Μεθοδολογία εκπαίδευσης τερματοφυλάκων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μεθοδολογία εκπαίδευσης τερματοφυλάκων

Επίπεδο 1 & 2

Βαγγέλης Λάππας

28.00€ -10% 25.20€

Το βιβλίο παρουσιάζει τις 14 κατηγορίες προπόνησης του τερματοφύλακα, οι οποίες προβάλλονται τόσο κατά σειρά προτεραιότητας όσο και κατά ηλικία. Σε κάθε κατηγορία προπόνησης παρατίθεται πλούσιο και εξειδικευμένο ασκησιολόγιο που συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό και παραστατικά σκίτσα. Συνολικά υπάρχουν 168 ασκήσεις που καλύπτουν κάθε πτυχή της εξειδικευμένης προπόνησης του τερματοφύλακα.

Το βιβλίο αυτό δεν έχει ως σκοπό να ανακαλύψει κάτι καινούργιο, κάτι πρωτοποριακό. Ο μόνος στόχος του είναι να βάλει σε μια σειρά αυτά που είναι ήδη γνωστά. Η δημιουργία του πραγματοποιήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν από την καθημερινή προπόνηση με νεαρούς τερματοφύλακες, η οποία θέτει τις βάσεις για την ανάλυση, τον προγραμματισμό και την προσαρμογή της μεθοδολογίας στις ανάγκες του κάθε τερματοφύλακα ξεχωριστά.

Βαγγέλης Λάππας

Βαγγέλης Λάππας (Συγγραφέας)

Ο Βαγγέλης Λάππας γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου του 1975 στην Αθήνα. Είναι κάτοχος UEFA B & AFC-GK Level 1. Έχει παρακολουθήσει έναν μεγάλο αριθμό σεμιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό και τα τελευταία 8 χρόνια συμμετέχει ως ομιλητής σε σεμινάρια και συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και ειδικότερα με τη θέση του τερματοφύλακα. Ξεκίνησε από την Ακαδημία του Αετού Κορυδαλλού. Αγωνίστηκε σε αρκετές ερασιτεχνικές ομάδες, καθώς επίσης και στη Γ΄ εθνική κατηγορία με τα χρώματα του Κερατσινίου. Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε πολύ νωρίς το 1998. Τα πρώτα βήματα του έγιναν στην Ακαδημία της Αμφιάλης (1998). Στη συνέχεια το 2001 και για 4 χρόνια εργάστηκε στην Ακαδημία του Αετού Κορυδαλλού. Στη συνέχεια συνεργάστηκε ως προπονητής τερματοφυλάκων στις πρώτες (αντρικές) ομάδες με: Μοσχάτο, Προοδευτική, Πανελευσινιακό, Χαϊδάρι, Φωστήρας. Το 2010 εντάχθηκε στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού, όπου και εργάστηκε μέχρι και το 2015. Στη συνέχεια ανέλαβε την πρώτη (αντρική) ομάδα του Παναθηναϊκού έχοντας παράλληλα και την εποπτεία της Ακαδημίας, πάντα όσον αφορά τους τερματοφύλακες. Τη σεζόν 2016-17 ήρθε σε συμφωνία με την Al Dhafra FC, ομάδα που αγωνίζεται στην Arabian Gulf League και έχει έδρα το Abu Dhabi. Από τη σεζόν 2018-2019 εργάζεται ως υπεύθυνος της προπόνησης τερματοφυλάκων των ακαδημιών του Ολυμπιακού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
224
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.477 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση