Μυθοπλασίες. Χρήση και Πρόσληψη των Αρχαίων Μύθων  από την Αρχαιότητα μέχρι Σήμερα.
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μυθοπλασίες. Χρήση και Πρόσληψη των Αρχαίων Μύθων από την Αρχαιότητα μέχρι Σήμερα.

Χρήση και πρόσληψη των αρχαίων μύθων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα

Συλλογικό έργο

Φιλοδοξία αυτού του τόμου δεν είναι να δείξει μόνο την πολυφωνία, την αντοχή και τη μεταμόρφωση των ελληνικών μύθων στο πέρασμα του χρόνου. Είναι παράλληλα να αναδείξει τη δυναμική ενός Προγράμματος Σπουδών που υπηρετεί την Ανοικτή και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και που από τα πρώτα του βήματα το αγκάλιασαν από κοινού διδάσκοντες και διδασκόμενοι.

Οι επιμελητές της έκδοσης οφείλουν να ευχαριστήσουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών για τη φιλοξενία του, το Ίδρυμα "Αναστάσιος Γ. Λεβέντης" που με την ευγενική χορηγία του συνέβαλε στην έκδοση του παρόντος τόμου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την όλη στήριξη της προσπάθειας αυτής και τους φοιτητές που από την Κύπρο και από την Ελλάδα βρέθηκαν εκεί, στην καρδιά του χειμώνα, προκειμένου να διασταυρώσουν φωνές, απόψεις και κυρίως μια έγνοια για την υπόθεση της παιδείας, ή, με τη σύγχρονη «τεχνοκρατική» ορολογία, της διά βίου μάθησης. Το ταξίδι τους μέχρι το δελφικό κέντρο αποτέλεσε μαρτυρία και ελπίδα για όλους μας.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέφανος Ευθυμιάδης (Επιμέλεια)


Αντώνης Κ. Πετρίδης (Επιμέλεια)

Ο Αντώνης Κ. Πετρίδης (1975), είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) από το 2017. Έχει επίσης διδάξει στην ιδιωτική Μέση Εκπαίδευση (American International School in Cyprus) επί τετραετία. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία (με ειδίκευση στην κλασική φιλολογία) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1995-99) και Κλασική Φιλολογία (Classics) στο Trinity College του Πανεπιστημίου του Cambridge (MPhil και PhD: 2000-2005). Κατά τη διάρκεια των πτυχιακών του σπουδών υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδος. Για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής και της διδακτορικής του διατριβής έλαβε υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδος, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντης, τη Βρετανική Ακαδημία και το Trinity College. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται στον χώρο του αρχαίο ελληνικού και ρωμαϊκού θεάτρου και της σύγχρονής του πρόσληψης, της ελληνιστικής λογοτεχνίας (κυρίως της λογοτεχνίας του Κωμικού: μιμίαμβος, παρωδοί, σιλλογράφοι κτλ), της αρχαίας ελληνικής φυσιογνωμονικής, της διδακτικής της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας στη μέση εκπαίδευση και της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ενηλίκων. Έχει δημοσιεύσει μονογραφίες, συλλογικούς τόμους και εργασίες σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
416
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.708 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση