Το κοκάλινο σπουργίτι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το κοκάλινο σπουργίτι

Zana Freilon

13.30€ -26% 9.84€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786180118551

  • Κατηγορίες:

    Παιδικά | Εφηβικά

  • Έτος κυκλοφορίας

    2017

  • Εκδότης

    Ψυχογιός

«Είθε να μας φέρνεις πάντα τύχη και να μας προστατεύεις και είθε να οδηγείς τις ψυχές μας στην ελευθερία».
Ο Σούμπι είναι πρόσφυγας. Αυτή είναι η ιστορία του, η ιστορία πολλών εκατομμυρίων...
«Σύντομα, Σούμπι, ο κόσμος εκεί έξω θα μας θυμηθεί. Σύντομα θα δει πως το να ζούμε εδώ δεν είναι καν ζωή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τους δείξουμε ποιοι είμαστε, πως είμαστε κι εμείς άνθρωποι, και τότε θα θυμηθούν. Αυτή τη φορά δε θα μας ξεχάσουν».
Ο Σούμπι είναι πρόσφυγας. Η μητέρα του και η αδελφή του το έσκασαν από το βίαιο περιβάλλον της χώρας τους, αναζητώντας καταφύγιο σ’ έναν ασφαλέστερο τόπο. Ο ίδιος γεννήθηκε σ’ ένα κέντρο κράτησης μεταναστών και ό,τι έχει ζήσει μέχρι τώρα είναι πίσω από έναν φράχτη. Ωστόσο, η φαντασία του δεν έχει όρια· η Νυχτερινή θάλασσα του φέρνει δώρα, οι φάλαινες του τραγουδάνε και τα πουλιά τού λένε τις ιστορίες τους. Η πιο όμορφη ιστορία, όμως, είναι της Τζίμι, ενός κοριτσιού που εμφανίζεται μια νύχτα από την άλλη πλευρά του συρματοπλέγματος, μαζί με το σημειωματάριο της μητέρας της, που την έχει χάσει.
Καθώς ο Σούμπι και η Τζίμι ξεδιπλώνουν τις ιστορίες τους, ίσως καταφέρουν να βρουν μαζί παρηγοριά - ίσως και τον δρόμο προς την ελευθερία.

Αναστασία Δεληγιάννη

Αναστασία Δεληγιάννη (Μεταφραστής)

Η Αναστασία Δεληγιάννη γεννήθηκε το 1970 στο Δελβινάκι Πωγωνίου, στην Ήπειρο, από τα δεκάξι της χρόνια έζησε στην Αθήνα και πλέον κατοικεί στη Λευκάδα. Εργάζεται ως μεταφράστρια λογοτεχνίας, έχοντας τελειώσει το Μεταφραστικό Τμήμα του Βρετανικού Συμβουλίου, κι αφηγείται παραμύθια.

Zana Freilon

Zana Freilon (Συγγραφέας)

Η Ζάνα Φρέϊλον γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, αλλά έζησε τα παιδικά της χρόνια στο Σαν Φρανσίσκο. Έχει σπουδάσει Ιστορία και Παιδαγωγικά και έχει εργαστεί ως δασκάλα σε δημοτικά σχολεία. Η παγκόσμια προσφυγική κρίση την οδήγησε να γράψει "Το Κολάλινο Σπουργίτι", θέλοντας να μιλήσει για όλους αυτούς τους ανθρώπους πίσω από τους στατιστικούς πίνακες και να φανερώσει την πραγματικότητα που βιώνουν στα κέντρα κράτησης, με την ελπίδα οι μελλοντικές γενιές να διαχειριστούν με καλύτερο τρόπο τόσο δύσκολα θέματα όπως αυτό. "Το Κολάλινο Σπουργίτι" που κυκλοφορεί σε 9 χώρες, ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Guardian Children’s Book Prize 2016 και έχει προταθεί για το CILIP Carnegie Medal 2017. Η Ζάνα Φρέιλον έχει γράψει κι άλλα βιβλία για παιδιά. Σήμερα ζει στη Βικτώρια της Αυστραλίας με τον άντρα της, τους τρεις γιους τους και τους δύο σκύλους τους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
304
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.462 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση