Νοστιμιές Μεσογειακές - Meditteranean Delights
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Νοστιμιές Μεσογειακές - Meditteranean Delights

Χωρίς γάλα, σιτηρά (γλουτένη), αυγό, ξηρούς καρπούς

Αιμιλία Βασιλοπούλου

Η πρωτοποριακή έκδοση του βιβλίου «Μεσογειακές γεύσεις χωρίς γάλα, αυγό, σιτηρά (γλουτένη) και ξηρούς καρπούς» αποτελεί σημείο-σταθμό τόσο για αλλεργικούς, όσο και για τους επαγγελματίες υγείας ως εργαλείο για την καθοδήγηση ασθενών με τροφικές αλλεργίες ή δυσανεξίες.
Παράλληλα όμως αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για άτομα υγιή, για όσους δεν καταναλώνουν κατ’ επιλογήν τα συγκεκριμένα τρόφιμα (π.χ. χορτοφάγους) ή και για όσους πάσχουν από σύγχρονες χρόνιες παθήσεις, όπως Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ, καρδιαγγειακά νοσήματα, νευρομυϊκά προβλήματα κ.λπ., με προκλητικά νόστιμες συνταγές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά τρόφιμα που μας χαρίζει η Μεσογειακή μας Γη.

Ευάγγελος Ζουμπανέας
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Συγγραφέας
Διευθυντής Κέντρου Εκπαίδευσης
και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών

Αιμιλία Βασιλοπούλου (Συγγραφέας)

Η Δρ. Αιμιλία Βασιλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Διαιτολογίας-Διατροφής. Σπούδασε Διαιτολογία-Διατροφή και Ψυχολογία. Πραγματοποίησε τη Διδακτορική και τη Μεταδιδακτορική της Διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε θέματα τροφικής αλλεργίας, στα πλαίσια των οποίων εργάστηκε σε ερευνητικά κέντρα της Αγγλίας (Ινστιτούτο Έρευνας Τροφίμων) και της Ολλανδίας (Ερευνητικό Κέντρο Sanquin) και έγραψε το βιβλίο με τίτλο Οι Τροφικές Προκλήσεις στη Διάγνωση της Τροφικής Αλλεργίας. Έχει έκτοτε έντονο ερευνητικό και κλινικό έργο, τόσο στους τομείς της τροφικής αλλεργίας και των αλλεργικών παθήσεων, όσο και σε θέματα ρύθμισης βάρους με συνδυασμό δίαιτας και άσκησης, αντιμετώπισης διατροφικών διαταραχών, καθώς και πρόληψης μη-μεταδοτικών νοσημάτων μέσω της διατροφής, με σημαντικό αριθμό σχετικών επιστημονικών δημοσιεύσεων.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννα Φιλίππου (Εικονογράφος)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
86
Βάρος:
0.2 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση