Η πεντάμορφη και το τέρας
zoom in
8.00€ -27% 5.84€

Η Πεντάμορφη και το τέρας είναι μια αρχέγονη και οικουμενική ιστορία που μιλάει για την εκπλήρωση της ύπαρξης, που μιλάει για την οδυνηρή πορεία που οδηγεί στη συνάντηση με τον άλλο. Στην πορεία αυτή, ο άνθρωπος ξαναβρίσκει το χαμένο του πρόσωπο, μεταμορφώνεται από τέρας σε πρίγκιπα, από κόρη καλής οικογένειας σε πλήρες πρόσωπο που χωράει τον άλλον.  Το κυριότερο δε είναι ότι η μεταμόρφωση αυτή δεν γίνεται με μαγικό τρόπο. Πρόκειται πραγματικά για μια αλλαγή συνείδησης, για μια αλλαγή βλέμματος.

Madame (Jeanne Marie) Leprince de Beaumont

Madame (Jeanne Marie) Leprince de Beaumont (Συγγραφέας)

Η Ζαν-Μαρί Λεπρένς ντε Μπομόν γεννήθηκε στη Ρουέν της Γαλλίας το 1711. Γόνος φτωχής οικογένειας, βίωσε δυσκολίες στην παιδική της ηλικία. Όταν μεγάλωσε εργάσθηκε για μια δεκαετία ως δασκάλα παιδιών στο Ερνεμόν και στη συνέχεια προσελήφθη ως καθηγήτρια μουσικής για παιδιά στην Αυλή του Δούκα της Λωραίνης. Εξαιτίας του γάμου της, ο οποίος δεν κράτησε για μεγάλο διάστημα, μετακόμισε στη Λουνεβίλ. Το 1748 έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα "Ο θρίαμβος της αλήθειας", το οποίο και παρέδωσε στον ίδιο το βασιλιά της Πολωνίας, που είχε αποσυρθεί εκείνη την εποχή στη Λουνεβίλ. Το 1746 εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, όπου εργάσθηκε ως παιδαγωγός. Δημοσίευσε εκπαιδευτικά άρθρα για παιδιά, εφήβους και κυρίες. Από το δεύτερο γάμο της με τον Τόμας Πίτσον απέκτησε έξι παιδιά. Επέστρεψε στη Σαβοΐα το 1762, όπου και πέθανε το 1780. Έγινε διάσημη με το παραμύθι. "Η πεντάμορφη και το τέρας", το οποίο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Magazine des enfants το 1757.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Χ. Κυθραιώτης (Μεταφραστής)

Ο Γιώργος Χρ. Κυθραιώτης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1958. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Ελλάδα και Κοινωνιολογία στη Γαλλία. Εξέδωσε την ποιητική συλλογή "Πνευμονοκονίαση" (1984), τη συλλογή πεζών "Περίπατος στα τείχη" (2005) και δημοσίευσε πεζά, ποιήματα, άρθρα και μεταφράσεις σε περιοδικά και συλλογικές εκδόσεις. Ασχολήθηκε με τη μετάφραση δοκιμίων από τα γαλλικά.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Σελίδες:
72
Διαστάσεις:
21x17
Βάρος:
0.244 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση