Ο κόσμος του Κουρτ Βαλάντερ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο κόσμος του Κουρτ Βαλάντερ

Henning Mankell

13.24€ -26% 9.80€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786180105322

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2014

  • Εκδότης

    Ψυχογιός

Μια φθινοπωρινή μέρα του 2002, ο Κουρτ Βαλάντερ βρίσκει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα παλιό του όνειρο: να μετακομίσει από το Ίσταντ σε ένα σπίτι στην επαρχία. Το όνειρο, όμως, γρήγορα μετατρέπεται σε εφιάλτη, όταν στον κήπο του σπιτιού ανακαλύπτει θαμμένο ένα πτώμα, κι ύστερα άλλο ένα.

 

Η ιατροδικαστική έρευνα δείχνει πως τα πτώματα βρίσκονταν εκεί τουλάχιστον μισό αιώνα. Αλλά ποια ήταν αυτά τα άτομα; Και γιατί κανείς ποτέ δεν ανέφερε την εξαφάνισή τους;

 

Ο Βαλάντερ και οι συνάδελφοί του θα ανατρέξουν στο παρελθόν για να λύσουν τον γρίφο και θα έρθουν αντιμέτωποι με μια ανείπωτη τραγωδία, όπου οι ρόλοι θύτη και θύματος εναλλάσσονται συνεχώς. 

 

Για τους φανατικούς αναγνώστες του επιθεωρητή Βαλάντερ, το βιβλίο περιλαμβάνει παράρτημα με πολιτιστικές αναφορές, πρόσωπα και μέρη που έχουμε συναντήσει στα μυθιστορήματα της σειράς και συνθέτουν τον κόσμο του αγαπημένου ήρωα.

 

Henning Mankell

Henning Mankell (Συγγραφέας)

O Χένινγκ Μανκέλ γεννήθηκε το 1948 στη Στοκχόλμη. Το 1973 έγραψε το πρώτο του βιβλίο, την ιστορία ενός ανθρακωρύχου, μέσω της οποίας ανέδειξε και την ιστορία του εργατικού κινήματος. Σε μερικά χρόνια είχε γίνει ένας από τους αγαπημένους συγγραφείς της Σουηδίας. Η σειρά αστυνομικών βιβλίων του με ήρωα τον επιθεωρητή Κουρτ Βαλάντερ έχει μεταφραστεί σε 35 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από είκοσι εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Μόνο στη Σουηδία τα βιβλία του έχουν πουλήσει περίπου τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα, έχουν όλα γυριστεί σε τηλεταινίες και έχουν τιμηθεί με πολλά βραβεία. Το μυθιστόρημα "Εκτελεστές δίχως πρόσωπο" (Ψυχογιός, 2002) ανακηρύχθηκε το καλύτερο σουηδικό αστυνομικό μυθιστόρημα, το 1991, από τη "Σουηδική Ακαδημία Εγκλήματος" και το καλύτερο σκανδιναβικό αστυνομικό μυθιστόρημα από τον "Σκανδιναβικό Σύνδεσμο Εγκλήματος". Το μυθιστόρημα "Εντολές θανάτου" (Ψυχογιός, 2004) τιμήθηκε με το βραβείο Macallan Golden Dagger, το 2001. Ο συγγραφέας ανακηρύχθηκε συγγραφέας της χρονιάς στη Γερμανία, το 2002. Ο Μανκέλ έχει γράψει επίσης μυθιστορήματα για παιδιά και εφήβους. Σήμερα μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στη Σουηδία και τη Μοζαμβίκη, όπου εργάζεται ως διευθυντής θεάτρου στο Teatro Avenida.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γρηγόρης Ν. Κονδύλης (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
208
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.28 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση