Η Ορθόδοξος Εκκλησία κατά της μασονίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Ορθόδοξος Εκκλησία κατά της μασονίας

Δοκίμιο αντιρρητικής Θεολογίας

Αντώνης Ι. Ελευθεριάδης

9.00€ -10% 8.10€

Αν η Μασονία (ελευθεροτεκτονισμός) είναι θρησκεία ή δεν είναι θρησκεία συζητείται εδώ και τριακόσια χρόνια, ήδη από το 1717, χρονιά που στο καπηλειό του Λονδίνου "Χήνα και Εσχάρα" ιδρύθηκε η Μεγάλη Στοά της Αγγλίας, με τους Μασόνους να διακηρύσσουν ότι η Μασονία δεν είναι Θρησκεία, ενώ από την άλλη πλευρά οι Χριστιανοί, Ρωμαιοκαθολικοί, Ορθόδοξοι και ορισμένες Ευαγγελικές Ομολογίες να υποστηρίζουν πως πρόκειται περί μιας νέας Θρησκείας, μιας, ούτως ειπείν, Πανθρησκείας που λατρεύει τον Εωσφόρο και πολεμάει τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Πάνω στο θεωρητικό αυτό και θεο-φιλοσοφικό πρόβλημα υπάρχει πλούσια παγκόσμια βιβλιογραφία.

Ο Δρ. Φιλολογίας και θεολόγος, Αντώνης Ιακ. Ελευθεριάδης, με ειλικρινή ερευνητική διάθεση και με αυστηρή εμπιστοσύνη εξετάζει αυτό το ζήτημα στο υπ` αυτού συγγραφέν πόνημα και αποδεικνύει με επιχειρήματα και διαλεκτική αντιπαράθεση αυθεντικών μασονικών απόψεων και χριστιανικής ορθόδοξης θεολογίας πως ο Μασονισμός ουδεμία σχέση έχει και συνάφεια έχει με την Χριστιανική Πίστη και ακόμη, ότι είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του Μσόνου με εκείνη του βαπτισμένου Ορθόδοξου Χριστιανού.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που απαντώντας σε δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας διεκήρυξε urbi et orbi (=ανά την υφήλιο) ότι δεν είναι μασόνος και επομένως καταδικάζει το θεολογικό αυτό και θεοσοφικό, συγκρητιστικό και παγανιστικό μόρφωμα.

Αντώνης Ι. Ελευθεριάδης (Συγγραφέας)

Ο Αντώνης Ιακ. Ελευθεριάδης είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ Φιλολογίας με πλούσιο συγγραφικό έργο. Επόπτης και υπεύθυνος των εκδόσεων "Σύγχρονη Πέννα".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
108
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.469 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση