Η ιστορία μιας αφιέρωσης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η ιστορία μιας αφιέρωσης

Marina Tsvetaeva

8.00€ -10% 7.20€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786188104259

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2014

  • Εκδότης

    s@mizdat

Μαρίνα Τσβετάγιεβα (1892 - 1941) η ρωσίδα ποιήτρια, το έργο της οποίας σημάδεψε όχι μόνο τη λογοτεχνία της πατρίδας της, μα και την παγκόσμια. Ευαίσθητη μα και μαχητική, λυρική μα και πολιτική, ερωτική μα και μυστηριώδης, η Μαρίνα Τσβετάγιεβα είναι ο χρησμός του μέλλοντος για τον Αργυρό αιώνα της ρωσικής ποίησης. Φλεγόμενη ως άφλεκτη βάτος η Μαρίνα Τσβετάγιεβα, άφησε ίχνη ανεξίτηλα όχι μόνο στη λογοτεχνία της μητρικής της γλώσσας, μα και στην παγκόσμια πολιτισμική κληρονομιά. Ποιήτρια εξαιρετικής ευαισθησίας έγραφε με το αίμα της καρδιάς της πάνω σε οποιοδήποτε κομμάτι χαρτιού έπεφτε στα χέρια της, βλέποντας τη χώρα της να καταστρέφεται, τα παιδιά της να πεθαίνουν από την πείνα και το Κακό να κυριαρχεί επί της γης με τη μορφή του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, τα τραγικά γεγονότα του 1917 στην πατρίδα της, αλλά και τον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε. Η ιστορία μιας αφιέρωσης είναι ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της σύγχρονης ρωσικής λογοτεχνίας, γραμμένο κάτω από αντίξοες και δύσκολες συνθήκες, παραμένει, παρόλα αυτά, ένα κείμενο ποιητικής αγάπης και φιλίας, ένα κείμενο γραμμένο για να μας δείχνει ότι οφείλουμε να παλεύουμε για το Καλό με ακλόνητη αισιοδοξία.
Marina Tsvetaeva

Marina Tsvetaeva (Συγγραφέας)

Η ρωσίδα ποιήτρια Μαρίνα Τσβετάγιεβα (1892-1941) γεννήθηκε στη Μόσχα. Εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή το 1910 και λίγο αργότερα εγκατέλειψε τις εγκύκλιες σπουδές της και παντρεύτηκε τον Σεργκέι Έφρον. Το 1922, δηλώνοντας την αντίθεσή της στην Οκτωβριανή Επανάσταση, εγκατέλειψε την πατρίδα της και έως το 1939 έζησε στο εξωτερικό. Όταν επέστρεψε στη Σοβιετική Ένωση, η κόρη της φυλακίστηκε, ο άντρας της εκτελέστηκε και η ίδια τελικά αυτοκτόνησε.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης

Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης (Μεταφραστής)

Ο Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε φιλοσοφία, θεολογία, ρωσική γλώσσα και λογοτεχνία. Κατά καιρούς έκανε διάφορες δουλειές, από σερβιτόρος μέχρι διευθυντής εκπαιδευτικών οργανισμών, από αρτεργάτης μέχρι σύμβουλος επιχειρήσεων και από οικοδόμος μέχρι δημοσιογράφος. Γράφει και μεταφράζει κυρίως Ρώσους ποιητές και συγγραφείς που στη διάρκεια των σπουδών του ξεχώρισε και αγάπησε.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
103
Διαστάσεις:
21χ13
Βάρος:
0.154 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση