Κονσέρτο για δυο ζωές
zoom in
17.90€ -27% 13.07€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786185284008

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2017

  • Εκδότης

    Ωκεανός

1922Τα καταστροφικά γεγονότα της Σμύρνης βρίσκουν την Ανέτα και την έφηβη κόρη της Ρόζα
σε διακοπές στην Ελλάδα. Η ανάγκη θα τις κάνει να εγκατασταθούν μόνιμα στην Αθήνα. Εκεί βρίσκεται και ο αδελφόςτης, ο Κλέαρχος, εύπορος έμπορος από τη Σμύρνη. Με την οικονομική υποστήριξή του η ζωή τους θα βρει έναν ήσυχο ρυθμόκαι σύντομα θα γίνουν δεκτές στις τάξεις της υψηλής αθηναϊκής κοινωνίας.
Ωστόσο, η πτώχευση της χώρας θα αναγκάσει τον Κλέαρχονα φύγει στην Αίγυπτο, και η στρωμένη ζωή των δύο γυναικώνθα ανατραπεί για μια ακόμη φορά.
Η εικοσάχρονη πλέον Ρόζα, εντυπωσιακά όμορφη, αλλά αφελής, πέφτει στα ερωτικά δίχτυα του Σώτου, ενός νεαρού γοητευτικού μουσικού, αριστερού στις πεποιθήσεις και με ιδιαίτερα άστατο ερωτικό βίο... Η ζωή της δίπλα του, θα μοιάζεικόλαση...


Μέσα από ανατροπές, συγκλονιστικές εξελίξεις
και δραματικές αποκαλύψεις
η ζωή θα συνθέσει τελικά ένα μοναδικό
κονσέρτο απαιτώντας από τους ήρωες να πάρουν την μπαγκέτα της μοίρας στα χέρια τους
ή να παραμείνουν άβουλα πιόνια της

Ρένια Παπαματθαίου

Ρένια Παπαματθαίου (Συγγραφέας)

Η Ρένια Παπαματθαίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε φιλολογία στο κλασικό τμήμα της Γαλλικής Ακαδημίας Πειραιά και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Παρακολούθησε Ιστορία Τέχνης στο American college of Greece. Διακρίθηκαν έργα της· μονόλογοι και μονόπρακτα στα σεμινάρια θεατρικής γραφής με καθηγητή τον αείμνηστο Ερρίκο Μπελιέ. Οι συγγραφικές της ανησυχίες οι οποίες την συνόδευαν από τα νεανικά της χρόνια, ωρίμασαν, δημιουργώντας την τελευταία δεκαετία, μια μεγάλη ανέκδοτη συλλογή μυθιστορημάτων και διηγημάτων. To "Κονσέρτο για δύο ζωές" είναι το πρώτο μυθιστόρημα που εκδίδεται. Πηγή έμπνευσής της, για το συγκεκριμένο, απετέλεσε μεγάλη συλλογή από φωτογραφίες και αντικείμενα της εποχής του Μεσοπολέμου, που κληρονόμησε από τους γονείς της.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο
Σελίδες:
640
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.956 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Εξαιρετικό βιβλίο με μεγαλες ανατροπές και έντονα…

★ ★ ★ ★ ★

Εξαιρετικό βιβλίο με μεγαλες ανατροπές και έντονα συναισθήματα! Από το πρώτο κι όλας κεφάλαιο καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα υπέροχο βιβλίο που δύσκολα θα αφήσεις από τα χέρια σου πριν το τελειώσεις....

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 13/03/2017)

Το διαβασα σε δυο απογευματα ,με συνεπηρε η…

★ ★ ★ ★ ★

Το διαβασα σε δυο απογευματα ,με συνεπηρε η ιστορια και ο γρηγορος ρυθμος,ενιωσα να συνυπαρχω με τη Ροζα,να χαιρομαι και να ποναω για τον απολυτο ερωτα της απεναντι στο Σωτο!Ενα Σωτο δυσκολο αλλα για μενα τραγικο...εκανα ολη την ιστορια εικονες και περασα υπεροχα!!!Περα απ την ερωτικη ιστορια ομως σημαντικες και οι ιστορικες-πολιτικες αναφορες στον περασμενο αιωνα.Βιβλιο με μοναδικη αισθητικη στη συλληψη και αποδοση της μυθυστοριογραφιας του!!!

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 13/04/2017)