9 ώρες στα Εξάρχεια
zoom in
10.00€ -10% 9.00€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786188253469

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2016

  • Εκδότης

    Λέμβος

Εννέα ώρες, Εννέα ιστορίες.
Μια γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας.
Τα Εξάρχεια φωνάζουν, συζητούν, σωπαίνουν. Διαφορετικές φωνές, κοινός τόπος.
Μέσα από προσωπογραφίες και εξομολογήσεις, ο γείτονας και ο περαστικός συστήνονται στον αναγνώστη, σχηματίζοντας ένα μωσαϊκό εικόνων και συναισθημάτων.
Το συλλογικό αυτό έργο είναι η διαδρομή εννέα ξένων που ανέβηκαν στο ίδιο λεωφορείο.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλέξανδρος Κεφαλάς

Αλέξανδρος Κεφαλάς (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Κεφαλάς γεννήθηκε στα Εξάρχεια το 1977. Είναι απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολεγίου της Ελλάδας στον τομέα της Ιστορίας της Τέχνης. Στο παρελθόν εργάσθηκε ως επιμελητής έκθεσης σε γκαλερί των Αθηνών, ενώ ασχολήθηκε παράλληλα με τη διδασκαλία της ιστορίας της τέχνης. Στα ελληνικά γράμματα εμφανιστηκε το 2007. Έχει γράψει ιστορικό & σύγχρονο μυθιστόρημα, διηγήματα και ποίηση. Δεν του αρέσουν οι ταμπέλες "μυθιστοριογράφος", "διηγηματογράφος", "ποιητής", το λογοτέχνης τα καλύπτει όλα. Το 2012 συνεργάσθηκε με το λογοτεχνικό fanzin "Αστυδρόμος" ενώ για τρία χρόνια υπήρξε υπεύθυνος λογοτεχνικής αξιολόγησης των εκδόσεων Λέμβος. Κατά καιρούς συμμετέχει με κείμενα του στον διαδικτυακό τόπο tobiblio.net ("Λογογραφήματα") και στο έντυπο ποιητικό fanzin "Ποιητές χωρίς ποιήματα".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νέστορας Πουλάκος

Νέστορας Πουλάκος (Συγγραφέας)

Ο Νέστορας Πουλάκος είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vakxikon.gr Media & Publishing Group, αρχισυντάκτης του λογοτεχνικού περιοδικού Vakxikon.gr (το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο στην Ελλάδα το 2008), παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής "Το Βιβλίο" στην ΕΡΤ2, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του κινηματογραφικού πρότζεκτ "Με το Βλέμμα της Κριτικής". Εργάστηκε επί χρόνια ως δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου, σύμβουλος επικοινωνίας και υπεύθυνος γραφείου τύπου σε κινηματογραφικές εταιρείες. Υπήρξε ο κύριος εκπρόσωπος της νέας γενιάς των Ελλήνων κριτικών και αρχισυντάκτης της ετήσιας έκδοσης "Κινηματογράφος" (2012-2019).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Δασκαλάκης

Χρήστος Δασκαλάκης (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Δασκαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και μεγάλωσε στο νησί της Ύδρας μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Σπούδασε Συμβουλευτική και Ψυχολογία στο Mediterranean College, Δημιουργική Γραφή στο Open College Of the Arts, Θεωρία της Μουσικής και Ορθοφωνία στο Ελληνικό Ωδείο και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του με μαθήματα στην Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο Θέατρο Των Αλλαγών. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ο ελεύθερος χρόνος του είναι γεμάτος από ταξίδια, σελίδες με μικρές ιστορίες, παραμύθια και στίχους. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, χωρίς να ξεχνά τη μεγάλη του αγάπη, την Ύδρα. Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία, επισκεφτείτε την προσωπική του ιστοσελίδα www.christosdaskalakis.com
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τζούλια Γκανάσου

Τζούλια Γκανάσου (Συγγραφέας)

Η Τζούλια Γκανάσου σπούδασε Πληροφορική στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών και στο Παν/μιο του Λονδίνου, Λογοτεχνία (ως υπότροφος) στο Παν/μιο της Σορβόννης και στο Παν/μιο του Εδιμβούργου και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ε.Α.Π. Βιοπορίζεται από την πληροφορική. Διηγήματα και άρθρα της για τη λογοτεχνία δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Έχει εκδώσει τα βιβλία: "Σε μαύρα πλήκτρα" (Μυθιστόρημα, Εκδ. Γκοβόστη 2006 - αποσπάσματα συμπεριλαμβάνονται στη συλλογική έκδοση του Παν/μίου του Εδιμβούργου "Παγκοσμιουπόλεις"). "Ομφάλιος λώρος" (Μυθιστόρημα, Εκδ. Γκοβόστη 2011 - συμμετοχή στα: 4ο Διεθνές Φεστιβάλ στο Dasein, 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών της Αθήνας, 9ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών της Γλασκώβης). "Ως το τέλος" (Νουβέλα, Εκδ. Γκοβόστη 2013 - υποψήφιο για το "Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2013" του λογοτεχνικού περιοδικού "Κλεψύδρα" και για το "Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2014"). "Γονυπετείς" (Νουβέλα, Εκδ. Γκοβόστη 2017 - 2η θέση στον διαγωνισμό "Μικρή Φόρμα με Μεσογειακό Θέμα 2017", Πανεπιστήμιο του Έξιτερ και "Βραβείο Διηγήματος" Βραβεία Βιβλίου Public 2018).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βαγγέλης Προβιάς (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλέξανδρος Διονυσόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Διονυσόπουλος γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Είναι απόφοιτος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά και παρά τον διαφορετικό προσανατολισμό των σπουδών του είναι λάτρης της ξένης αλλά και της ελληνικής λογοτεχνίας. Έχει εργαστεί ως ασφαλιστικός σύμβουλος, μεταφραστής κειμένων Αγγλικής γλώσσας και προς το παρών κατοικεί στην Ηλιούπολη Αττικής. Το "Νανούρισμα του κλαίοντος κρεμμυδιού" είναι το πρώτο του βιβλίο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βαγγέλης Σωτήρης

Βαγγέλης Σωτήρης (Συγγραφέας)

Ο Βαγγέλης Σωτήρης γεννήθηκε στο Παρίσι το 1988 και ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ασχολείται με τον τομέα της έρευνας. Δουλεύει εναλλάξ σε φροντιστήριο και σε μπαρ. Έχει συμμετάσχει στην πρώτη συλλογή διηγημάτων των εκδόσεων "Παράξενες Μέρες" (2013) κι έχει διακριθεί σε λογοτεχνικό διαγωνισμό των εκδόσεων "Μεταίχμιο" (2015). Ο "Πορτοκαλί φάκελος" είναι το πρώτο του ολοκληρωμένο έργο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρουσώ Αθανασίου (Συγγραφέας)

Η Μαρουσώ Αθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982 και μεγάλωσε στο Κορυδαλλό. Σπούδασε Πληροφορική και Θέατρο. Είναι απόφοιτη του ποιητικού εργαστηρίου Τάκης Σινόπουλος και μέλος των ποιητικών ομάδων Σκάσε Αηδόνι και TwoParts.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τάσος Ελένας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
112
Διαστάσεις:
21x12
Βάρος:
0.154 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση