Αγαπημένοι απόντες
zoom in
16.50€ -27% 12.05€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605910624

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Μυθιστόρημα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2017

  • Εκδότης

    Μελάνι

Πόσο εύκολο είναι να είσαι μούσα και σύντροφος ενός μεγάλου συγγραφέα; Και στη συνέχεια να μένεις πίσω, μόνη, με συντροφιά το έργο του και τις αναμνήσεις; Να αγαπάς κάποιον που είναι απών; Η Κλοντ Πιζάντ-Ρενώ δίνει το λόγο σε πέντε γυναίκες, συντρόφους συγγραφέων. Ο Ζυλ Μισελέ, ο Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον, ο Μαρσέλ Σβομπ, ο Ζυλ Ρενάρ και ο Τζακ Λόντον ζωντανεύουν μπροστά μας, με τις συνήθειές τους, τις αδυναμίες τους, όλα όσα αποκαλύπτουν την πραγματική τους φύση. Η επιλογή των συγγραφέων δεν είναι τυχαία, η ζωή και το έργο τους συναντιούνται, τέμνονται, αλληλοεπηρεάζονται και οι γυναίκες τους μας εκμυστηρεύονται τα πιο βαθιά τους μυστικά.

Claudine Pujat - Renaud (Συγγραφέας)

Η Κλοντ Πιζάντ-Ρενό εμφανίστηκε στα γαλλικά γράμματα το 1978 με το αφήγημά της "Η εγγαστρίμυθος" που εκδόθηκε από τις Εκδόσεις των Γυναικών. Χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού για πολλά χρόνια, συνέβαλε στη διάδοση του σύγχρονου αμερικάνικου χορού στη Γαλλία. Εργαζόταν ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Βενσέν του Σεν Ντενί, ενώ παράλληλα ήταν αρχισυντάκτρια περιοδικού μέχρι το 1992. Έχει γράψει πολλές νουβέλες και μυθιστορήματα. Το μυθιστόρημά της "Η νύχτα και το χιόνι", που κυκλοφορεί στις Εκδόσεις Ψυχογιός, εκδόθηκε στη Γαλλία από τον οίκο Actes Sud. Στην εκτενή αρθρογραφία που ο Τύπος αφιέρωσε, το 1988, στην επέτειο των 20 χρόνων από την ίδρυση του οίκου στον κατάλογο με τα δέκα καλύτερα μυθιστορήματά του. Το 1994 η συγγραφέας τιμήθηκε με το βραβείο Goncourt des Lyceens για το μυθιστόρημά της "Η πεθερά".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ηρώ Τσαρνά

Ηρώ Τσαρνά (Μεταφραστής)

Η Ηρώ Τσαρνά γεννήθηκε στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, γαλλικά στο Γαλλικό Ινστιτούτο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία στη λογοτεχνία. Εργάστηκε στη Δημόσια εκπαίδευση. Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές και τη διατριβή της για τον Γιώρνο Σαραντάρη.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
356
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.538 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση