, βασικός σκοπός του οποίου είναι η εξοικείωση των φοιτητών στην ταυτοποίηση της δομής οργανικών ενώσεων εφαρμόζοντας τις γνώσεις της φασματοσκοπίας. Επιπλέον, το πολύ πρόσφατο σύγγραμμα "Organic Structures from 2D NMR Spectra" εστιάζει στη φασματοσκοπία NMR δύο διαστάσεων και στις πλέον σύγχρονες εφαρμογές της. Το παρόν σύγγραμμα "Προσδιορισμός της Δομής Οργανικών Ενώσεων με τη Χρήση Φασματοσκοπικών Μεθόδων" αποτελεί μία προσαρμοσμένη έκδοση, η οποία συνδυάζει τη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα των δύο συγγραμμάτων που προαναφέρονται.

Το σύγγραμμα αυτό έρχεται να καλύψει ένα τεράστιο κενό στην ελληνική βιβλιογραφία και περιλαμβάνει:

- Τις βασικές γνώσεις των κύριων φασματοσκοπικών μεθόδων: της φασματοσκοπίας υπεριώδους (UV), της φασματοσκοπίας υπερύθρου (IR), της φασματομετρίας μάζας (MS), της φασματοσκοπίας πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού (NMR) 1Η, 13C, 19F, 31P, 15N.

- Μια μεγάλη ποικιλία συνδυαστικών προβλημάτων (περισσότερα από 300), όπου οι φοιτητές καλούνται να ερμηνεύσουν τη δομή χρησιμοποιώντας τα δεδομένα από τις κύριες φασματοσκοπικές μεθόδους (IR, MS, UV, 1H NMR, 13C NMR).

- Μια μεγάλη συλλογή προβλημάτων (περισσότερα από 60), όπου έχουν χρησιμοποιηθεί οι πλέον σύγχρονες τεχνικές NMR δύο διαστάσεων.

- Δύο κεφάλαια στα οποία παρέχονται οδηγίες για τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων και αναπτύσσονται υποδειγματικά λυμένα προβλήματα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσει κάποιος ευχέρεια στον προσδιορισμό της δομής των οργανικών ενώσεων με τη χρήση φασματοσκοπικών μεθόδων είναι η ΕΞΑΣΚΗΣΗ.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Leslie D. Field

Leslie D. Field (Συγγραφέας)

Ο Leslie David Field είναι Καθηγητής Οργανικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο του Sydney. Έλαβε τον τίτλο του διδάκτορος από το Πανεπιστήμιο τουSydney, το 1979, διεξήγαγε μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Southern California, στο Los Angeles, μεταξύ των ετών 1979-1981, εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατά τα έτη 1981-1982 και από το 1982 έως και σήμερα είναι μέλος του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου του Sydney έχοντας εξελιχθεί από τη βαθμίδα του λέκτορα έως τη βαθμίδα του Καθηγητή. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Χημείας από το 1997 έως το 2001, Αντιπρύτανης Έρευνας, Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου στο Πανεπιστήμιο τουSydney. Έχει λάβει τη διάκριση του Μέλους του Αυστραλιανού Τάγματος [Member (AM) of the Order of Australia], το 2011.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Γεωργιάδης (Μεταφραστής)


Γεώργιος Κόκοτος (Μεταφραστής)


Βιολέττα Κωνσταντίνου (Μεταφραστής)

Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εμμανουήλ Μικρός (Μεταφραστής)


Γεώργιος Κόκοτος (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
732
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
2.259 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση