ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ

ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

25.00€ -27% 18.25€
Με την ευκαιρία της έκθεσης του συμμετοχικού φωτογραφικού έργου της ΓΙΑΝΝΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗ στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, κυκλοφορεί το βιβλίο με τίτλο ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ / Παράθυρα στην πόλη  από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ με 180 φωτογραφίες και κείμενα των Jean-Christophe Bailly, Γιάννη Τσιώμη,  Ντένη Ζαχαρόπουλου και Aude Mathé.
 
Το συμμετοχικό φωτογραφικό έργο της Γιάννας Ανδρεάδη ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ / Παράθυρα στην πόλη  παρουσιάζει μία άγνωστη αλλά και οικεία όψη της Αθήνας μέσα από τα παράθυρα και τα διαφορετικά βλέμματα των κατοίκων της. Αποκαλύπτει τον ιδιαίτερο και πολύπλοκο χαρακτήρα της πόλης συνθέτοντας μία συλλογική εικόνα μακριά από τα αναμενόμενα κλισέ.
 
Η ματιά ενός ανθρώπου δεν θα μπορούσε να δει ποτέ, έτσι, μέσα από όλα αυτά τα παράθυρα. Αυτή η αλήθεια δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει αντιληπτή από το μάτι ενός. Αυτό είναι communal art. Το πλαίσιο το ορίζει ένας καλλιτέχνης αλλά μετέχουν ισότιμα πλήθος δημιουργοί που ενεργώντας συνεισφέρουν στο τελικό αποτέλεσμα που είναι χρωματισμένο από εκατοντάδες διαφορετικές προσωπικότητες. Λαμπρό έργο, εύθραυστο, ευαίσθητο, δημιουργικό, αληθινό, ευθύ, δραματικό, ονειροπόλο, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την Αθήνα αυτών των εποχών, που δεν είναι αρκετά καθαρή και γυάλινη για να είναι σύγχρονη, αλλά κάποτε προσπαθούσε να είναι, ούτε έχει την πατίνα της παρακμής για να είναι εξωτική-ρομαντική. Δυνατή, βρόμικη, βίαιη, όμορφη στο πέσιμό της και την παρακμή, και όλα αυτά είναι εύθραυστα-τόσο εύθραυστα σαν τις ευαισθησίες και ταμπεραμέντο των κατοίκων της. Η Γιάννα Ανδρεάδη ενορχηστρώνει τέλεια με το δικό της μάτι τις προσωπικές ευαισθησίες των πολλών φωτογράφων-σολίστ σε ένα χορωδιακό κομμάτι που δεν είναι ομαδική έκθεση (καθόλου) αλλά ένα ενιαίο συν-φωνικό έργο για την Αθήνα.
- ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΡΟΣ

Γιάννα Ανδρεάδη (Φωτογράφος)

Η Γιάννα Ανδρεάδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε ζωγραφική και λιθογραφία στην Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts του Παρισιού. Zει στην Γαλλία από το 1978. Εικαστικός, εκφράζεται με τη ζωγραφική, το σχέδιο, τη φωτογραφία, τα βιβλία και τα συμμετοχικά έργα. Εκθέτει τακτικά ζωγραφικά ή φωτογραφικά της έργα στη Γαλλία και εκδίδει βιβλία φωτογραφίας ή σχεδίων στη Γαλλία, το Μεξικό και την Ινδία. Το 2015 πραγματοποιήθηκε αναδρομική έκθεση της δουλειάς της στη Lorient της Βρετάνης και παράλληλα εκδόθηκε ο κατάλογος με τίτλο Geographies. Στην Ελλάδα, μετά την παρουσίαση του συμμετοχικού έργου "Ο κόσμος γύρω από μια φλόγα" στο πλαίσιο του ATHINA by ART 2004 (Επιμέλεια Βάσια Καρκαγιάννη-Καραμπελιά) στην διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων, εξέθεσε την εκδοτική της δουλειά των τελευταίων 19 χρόνων τον Οκτώβριο 2012 στην οικία Κατακουζηνού, στο πλαίσιο του Athens Printfest. Τον Δεκέμβριο 2016 εξέθεσε το συμμετοχικό φωτογραφικό έργο "Αθήνα Θέα" στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο Πειραιώς) και ταυτόχρονα κυκλοφόρησε σε μορφή βιβλίου το ομότιτλο φωτογραφικό λεύκωμα (Αθήνα Θέα / Παράθυρα στην πόλη) από τις εκδόσεις Άγρα.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
180
Διαστάσεις:
16x21
Βάρος:
0.391 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση