Το αγόρι που κολύμπησε με τα πιράνχας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το αγόρι που κολύμπησε με τα πιράνχας

David Almond

12.20€ -26% 9.03€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786180105285

  • Κατηγορίες:

    Παιδικά | Εφηβικά

  • Έτος κυκλοφορίας

    2014

  • Εκδότης

    Ψυχογιός

`Ψάρια ψάρια ψάρια ψάρια!
ΨΑΡΙΑ ΨΑΡΙΑ ΨΑΡΙΑ ΨΑΡΙΑ!
Ψάρια σε κουβάδες και ψάρια σε κασόνια!`

Όταν εξαφανίζονται όλες οι δουλειές στις αποβάθρες, ο Έρνι, ο θείος του Σταν, αναπτύσσει μια ασυνήθιστη έλξη για τα κονσερβαρισμένα ψάρια. Μέσα σε μια νύχτα, η ζωή στο νούμερο 69 της Προκυμαίας της Ψαραγοράς παραδίνεται στην τρέλα. Μια τρέλα όμως που έχει και τις σκοτεινές της πλευρές, κι έτσι, όταν η μονομανία του θείου Έρνι παίρνει απροσδόκητα απάνθρωπη μορφή, ο Σταν αναγκάζεται να φύγει.
Ενόσω εκείνος ταξιδεύει μακριά από τη μόνη ζωή που ήξερε, εμείς ας ανεβούμε προς το φεγγάρι και τ` άστρα, κι ας κοιτάξουμε από κει ψηλά τη Γη, ας παρακολουθήσουμε τον Σταν να συναντάει τον πασίγνωστο Πάντσο Πιρέλι, έναν άνθρωπο-μύθο, έναν μεγαλοφυή γνώστη της φύσης των ψαριών, έναν παράτολμο άντρα που κολυμπάει μαζί με τα πιράνχας. Και ίσως είναι πια ώρα να δούμε αν κι ο Σταν είναι εξίσου τολμηρός ώστε να βουτήξει στα ταραγμένα νερά και να έρθει αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κώστια Κοντολέων

Κώστια Κοντολέων (Μεταφραστής)

Η Κώστια Κοντολέων είναι συγγραφέας και μεταφράστρια. Έχει μεταφράσει περισσότερα από εκατό βιβλία, μεταξύ των οποίων έργα των: Τζόις Κάρολ Όουτς, Φίλιπ Πούλμαν, Τόμας Σάβατζ, Ρόαλντ Νταλ, Μάρκους Ζούσακ, Ρόμπερτ Κόρμιερ, Πένελοπ Φιτζέραλντ, Ρ. Κ. Νάραγιαν, Μάγια Αγγέλου, Μέλβιν Μπέρτζες κ.ά. Έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία· ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το Κρατικό Βραβείο Μετάφρασης 1992, το Βραβείο Ελληνικής Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας 2003 και η διπλή αναγραφή της στον Τιμητικό Πίνακα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ).

David Almond

David Almond (Συγγραφέας)

Ο Ντέιβιντ Άλμοντ μεγάλωσε σε μια πολυμελή καθολική οικογένεια. Όταν ήταν μικρός πήγαινε συχνά στη βιβλιοθήκη της γειτονιάς του και ονειρευόταν ότι κάποια μέρα το όνομα του θα ήταν γραμμένο στα βιβλία που βρίσκονταν στα ράφια της βιβλιοθήκης. Πράγματι, σήμερα ο Ντέιβιντ Άλμοντ θεωρείται ένας από τους πιο συναρπαστικούς συγγραφείς μυθιστορημάτων για παιδιά και τα βιβλία του έχουν γίνει best seller σε ολόκληρο τον κόσμο. Ζει με την οικογένεια του στην Αγγλία. Είναι βραβευμένος με το Whitbread Children΄s Book Award και το Smarties Book Prize Gold Award.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
272
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.415 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση