Ημέρα Ανεξαρτησίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ημέρα Ανεξαρτησίας

Richard Ford

19.90€ -27% 14.53€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789601669052

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2016

  • Εκδότης

    Πατάκη

Ο Φρανκ Μπάσκομπ στον απόηχο του διαζυγίου και του τέλους της καριέρας του ως αθλητικογράφος, έχει μπει στην «Υπαρξιακή Περίοδο» της ζωής του, πουλώντας ακίνητα στο Νιού Τζέρζι και προσπαθώντας να βαδίσει στο τεντωμένο σκοινί της ομαλότητας. Ωστόσο, στη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου που συμπίπτει με την εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου, ο Φρανκ καλείται ξαφνικά να αντιμετωπίσει την περιπλοκότητα της ζωής. Η Ημέρα Ανεξαρτησίας είναι μια συγκινητική και ανυπέρβλητα διασκεδαστική οδύσσεια διά μέσου της Αμερικής και της πολυεπίπεδης συνείδησης μιας από τις πλέον συναρπαστικές λογοτεχνικές ενσαρκώσεις της, δοσμένης από την πένα ενός μυθιστοριογράφου που διαθέτει εξαιρετική ενσυναίσθηση και αντίληψη.

Richard Ford

Richard Ford (Συγγραφέας)

Ο Ρίτσαρντ Φορντ γεννήθηκε στο Τζάκσον του Μισισιπή το 1944. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα το 1976 με το μυθιστόρημα "Α Piece of My Heart". Μαζί με τους Charles Bukowski, Raymond Carver, Tobias Wolff και Cormac McCarthy, από τους οποίους ωστόσο διαφέρει λογοτεχνικά, θεωρήθηκε στις αρχές του ΄80 από τον εκδότη του περιοδικού "Granta", Bill Buford, ως ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του "βρώμικου ρεαλισμού" (dirty realism) στην αμερικανική πεζογραφία. Έχει γράψει τις συλλογές με διηγήματα "Rock Springs" (1987), "Women with Men: Three Stories" (1997) και "A Multitude of Sins" (2002), τα μυθιστορήματα: "The Ultimate Good Luck" (1981), "Wildlife" (1990), "The Sprortswriter" (1986), "Independence Day" (1995), που τιμήθηκε με Βραβείο Πούλιτζερ, "The Lay of the Land" (2006), υποψήφιο για το National Book Critics Circle Award -τα τρία μυθιστορήματα με πρωταγωνιστή τον Frank Bascombe-, "Canada" (2012), που τιμήθηκε με το βραβείο Prix Femina Etranger, και το σπονδυλωτό μυθιστόρημα "Let Me Be Frank with You" (2014), στο οποίο επανεμφανίζεται ο Frank Bascombe, που έφτασε στις τελικές υποψηφιότητες για το Βραβείο Πούλιτζερ. Τελευταίο βιβλίο του είναι το αυτοβιογραφικό χρονικό "Between Them: Remembering My Parents" (2017). Τον Ιούνιο του 2017 επισκέφθηκε την Αθήνα και έδωσε την ετήσια διάλεξη αφιερωμένη στον Kimon Friar, προσκεκλημένος από το Αμερικανικό Κολέγιο Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θωμάς Σκάσσης

Θωμάς Σκάσσης (Μεταφραστής)

Ο Θωμάς Σκάσσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακά στο University College του Λονδίνου. Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου επί 20 χρόνια. Συνεργάζεται με το ένθετο "Βιβλιοθήκη" της Εφημερίδας Ελευθεροτυπία, παρουσιάζοντας μεταφράσεις ξένων μυθιστορημάτων. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και μιλάει αγγλικά και γαλλικά.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
704
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
1.05 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση