Ιστορίες βιβλίων
zoom in
12.78€ -26% 9.46€

Ένα προς ένα τα διηγήματα αυτού του τόμου -είκοσι τέσσερα στον αριθμό, όσα και τα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου- ανιχνεύουν τις διαφορετικές εκφράσεις της συνύπαρξής μας με τα βιβλία, διερευνούν τις αλληλεπιδράσεις της χάρτινης και της σάρκινης ζωής, τα σημεία εκείνα όπου ενώνεται η ανθρώπινη πράξη με την αναγνωστική εμπειρία.
Ο Δάντης, ο Καβάφης, ο Έντγκαρ Άλαν Πόε, ο Προυστ, ο Μούζιλ, η Ζωρζ Σαρή, ο Κριστιάν Μπομπέν, ο Μπόρχες, ο Τσέχωφ, ο Σκόκος, ο Καχτίτσης, ο Τολστόι, ο Πούσκιν, ο Θεοτόκης, ο Σάλιντζερ κι ο Χάξλεϋ, ο Τόμας Χάρντυ κι ο Σινόπουλος, ο Όργουελ, ο Πεσσόα, αναδύονται από αυτές τις σελίδες. Κι ακόμα ο Πινόκιο, ο Στοππάκιος, η Μανόν Λεσκό, ο Φάουστ κι οι Αδελφοί Καραμάζωφ, το Golem, ο Καρβάλιο, ο Ρασκόλνικοφ...
Είκοσι τέσσερις Έλληνες συγγραφείς μας αποκαλύπτουν ένα απολαυστικό βιβλιοφιλικό πανόραμα, μας ξεναγούν σε ένα βιβλίο για τα βιβλία και μας μυούν στα μυστικά και στην τέρψη της ανάγνωσης.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Νίκος Κουνενής

Νίκος Κουνενής (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Κουνενής γεννήθηκε το 1957. Είναι εκπαιδευτικός, πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει άρθρα, σατιρικά κείμενα και βιβλιοκριτικές στον περιοδικό Τύπο. Βιβλία του: "Δημόσια εγγραφή" (Κοχλίας 2002), "Πρωταγόρας-Γοργίας: Η σοφιστική τομή" (Σαββάλας, 2002), "Ζωντανή σύνδεση" (Κοχλίας, 2003), "Ω του θαύματος!" (Μεταίχμιο, 2006), "Ο μύθος του Ηρακλή Σπίλου" (Μεταίχμιο, 2009).


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Γκίκα

Ελένη Γκίκα (Συγγραφέας)

Η Ελένη Γκίκα γεννήθηκε το 1959 στο Κορωπί. Δημοσιογράφος και βιβλιοκριτικός στο "Αντί", στις "Εικόνες", στο "Έθνος" και στο "Έθνος της Κυριακής" από το 1983, έχει ασχοληθεί με το μυθιστόρημα, το διήγημα, την ποίηση, το παραμύθι, έχει συμμετάσχει σε συλλογικές εκδόσεις και έχει επιμεληθεί βιβλία και σειρές. Κυκλοφορούν τριάντα τρία βιβλία της. Δεκαπέντε μυθιστορήματα, έντεκα ποιητικές συλλογές, δύο συλλογές με διηγήματα, ένας τόμος με συνεντεύξεις και τέσσερα παραμύθια. Το βιβλίο της "Η γυναίκα της βορινής κουζίνας" (εκδόσεις Καλέντη) ήταν υποψήφιο για το βραβείο Αναγνωστών το 2012. Άρθρα, συνεντεύξεις και κριτικές της έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά ["Περίπλους", "Διαβάζω", "Νέα Ευθύνη", "diastixo", "diavasame", "Literature" κ.ά.] Ανήκει στην εκδοτική ομάδα του διαδικτυακού περιοδικού Fractal.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Ξυλούρη

Μαρία Ξυλούρη (Συγγραφέας)

Η Μαρία Ξυλούρη γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου του 1983. Μεγάλωσε στην Κρήτη, στις Κάτω Ασίτες Μαλεβιζίου. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό της (Ψυχολογία και ΜΜΕ). Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως κειμενογράφος. Με το πρώτο της μυθιστόρημα, REWIND (Καλέντης, 2009) ήταν υποψήφια για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω το 2010.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέργια Κάββαλου

Στέργια Κάββαλου (Συγγραφέας)

Η Στέργια Κάββαλου γεννήθηκε τον Μάρτη του 1982 στην Αθήνα. Είναι πεζογράφος, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μεταφράστρια. Με τη συλλογή διηγημάτων της "Αλτσχάιμερ trance" (εκδ.Τετράγωνο) ήταν υποψήφια στην κατηγορία ΄Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα΄ του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω 2011. Συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών του Ε.ΚΕ.ΒΙ. μετά από πρόταση του ίδιου περιοδικού. Το 2012 έλαβε υποτροφία ενθάρρυνσης από το CNL (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου της Γαλλίας) για το επόμενο βιβλίο της με τίτλο "Αντίστροφα-Love will tear us apart". Με την ποιητική συλλογή της "Πλαστική άνοιξη" ήταν υποψήφια για το "Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη 2014" Αρθογραφεί στον ηλεκτρονικό Τύπο. Είναι απόφοιτος του cultural management μεταπτυχιακού της Παντείου.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βαγγέλης Μπέκας

Βαγγέλης Μπέκας (Συγγραφέας)

O Βαγγέλης Μπέκας γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1976. Σπούδασε Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης στο Πολυτεχνείο Κρήτης, και στη συνέχεια Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Έχουν εκδοθεί τέσσερα μυθιστορήματά του: "Το 13ο υπόγειο", "Φετίχ", "Οι αισιόδοξοι" και "Μαύρο φυλαχτό", ενώ ασχολείται και με το σενάριο. Το 2015 έλαβε το πρώτο βραβείο για σενάριο μεγάλου μήκους από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος ("Η χύτρα"). Διηγήματα και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Zει στην Αθήνα, όπου συντονίζει εργαστήρια δημιουργικής γραφής. Το προσωπικό του ιστολόγιο είναι: https://barouak.blogspot.gr/
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης

Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης (Συγγραφέας)

Ο Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης κατάγεται από την Λέσβο και γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε τις επιστήμες της Παιδαγωγικής και της Θεολογίας. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μπέρμιχαμ και μετεκπαιδεύτηκε στο Μόναχο. Εργάστηκε ως δάσκαλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για μια τριακονταετία. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και έχει δημοσιεύσει αρκετά διηγήματα, δοκίμια, ποιήματα, κριτικές βιβλίων και συνεντεύξεις με συγγραφείς σε διάφορα βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα Αλβανικά, στα Γερμανικά και στα Ισπανικά. Από το 2002 ζει στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θανάσης Σκρουμπέλος

Θανάσης Σκρουμπέλος (Συγγραφέας)

Ο Θανάσης Σκουρμπέλος γεννήθηκε στον Κολωνό το 1944. Σπούδασε κινηματογράφο στο London Film School. Έχει γράψει αρκετά σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση: "Ανατολικός άνεμος", "Τοπική εφημερίδα", "Καλή πατρίδα, σύντροφε", "Η Αριάδνη μένει στη Λέρο" κ.ά. Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του "Εργατικό παραμύθι", "Μετανάστες", "Τα φίδια στον Κολωνό", "Ο Αϊ Γιώργης των Γραικών". Έχει γράψει και σκηνοθετήσει τις μεγάλου μήκους ταινίες: "Ο Τζώνης Κελν, κυρία μου"," Χαβάη", "Αλιόσσα", την ομαδική "Νέος Παρθενώνας", και την σπονδυλωτή "Η αυλή με τα σκουπίδια". Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λευτέρης Γιαννακουδάκης

Λευτέρης Γιαννακουδάκης (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1972 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε βιολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε συνεκδότης των τετραδίων τέχνης "Αποστακτήρες" (1993-1996) και ιδρυτικό μέλος του εργαστηρίου θεατρικής έκφρασης Βιολογικού-ΒΙΟΘΕΑ. Διακρίθηκε τρεις φορές σε Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό - Ποίησης. Έχει εκδόσει το αφήγημα "Τρέξε, μύγα, χτύπα το τζάμι" ("Ελληνικά Γράμματα", 2000) και τη συλλογή διηγημάτων "Απολεσθέντα αντικείμενα" ("Εστία", 2006).


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Έλενα Μαρούτσου

Έλενα Μαρούτσου (Συγγραφέας)

Η Έλενα Μαρούτσου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία και στις Εικαστικές Τέχνες στο Reading University της Αγγλίας. Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και το κολάζ. Έχει γράψει τις συλλογές διηγημάτων "Του ύψους και του βάθους", "Οι προδοσίες των ονομάτων", "Οι χυδαίες ορχιδέες" (υποψήφιο για το Βραβείο του περιοδικού Ο Αναγνώστης, για το Βραβείο Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών, καθώς και για το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος). Το 2009 το μυθιστόρημά της "Μεταξύ συρμού και αποβάθρας" βραβεύτηκε με το Athens Prize for Literature από το περιοδικό (δέ)κατα. Ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Αθήνα.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Κέντρου - Αγαθοπούλου

Μαρία Κέντρου - Αγαθοπούλου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Κέντρου - Αγαθοπούλου γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει, από γονείς Μικρασιάτες. Στην ίδια πόλη έκανε τις εγκύκλιες σπουδές της. Ως ποιήτρια εμφανίστηκε στα γράμματα το 1961 με την ποιητική συλλογή Ψυχή και τέχνη. Ακολουθούν από τότε άλλες δώδεκα, με τελευταία την ποιητική συλλογή Σαλκίμ. Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Συνεργάζεται με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Εκτός από ποίηση, δημοσιεύει σε περιοδικά κριτικά δοκίμια, για ποιητικά κατ΄ εξοχήν βιβλία. Παράλληλα με την ποίηση γράφει-δημοσιεύει και διηγήματα. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, πολωνικά, ρουμανικά, ισπανικά και σερβικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σταμάτης Ε. Δαγδελένης

Σταμάτης Ε. Δαγδελένης (Συγγραφέας)

Ο Σταμάτης Δαγδελένης γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα από γονείς μικρασιατικής καταγωγής. Μετά από ανεπιτυχείς σπουδές στα οικονομικά άσκησε διάφορα επαγγέλματα, με μακροβιότερο αυτό του κατασκευαστή σταυρολέξεων και παρεμφερών παιγνιδίων. Έγραψε στίχους τραγουδιών που μελοποιήθηκαν και κυκλοφόρησαν στην δισκογραφία. Η "Μικρή μυθολογία" είναι το πρώτο του βιβλίο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευθύμιος Σακκάς (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Καρδάτου

Μαρία Καρδάτου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Καρδάτου είναι ποιήτρια. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης αγγλική λογοτεχνία και παράλληλα έκανε σπουδές στην ιταλική και στην ρωσική γλώσσα και λογοτεχνία. Εργάστηκε ως καθηγήτρια στην ιδιωτική και για ένα διάστημα στη μέση εκπαίδευση. Έχει κυκλοφορήσει τις ποιητικές συλλογές: - "Ερωτικός ένοικος" (1987), εκδόσεις "Εκ Παραδρομής"-Αιμίλιος Καλιακάτσος - "Το αγκίστρι" (1994), Αχαϊκές Εκδόσεις - "Αερολέσχη" (1997), εκδόσεις Τραμάκια - "Ούτε δροσιά" (2002), εκδόσεις Νεφέλη - "Αβλαβής διέλευση" (2009),εκδόσεις Νεφέλη και το παιδικό βιβλίο - "Το πικρό λουλούδι του καπνού το 1992" εκδόσεις ΑΣΕ. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα ελληνικά και αμερικανικά περιοδικά. Μια επιτομή από τη συλλογή "Το αγκίστρι" κυκλοφόρησε σε δίγλωσση έκδοση από την εκδότρια και μεταφράστρια Darlene Fife (Lewisburg, West Virginia, 1997). Επίσης η Darlene Fife μετέφρασε από την "Αερολέσχη" τα "Ποιήματα της Θεσσαλονίκης" και την ποιητική συλλογή "Ούτε δροσιά" που επίσης κυκλοφόρησαν σε δίγλωσση έκδοση. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί επίσης στα γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά σε ανθολογίες, στα γαλλικά: "Φωνή ελληνίδων γυναικών-voix anthologie bilingue de femmes Grecques" της Josette Doron, στα ιταλικά: "Voci dal΄agora" του Maurizio Di Rosa, στα γερμανικά: "Fern von der dicht sprache" της Dadi Sideri-Spech. Επίσης ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί και στην ανθολογία ποίησης: "Το θηλυκό πρόσωπο της Θεσσαλονίκης" της Κατερίνας Καριζώνη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Κουγιουμτζή

Μαρία Κουγιουμτζή (Συγγραφέας)

Η Μαρία Κουγιουμτζή γεννήθηκε το 1945 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στα λογοτεχνικά περιοδικά "Η Λέξη", "Εντευκτήριο", "Πάροδος", "Πανδώρα", "Παρέμβαση" και "Ένεκεν". Ποίησή της έχει δημοσιευτεί στα περιοδικά "Εντευκτήριο" και "Πάροδος". Το βιβλίο της "Άγριο βελούδο" τιμήθηκε με τα βραβεία διηγήματος του περιοδικού "Διαβάζω" (2009) και του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών (2010). Το βιβλίο της "Όλα μπορούν να συμβούν μ΄ ένα άγγιγμα" τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος (2017).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλέξανδρος Γραμματικός (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Κεριζώνη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
240
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.368 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση