Η κρυφή γοητεία του εντέρου: Στα άδυτα του πιο παρεξηγημένου οργάνου του ανθρώπινου σώματος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η κρυφή γοητεία του εντέρου: Στα άδυτα του πιο παρεξηγημένου οργάνου του ανθρώπινου σώματος

Στα άδυτα του πιο παρεξηγημένου οργάνου του ανθρώπινου σώματος

Giulia Enders

15.50€ -27% 11.32€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789601665153

  • Κατηγορίες:

    Ιατρική

  • Έτος κυκλοφορίας

    2016

  • Εκδότης

    Πατάκη

Για πάρα πολλά χρόνια το έντερο ήταν το πιο αγνοηµένο και υποτιµηµένο όργανο του σώµατος. Aποδεικνύεται όµως ότι δεν περιορίζεται µόνο στο να κάνει τη βρόµικη δουλειά: το έντερο βρίσκεται στον πυρήνα της ύπαρξής µας. Η Κρυφή γοητεία του εντέρου, ήδη παγκόσµιο µπεστσέλερ, στρέφει τους προβολείς στον πραγµατικά αδικηµένο πεπτικό µας σωλήνα. Με ιδιόρρυθµη χάρη η Giulia Enders εξηγεί τη µαγεία του εντέρου απαντώντας σε ερωτήµατα όπως: Ποια τα αίτια της γαστροοισοφαγικής παλινδρόµησης; Τι κρύβεται πίσω από τη δυσανεξία στη γλουτένη και στη λακτόζη; Πώς επηρεάζει το έντερο την παχυσαρκία και τη διάθεση; Η επικοινωνία µεταξύ εντέρου και εγκεφάλου αποτελεί έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόµενους τοµείς της ιατρικής έρευνας - µαζί µε εκείνον για τα βλαστοκύτταρα. Μαθαίνουµε ότι οι αντιδράσεις του εντέρου έχουν άµεση σχέση µε τη σωµατική και πνευµατική ευεξία µας.

Το συναρπαστικό µανιφέστο της Enders θα σας κάνει να δώσετε επιτέλους την αρµόζουσα προσοχή στα φτερουγίσµατα που νιώθετε στο στοµάχι: προσπαθούν να σας πουν κάτι σηµαντικό.

Αντώνης Καλοκύρης (Μεταφραστής)


Giulia Enders

Giulia Enders (Συγγραφέας)

Η Giulia Enders έχει λάβει δύο φορές υποτροφία από το Ίδρυμα Wilhelm und Else Heraeus και κάνει έρευνα για τη διδακτορική της διατριβή στην ιατρική στο Ινστιτούτο Μικροβιολογίας της Φρανκφούρτης. Το 2012 η παρουσίασή της για τη λειτουργία του εντέρου με τίτλο ΄Darm mit Charme΄ απέσπασε το πρώτο βραβείο στο Science Slam του Φράιμπουργκ. Το 2014 εκδόθηκε στη Γερμανία η "Κρυφή γοητεία του εντέρου", της οποίας οι πωλήσεις ξεπερνούν τα 1.500.00 αντίτυπα, ενώ μεταφράζεται σε περισσότερες από 35 γλώσσες. Ζει μεταξύ Μάνχαϊμ και Φρανκφούρτης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jill Enders (Εικονογράφος)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
352
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.467 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση