Πώς ξε... πωλείται ο ορυκτός μας πλούτος!...
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πώς ξε... πωλείται ο ορυκτός μας πλούτος!...

Χρήστος Η. Χαλαζιάς

12.72€ -10% 11.45€

Η έκφραση "ψωροκώσταινα" εισήχθη στη χώρα μας αμέσως μετά την απελευθέρωσή της από τον οθωμανικό ζυγό, για να υιοθετηθεί από τους πολιτικούς και τους ξενοσπουδαγμένους διανοούμενους της εποχής η ιδέα της φτωχής και εξαρτημένης χώρας. Δημιουργήθηκε από τους ξένους δανειστές γιατί η χώρα μας δεν έπρεπε να έχει τίποτα άλλο πέρα από τον αρχαίο πολιτισμό της. Δεν "χρειαζόταν" πρωτογενή βιομηχανική ανάπτυξη και αυτό για να είναι πάντα δέσμια των ξένων συμφερόντων.
Από την αρχαιότητα ο Αριστοτέλης, ο Ηρόδοτος, ο Όμηρος, αλλά και οι σύγχρονοι μελετητές όπως ο Α. Κορδέλλας, ο Δ. Μπάτσης, ο Ν. Κιτσίκης, ο Στ. Κατράκης κ.ά., είχαν καταγράψει τα πλούσια υποθαλάσσια και του υπεδάφους κοιτάσματα, αλλά οι σύγχρονοι πολιτικοί μας, με ανευθυνότητα θεωρούσαν όλους αυτούς παρανοϊκούς, για να φτάσουμε στο σήμερα και να καταργήσουν ακόμη και το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ).
Το βιβλίο αυτό καθιστά προσιτή τη βασική πληροφόρηση για όλα τα πλούσια κοιτάσματα που υπάρχουν στη χώρας μας τα οποία και μπορούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκμετάλλευσης. Είμαστε σε αντίθεση με τις απόψεις των πολιτικών μας, σε ό,τι αφορά μια ανεξάρτητη εθνικά και οικονομικά Ελλάδα...

Χρήστος Η. Χαλαζιάς

Χρήστος Η. Χαλαζιάς (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Η. Χαλαζιάς γεννήθηκε στο Μεσολόγγι και από το 1967 ζει στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία από το 1979, ως συντάκτης ημερήσιων εφημερίδων. Διατέλεσε διευθυντής του ελληνοαραβικού περιοδικού "Πολιτισμός" και των επιθεωρήσεων "Νέα Αριστερά" και "Τέχνες και Επιστήμες". Εξέδωσε το περιοδικό "Ελληνισμός". Σήμερα εργάζεται στα μέσα ενημέρωσης. Έργα του: "Ο ανθρωπισμός και η λίμπιντο του Φρόυντ", 1978· "Αγανάκτηση" (ποίηση), 1980· "Ανθρώπινο πρόσωπο" (ποίηση), 1980· "Παλαιστίνη: το δράμα ενός λαού" (ιστορική έρευνα), 1982· "Πυρηνικά εργοστάσια" (ιστορική έρευνα), 1983· "Η οικονομική καταστροφή των κατεχομένων εδαφών στην Παλαιστίνη", 1983· "Ποίηση και ποιητές" (δοκίμιο)· "Πέρσυ, πρόπερσυ και φέτος" (καταγραφή γεγονότων), 1992· "Παναγία η Γοργοεπηκόου Τσιπιανών" (λαογραφία)· "Ανδρέας Παπανδρέου: 31 χρόνια πολιτικής δημιουργίας"· "Χαρίλαος Τρικούπης: ο μεγάλος οραματιστής", 1996· "T.V.: έγκλημα ή επανάσταση;", 1997· "Οι αγώνες της ΕΑΣ 1990-1993", 1997· "Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση;", 1999· "Κινηματογράφος: μια θεώρηση", 1999· "Το πολιτικό Ισλάμ", 2001.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
176
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.28 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση