Υψηλές τάσεις
zoom in
51.98€ -20% 41.58€
Περιέχει: Εισαγωγή στις Υψηλές Τάσεις, Μονωτικά Υλικά και η Ηλεκτρική Διάσπασή τους, Παραγωγή Υψηλών Τάσεων και Ρευμάτων, Μέτρηση Υψηλών Τάσεων και Ρευμάτων, Διηλεκτρικές Δοκιμές, Υπερτάσεις σε Συστήματα Ισχύος, Οδεύοντα Κύματα, Τεχνολογία και Εφαρμογές Υψηλών Τάσεων, Τα Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία των Γραμμών Μεταφοράς, Υψηλές Τάσεις και Ηλεκτρομαγνητική Συμβατότητα, Συστήματα Γείωσης, Διαβάθμιση Μόνωσης, Τεχνικές Δοκιμών, Εργαστήρια Υψηλών Τάσεων, Θεωρητικές Ασκήσεις Υψηλών Τάσεων, Εργαστηριακές Ασκήσεις Υψηλών Τάσεων, Παράρτημα Α: Εξοπλισμός για την Επαλήθευση των Γεννητριών Ηλεκτροστατικών Εκφορτίσεων, Παράρτημα Β: Αβεβαιότητα Μετρήσεων, Παράρτημα Γ: Φωτογραφικό Υλικό Εξοπλισμού Υψηλών Τάσεων, Παράρτημα Δ: Βιογραφικά Στοιχεία Επιστημόνων, Ευρετήριο.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λάμπρος Οικονόμου

Λάμπρος Οικονόμου (Συγγραφέας)

Ο Λάμπρος Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Έλαβε πτυχίο Ηλεκτρολόγου και Ηλεκτρονικού Μηχανικού (Bachelor of Engineering Honors) το 1997, καθώς και μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master of Science) στον Προηγμένο Έλεγχο το 1998 από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας (UMIST - University of Manchester Institute of Science and Technology). Έλαβε Μεταπτυχιακό Ενδεικτικό Ειδίκευσης το 2001 από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.), πτυχίο Οικονομικής Επιστήμης το 2006 από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, ενώ περαίωσε τη διδακτορική διατριβή του το 2006, στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π. Εργάστηκε ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στην ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε. (Αθήνα, 1999), στη J&P Overseas Ltd. (Λιβύη, 2000), στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (Σχηματάρι, 2001), στην Ηλεκτρικοί Σιδηρόδρομοι Αθηνών Πειραιά Α.Ε. (Αθήνα, 2003-2004) και στη ΔΕΗ Α.Ε. (Αθήνα, 2004-2007). Δίδαξε ως ωρομίσθιος καθηγητής στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, όπως επίσης και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (2001-2002), στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων(2002-2005), στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (2003 και 2008), στο ΑΤΕΙ Χαλκίδας (2006-2007) και στο ΑΤΕΙ Πειραιά (2007). Τέλος ήταν υπεύθυνος για τη διεξαγωγή εργαστηριακών ασκήσεων και πειραμάτων στο Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων του Ε.Μ.Η (1999-2006). Διδάσκει από το 2007 έως σήμερα στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), όπου εντάχθηκε στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή το 2008. Έχει συγγράψει πλέον των 35 άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 40 άρθρα σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μέλος του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Αγγλίας (ΙΕΤ) και μέλος του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών Αμερικής (ΙΕΕΕ).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Φώτης

Γιώργος Φώτης (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Φώτης γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του το 1995. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π (2001) με επίδοση "Λίαν Καλώς" και κατόπιν εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του στο Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων του Ε.Μ.Π (2002-2006). Εργάστηκε σε ιδιωτικές εταιρείες και συγκεκριμένα: ως μηχανικός μελετών και έργων στη Διεύθυνση Έργων, Μελετών, Εφαρμογών και Υπηρεσιών της εταιρείας Schneider Electric (2003) και ως Μηχανικός στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης για προϊόντα αντικεραυνικής προστασίας της εταιρείας Raycap (2007). Καθ΄ όλη την διάρκεια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του συνεργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός με μελετητικά γραφεία σε δημόσια και ιδιωτικά έργα. Το διάστημα 2003-2004 υπήρξε καθηγητής στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (Σ.Μ.Υ.Ν.). Κατά τα έτη 2007 και 2008 δίδαξε το μάθημα "Μετρήσεις και Εφαρμογές Υψηλών Τάσεων" στους προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π, ως λέκτορας. Εργάστηκε επί σειρά ετών (2002-2006) σε ερευνητικά προγράμματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου χρηματοδοτούμενα από δημόσιους φορείς και ιδιωτικές εταιρείες σχετικά με τον έλεγχο ποιότητας ηλεκτρολογικών υλικών, ηλεκτρικές δοκιμές και δοκιμές ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας, ηλεκτροτεχνικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Σήμερα εργάζεται ως ειδικός επιστήμονας στον Διαχειριστή του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε.). Έχει συγγράψει περισσότερα από 15 άρθρα σε διεθνή περιοδικά με κριτές και 25 άρθρα σε επιστημονικά συνέδρια. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) και του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών Αμερικής (ΙΕΕΕ).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Χριστοδούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
734
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
1.8 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση