Ο δρόμος των ασκητών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο δρόμος των ασκητών

Tito Colliander

10.00€ -10% 9.00€

Αλήθεια, τι σημαίνει η λέξη «άσκηση» στον δικό μας κόσμο; Σε έναν κόσμο όπου μπορεί η καθημερινή σωματική άσκηση να είναι η βασική προϋπόθεση υγείας αλλά η πνευματική άσκηση φαντάζει ως κάτι το περιττό, το παλιομοδίτικο και εν τέλει αχρείαστο;

«Ασκητές δεν είναι μόνο όσοι βρίσκονται στην έρημο και στα μοναστήρια, αλλά κατά κύριο λόγο όσοι αισθάνονται ερημωμένοι από τα φτηνά ψιχία που του προσφέρει ο σύγχρονος τρόπος ζωής και τον αφήνει εντελώς ανικανοποίητο, διψασμένο και διαρκώς πεινώντα.

Ως βασικό εργαλείο της άσκησης προτείνει ο Κολλιάντερ τη στροφή προς τον εαυτό μας. Μέσα από αυτή τη στροφή δοκιμάζουμε τον εαυτό μας σε βασικά ερωτήματα που αφορούν τη σχέση μας με τον Θεό και τους αδελφούς μας. Ο συγγραφέας μάς βοηθά να εντοπίσουμε μέσα μας τα θέματα αυτά και να ψάξουμε για τις κατάλληλες λύσεις».

Από την εισαγωγή του π. Αλέξανδρου Καριώτογλου

"Μπορεί να `σαι χωμένος στα γήινα πράγματα και αλυσσοδεμένος μ` αυτά. Ποτέ δεν είναι αργά. Δεν γράφτηκε χωρίς λόγο στην Αγία Γραφή, ότι ο Αβραάμ ήταν εβδομήντα πέντε χρονών όταν αναχώρησε από την πατρίδα του και ότι ο εργάτης που έρχεται την ενδέκατη ώρα παίρνει το ίδιο μεροκάματο μ` αυτόν που έρχεται την πρώτη"
 
Τίτο Κολλιάντερ

Αλέξανδρος Σ. Καριώτογλου (Πρόλογος)

Ο Αλέξανδρος Καριώτογλου κατάγεται από τη Σάμο. Σπούδασε Θεολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Munster της Γερμανίας και ειδικεύτηκε στην ιστορία των θρησκευμάτων. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και από το 1984 διδάσκει συνεχώς σε σχολές επιμόρφωσης των καθηγητών (ΣΕΛΜΕ - ΠΕΚ). Έχει γράψει διάφορα σχολικά εγχειρίδια και μια σειρά επιστημονικά έργα, θεολογικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.


Tito Colliander

Tito Colliander (Συγγραφέας)

Ο Τίτο Κολλιάντερ γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 1904 στην Αγία Πετρούπολη. Η σύζυγός του Ίννα Μπέρσεν - καλλιτέχνης και ο γιος του Σέργιος- ορθόδοξος ιερέας. Ξεκινώντας από το 1930 ο Κολλιάντερ εκδίδει έναν μεγάλο αριθμό μυθιστορημάτων  και μικρών διηγημάτων τα οποία τον έκαναν διάσημο. Στα βιβλία του ,τα οποία είναι έντονα επηρεασμένα από τον Ντοστογιέφσκι, διακρίνεται έντονα το θέμα της ενοχής καθώς και της αναζήτησης της πίστης στον σύγχρονο κόσμο. Τα μυθιστορήματα του «Σταυροφορίες», «Ελέησον» και άλλα έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Ο Κολλιάντερ και η σύζυγός του Ίννα άσπάστηκαν τον ορθόδοξο χριστιανισμό, και το 1949-1953 ο συγγραφέας αποφοίτησε από το Ορθόδοξο Σεμινάριο. Το πιο διάσημο βιβλίο του «ο Δρόμος των Ασκητών», είχε πρωτοκυκλοφορήσει  στην Σουηδική γλώσσα. Εκοιμήθει στις 21 Μαΐου 1989 και κηδεύθηκε στο ορθόδοξο νεκροταφείο του Ελσίνκι κοντά στο Lapinlahti.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Βίττης (Μεταφραστής)


Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
176
Διαστάσεις:
12x17
Βάρος:
0.23 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση