Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα νησιά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα νησιά

David Herbert Lawrence

8.99€ -10% 8.09€

Σε αυτή τη συλλογή διηγηµάτων παρουσιάζεται το µεγαλύτερο εύρος των ιδεών που κυριάρχησαν στο έργο του Ντ. Χ. Λόρενς. Καταπιεσµένα πάθη και επιθυµίες που έρχονται στο φως, οδηγώντας άλλοτε στον όλεθρο και άλλοτε σε µια βαθιά εσωτερική µετατόπιση.

Στην κεντρική ιστορία, ένας άντρας προσπαθεί να ελέγξει τη ζωή του µετακοµίζοντας σε ολοένα και µικρότερα νησιά. Όµως, η ευτυχία που αναζητεί διαρκώς του διαφεύγει, µέχρι που ένα µυστηριώδες νησί τον οχυρώνει από τους ανθρώπους και την πραγµατική ζωή, και τον "κατακτά".

Στα άλλα διηγήµατα, ένας Πρώσος αξιωµατικός αισθάνεται έντονα σεξουαλικά συναισθήµατα για τον υπηρέτη του και τον εκδικείται γι’ αυτό, µια καταπιεσµένη σύζυγος στέκεται για πρώτη φορά στη ζωή της γυµνή στον ήλιο και "µεταµορφώνεται", ο Πάνας διαταράσσει το αστικό τοπίο του Χάµστεντ, ένας αιθεροβάµων αρχισυντάκτης ονειρεύεται ότι θα σώσει µια παντρεµένη γυναίκα από την άχαρη ζωή της, ένα αγόρι καβαλάει το κουνιστό αλογάκι του, αναζητώντας τύχη και χρήµατα.

"Ήθελε ένα νησί ολόδικό του: όχι υποχρεωτικά για να είναι µόνος σ’ αυτό, αλλά για να το κάνει έναν κόσµο εντελώς δικό του".

Βασίλης Καλλιπολίτης (Μεταφραστής)


David Herbert Lawrence

David Herbert Lawrence (Συγγραφέας)

Ο Ντέιβιντ Χέρμπερτ Λόρενς γεννήθηκε στο Ίστγουντ του Νότινγκχαμσαϊρ το 1885. Δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα το 1911. Πολυταξιδεμένος, έζησε στην Ιταλία (Φλωρεντία), την Αυστραλία και την Κεντρική Αμερική, για να εγκατασταθεί τελικά στη Γαλλία. Τα πιο γνωστά μυθιστορήματά του είναι: "Το άσπρο παγόνι" (1911), "Γιοι και εραστές" (1913), "Ερωτευμένες γυναίκες" (1921), "Το φτερωτό φίδι" (1926) και "Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι" (1928). Το τελευταίο προκάλεσε σκάνδαλο και η κυκλοφορία του απαγορεύτηκε για πολλά χρόνια στην Αγγλία και στις Η.Π.Α. Την ίδια τύχη είχε και το "Ουράνιο τόξο" (1915). Η καταγγελία του βιομηχανικού πολιτισμού και των πουριτανικών ηθών της εποχής του, προκάλεσε στον Ντ. Χ. Λόρενς προβλήματα και αντιδικίες με τη λογοκρισία και το λογοτεχνικό κατεστημένο. Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αλληλογραφία του δημοσιεύτηκε το 1932 με επιμέλεια του Άλντους Χάξλεϊ. Πέθανε στην Προβηγκία το 1930.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
288
Διαστάσεις:
14x20.5
Βάρος:
0.326 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση