Όταν οι γυναίκες βγαίνουν να χορέψουν
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Όταν οι γυναίκες βγαίνουν να χορέψουν

Elmore Leonard

Η αριστουργηματική ιστορία "Όταν οι γυναίκες βγαίνουν να χορέψουν", από την ομότιτλη συλλογή του Έλμορ Λέοναρντ του 2002, επιλέχτηκε στα καλύτερα αστυνομικά διηγήματα της Αμερικής για το 2003, ενώ το 2010 συμπεριελήφθη στην ανθολογία "The Best American Noir of the Century" που εξέδωσε ο James Ellroy με τον Otto Penzler.
Όπως γράφει ο Τζέημς Ελλρόυ, είναι "μια διδακτική ιστορία για το πόσο πρέπει κανείς να προσέχει τι ακριβώς εύχεται να του συμβεί".
Είναι η ιστορία μιας κοκκινομάλλας πρώην στριπτηζέζ που παντρεύτηκε έναν επιτυχημένο Πακιστανό πλαστικό χειρουργό στο Παλμ Μπητς και της Κολομβιανής υπηρέτριάς της, με φόντο μια πολυτελή βίλα με πισίνα.
Υπαινικτικός ευφυής διάλογος, μαύρο χιούμορ, ανατρεπτική εξέλιξη: τα χαρακτηριστικά της γραφής του Έλμορ Λέοναρντ.

Ανδρέας Αποστολίδης

Ανδρέας Αποστολίδης (Μεταφραστής)

Ο Ανδρέας Αποστολίδης είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης και μεταφραστής. Έχει γράψει αστυνομικά μυθιστορήματα, όπως το "Χαμένο παιχνίδι", τις "Διαταραχές στα Μετέωρα", το "Φάντασμα του Μετρό", τα "Εγκλήματα στην πανσιόν "Απόλλων ", τη "Λοβοτομή", καθώς και τρεις συλλογές διηγημάτων "Ζωγραφικοί πίνακες και ιδιότροπα ζώα", "Αστυνομικές ιστορίες για πέντε δεκαετίες", "Είσαι ο Παπαδόπουλος!". Έχει μεταφράσει βιβλία των συγγραφέων James Ellroy, Chester Himes, P. Highsmith, Jerome Charyn, R. Chandler, D. Hammett, V. Nabokov κ.ά., και έχει συγγράψει εκτενή επίμετρα γιά τα βιβλία τους. Το 2006 δημοσίευσε τη μελέτη "Άρχαιοκαπηλία και εμπόριο αρχαιοτήτων - Μουσεία, έμποροι τέχνης, οίκοι δημοπρασιών, ιδιωτικές συλλογές". Το 2009 εκδόθηκε ο συγκεντρωτικός τόμος "Τα πολλά πρόσωπα του αστυνομικού μυθιστορήματος: Δοκίμια για την ιστορία και τις σύγχρονες τάσεις του". Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους και πολλά ντοκυμανταίρ και περισσότερα από εκατό επεισόδια της τηλεοπτικής εκπομπής "Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα".Το "Κύκλωμα", ένα ντοκυμανταίρ έρευνας για το παράνομο εμπόριο ελληνικών αρχαιοτήτων, προκάλεσε το διεθνές ενδιαφέρον. Από τις τελευταίες του δουλειές είναι η σειρά "Δύο φορές ξένος" για τις υποχρεωτικές ανταλλαγές πληθυσμών τον 20ό αιώνα. Το ντοκυμανταίρ του "Ένας τόπος χωρίς ανθρώπους" γιά την εκδίωξη της φυλής των Μασσάι από τα Εθνικά Πάρκα της Τανζανίας απέσπασε έξι διεθνή βραβεία.


Elmore Leonard

Elmore Leonard (Συγγραφέας)

Ο Έλμορ Λέοναρντ γεννήθηκε στο 1925 στη Νέα Ορλεάνη, αλλά μεγάλωσε στο Ντητρόιτ του Μίσιγκαν, όπου νεαρός εντυπωσιάστηκε αφενός από τη δράση των τοπικών συμμοριών και αφετέρου από την τοπική ομάδα μπέηζμπωλ. Αυτά τα δύο θέματα, οι εγκληματικές συμμορίες και ο αθλητισμός, επρόκειτο να τροφοδοτήσουν αργότερα τη συγγραφική του παραγωγή. Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Ντητρόιτ, επιδόθηκε στο γράψιμο. Έχει γράψει περισσότερα από τριάντα βιβλία στη διάρκεια της εξαιρετικά πετυχημένης συγγραφικής του σταδιοδρομίας, ανάμεσά τους και τα μπέστ-σέλλερ στις ΗΠΑ Tishomingo Blues, Pagan Babies και Be Cool. Πολλά από τα μυθιστορήματά του έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο, όπως τα Get Shorty, Οut of Sight, Valdez Is Coming και Rum Punch (τελευταίο στην ταινία Jackie Brown του Quentin Tarantino). Έχει ονομαστεί Μεγάλος Μαίτρ από την ένωση Συγγραφέων Μυστηρίου της Αμερικής και ζει στο Μπλούμφηλντ Βίλλατζ της πολιτείας Μίσιγκαν μαζί με τη σύζυγό του Κριστίν.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
31
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση