Αλήθεια
zoom in
17.90€ -27% 13.07€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606863622

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Μυθιστόρημα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2014

  • Εκδότης

    Τόπος

Στο τέλος μιας εξαντλητικής μέρας, ο επιθεωρητής Στίβεν Βιλάνι, επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Βικτόρια, στέκεται στο μπάνιο ενός πολυτελούς διαμερίσματος με θέα την πόλη. Στην μπανιέρα, νεκρή μια νεαρή γυναίκα. Έτσι ξεκινά η Αλήθεια, το sequel της Τσακισμένης Ακτής, του πολυδιαβασμένου αστυνομικού μυθιστορήματος του Αυστραλού συγγραφέα Πίτερ Τεμπλ.

Η ζωή του Βιλάνι είναι η δουλειά του. Η ταυτότητά του, ο προορισμός του και το μοναδικό σταθερό σημείο αναφοράς του. Ωστόσο, μέσα σε λίγες αποπνικτικές μέρες του καλοκαιριού, καθώς οι φωτιές πυρπολούν το σύμπαν κι ενώ ανώτεροι και συνάδελφοί του ραδιουργούν και καιροσκοπούν, βλέπει όλες τις σταθερές της ζωής του να καταρρέουν.

Η Αλήθεια, μέσα από μια δραματική πλοκή που κόβει την ανάσα, μιλά για έναν άντρα, για μια οικογένεια, για μια πόλη. Για τη βίαιη απώλεια της ζωής, την αγάπη, την ηθική ακεραιότητα, την απάτη. Μιλά για την αλήθεια σ’ έναν κόσμο όπου κυριαρχούν η βία και η διαφθορά.

Η Αλήθεια είναι το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα στο οποίο απονεμήθηκε αμιγές λογοτεχνικό βραβείο (2010, Miles Franklin Literary Award).

«Κάθε πρόταση μετράει. Ο Τεμπλ δεν αστειεύεται. Αν ζητάτε πλουμιστές αράδες, ήρθατε σε λάθος μέρος. Η Αλήθεια δεν χαρίζεται σε κανέναν… Είναι ένα μυθιστόρημα σπάνιας δύναμης».

                                                                                                                           Australian Literary Review

Peter Temple

Peter Temple (Συγγραφέας)

O Πίτερ Τεμπλ κατάγεται από τη Νότιο Αφρική και είναι από τους πιο γνωστούς συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων στην Αυστραλία. Έχει εργαστεί κατά διαστήματα ως δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης σε περιοδικά και ως δάσκαλος. Έχει γράψει εννέα μυθιστορήματα κι από αυτά τα τέσσερα κέρδισαν το βραβείο Ned Kelly για αστυνομικό μυθιστόρημα. Έχει γράψει μια επιτυχημένη σειρά βιβλίων με ήρωα τον αστυνόμο Jack Irish. H "Τσακισμένη ακτή", κέρδισε το σημαντικότερο διεθνώς βραβείο για αστυνομικό μυθιστόρημα: το Duncan Lawrie Dagger για το έτος 2007.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
440
Διαστάσεις:
23x15
Βάρος:
0.776 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση