Rupert Brooke
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Rupert Brooke

Τα Ποιήματα, ο Ποιητής και η Σκύρος

Rupert Brooke

9.50€ -24% 7.22€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604469918

  • Έτος κυκλοφορίας

    2015

  • Εκδότης

    Γκοβόστης

Ο νεορομαντικός ποιητής Ρούπερτ Μπρουκ γεννήθηκε στο Ράγκμπυ της Αγγλίας. Σπούδασε κλασσικές επιστήμες στο Κέμπριτζ, όπου και συναναστράφηκε με άλλους φερέλπιδες ποιητές. Ταξίδεψε σε διάφορες χώρες και όσο ζούσε εξέδωσε μια ποιητική συλλογή. Κατετάγη στο αγγλικό ναυτικό ως ανθυποπλοίαρχος, όπου και τον βρήκε ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Αρρώστησε ταξιδεύοντας προς τα Δαρδανέλλια και πέθανε στ’ ανοιχτά της Σκύρου σε ηλικία 28 ετών. Θάφτηκε στη θέση Τρεις Μπούκες του νησιού και από τότε το όνομά του συνδέθηκε με τη Σκύρο όπου βρίσκεται και η αμφιθεατρική πλατεία της «Αιωνίας Ποιήσεως» αφιερωμένη σε αυτόν.
Μετά τον θάνατό του εκδίδεται η συλλογή του «1914 και άλλα ποιήματα» και το 1918 τα «Άπαντα ποιήματα». 
Αυτόν τον ντελικάτο εραστή της ποίησης και της ζωής παρουσιάζουμε στο κοινό με τα καλύτερα ποιήματά του (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα) με εισαγωγή, εκτενές χρονολόγιο και φωτογραφικό επίμετρο.
 

- See more at: http://www.govostis.gr/product/1056/rupert-brooke.html#sthash.e9unHTQO.dpuf

Rupert Brooke

Rupert Brooke (Συγγραφέας)

Άγγλος ποιητής (Rugby 1887 - Σκύρος 1915) Σπούδασε στο Καίμπριτζ, όπου είχε μιαν αξιόλογη κοινωνική και πνευματική παρουσία. Από μικρός έδειξε ενδιαφέρον για την ποίηση. Η πρώτη, και μοναδική όσο ζούσε, ποιητική συλλογή του εκδόθηκε το 1911 και έγινε δεκτή με ενδιαφέρον. Το 1912 συνεργάστηκε με το φίλο του Edward Marsh για την έκδοση της πρώτης "Γεωργιανής ανθολογίας". Το Μάϊο του 1913 ταξίδεψε στην Αμερική και μετά, στις Νότιες Θάλασσες καταλήγοντας στην Ταϊτή. Επέστρεψε τον Ιούνιο του 1914. Τον Αύγουστο ξέσπασε ο πόλεμος. Κατετάγη ως αξιωματικός και πήρε μέρος στην εκστρατεία της Αμβέρσας. Τον Φεβρουάριο του 1915 η Μεραρχεία του απέπλευσε για την εκστρατεία στα Δαρδανέλια. Έξω από την Σκύρο προσβλήθηκε από τοξιναιμία και πέθανε σε δύο μέρες. Οι σύντροφοί του τον έθαψαν στο νησί. Τα υπόλοιπα από τα 94 ποιήματά του εξεδόθηκαν μετά τον θάνατό του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ηλίας Γκρης

Ηλίας Γκρης (Μεταφραστής)

Ο Ηλίας Γκρής γεννήθηκε το 1952 και κατάγεται από την Κρέστενα της Ολυμπίας. Σπούδασε οικονομικά και έλαβε ενεργό μέρος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Από μικρός έκανε πολλές δουλειές για να καταλήξει το 1975 στη δημοσιογραφία, την οποία άσκησε σε διάφορα Μέσα και ιδίως στην ΕΡΤ. Στην τηλεόραση έκανε εκπομπές ιστορικού περιεχομένου και στο διάστημα 1999-2003 παρουσίασε την εκπομπή Μορφές Τέχνης. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Έχει εκδώσει ποίηση, πεζογραφία καθώς και μια μελέτη.

Κερασία Κάραλη (Μεταφραστής)

Η Κερασία Κάραλη γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ζει. Αποφοίτησε από το ιστορικό-αρχαιολογικό τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως φιλόλογος στη δημόσια Μέση Εκπαίδευση. Έχει λάβει μέρος στις ανασκαφές του προϊστορικού οικισμού στη θέση Παλαμάρι Σκύρου. Έχει μεταφράσει ιταλούς και άγγλους ποιητές. Η "Σκύρος Ανεμόεσσα" είναι το πρώτο της βιβλίο.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
184
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.285 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση