Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ
zoom in
11.72€ -27% 8.56€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603352990

  • Κατηγορίες:

    Θέατρο , Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Ηριδανός

Ο συγγραφέας του έργου επινόησε έναν εντελώς αποτυχημένο δικηγόρο και τον ζευγάρωσε με έναν εξίσου αποτυχημένο εγκληματία, θίγοντας παράλληλα τη θλιβερή εξάρτηση των δικηγόρων με τους εγκληματίες, οι οποίοι χωρίς αυτούς θα έμεναν άνεργοι. Τονίζει ακόμα τη φιλική σχέση, που δημιουργείται μεταξύ του συνηγόρου και του κατηγορουμένου, αφότου ο πρώτος αναλαμβάνει την υπεράσπιση του δεύτερου, όπως επίσης και τη συνταύτιση του δικηγόρου με την υπόθεση που χειρίζεται και ιδιαίτερα κατά τη διεξαγωγή της δίκης, όντας η φωνή και η ψυχή του κατηγορουμένου, πασχίζοντας πολλές φορές περισσότερο από τον τελευταίο. Χαρακτηριστικό είναι, ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος αντιμετωπίζει στο έργο βαρύτατη κατηγορία νιώθει μεγαλύτερη λύπη για τον άτυχο δικηγόρο, παρά για τον εαυτό του.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ελευθέριος Α. Βούρβαχης

Ελευθέριος Α. Βούρβαχης (Μεταφραστής)

Ο Ελευθέριος Βούρβαχης γεννήθηκε στη Ναύπακτο το 1941 και έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στην Πάτρα. Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή το 1958 και την ίδια χρονιά εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1963. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα Αγγλικού και Ναυτικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου ((London University College) και απέκτησε το χορηγούμενο "Academic Postgraduate Diploma in Law". Από το έτος 1966 μέχρι και το 2000 άσκησε μάχιμη δικηγορία στα δικαστήρια των Αθηνών. Υπήρξε μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δικηγόρων (International Bar Association) και της Ένωσης Ποινικολόγων. Μετά την αποχώρηση του από τη δικηγορία έλαβε το πτυχίο Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μεταφράσει τα θεατρικά του Τζέφρι Άρτσερ Πέρα από κάθε λογική αμφιβολία και "Ο Κατηγορούμενος" και "Λουκιανός Σαμοσατεύς: Δύο φορές κατηγορούμενος ή Δικαστήρια", και έχει γράψει τα έργα: "Δικηγόρος και διαφήμιση των υπηρεσιών του", 1999, "Ποιος σκότωσε τον Πολκ; - Μια πολιτική δολοφονία και δικαστική πλάνη", 2003, "Δικηγόρος και δεοντολογία" (με πρόλογο του Φώτη Κουβέλη) 2005.

John Mortimer

John Mortimer (Συγγραφέας)

Προσωπικότητα των βρετανικών γραμμάτων ήταν ο Σερ Τζον Μόρτιμερ, που έφυγε από τη ζωή το 2009 σε ηλικία 85 ετών, έπειτα από μακρά ασθένεια. Συγγραφέας και νομικός, συνδύαζε τις δύο του ιδιότητες επί σειρά ετών, παράγοντας μεγάλο αριθμό λογοτεχνικών και θεατρικών έργων. Στη μνήμη του ευρέος κοινού είναι ο δημιουργός του αξέχαστου χαρακτήρα Rumpole, ενός εκκεντρικού συνηγόρου, τον οποίον υποδύθηκε υποδειγματικά στην οθόνη ο ηθοποιός Leo McKern. Ο Μόρτιμερ ήταν πολυγραφότατος. Στο βιβλίο του "A Voyage Round My Father", επιχειρεί ένα πορτρέτο του τυφλού πατέρα του, που ήταν επίσης νομικός, ενώ ανέλαβε και το σενάριο της τηλεοπτικής διασκευής τού "Επιστροφή στο Μπράιντσχεντ", στη δεκαετία του 1980. Ο συγγραφέας Μέλβιν Μπραγκ, φίλος και γείτονας του Σερ Τζον, είπε: "Είχε μια θαυμάσια ζωή από την αρχή ώς το τέλος σε ένα κότατζ στο Μπακινγχαμσάιρ. Όταν τον επισκεπτόμουν, απολάμβανα τις ιστορίες του και τα σχόλια για όποιο βιβλίο είχε διαβάσει. Τουλάχιστον μας έμεινε ο Rumpole να μας θυμίζει πόσο ξεχωριστός υπήρξε ο δημιουργός του".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο
Σελίδες:
82
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.135 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση