Ο νεκρός
zoom in
16.00€ -27% 11.68€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605051044

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Άγρα

Επανακυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγρα, σε νέα μορφή, με σκληρή βιβλιοδεσία και ειδικό χαρτί, `Ο ΝΕΚΡΟΣ` του GEORGES BATAILLE, που πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1981, σε μετάφραση ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΕΤΡΑ, λίγο μετά την `Ιστορία του ματιού` και λίγο πριν τη `Μαντάμ Εντουαρντά`. Η νέα έκδοση συνοδεύεται από τη σειρά 14 σχεδίων `The Dead Man` της ζωγράφου ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΣΟΥΛΟΥ, που εκτέθηκε το 2012 στην γκαλερί Capitain Petzel στο Βερολίνο.
Ο `ΝΕΚΡΟΣ` ΤΟΥ ΖΩΡΖ ΜΠΑΤΑΙΓ
Ο νεκρός του τίτλου του βιβλίου, ο Εντουάρ, εραστής της Μαρίας, έχει μόλις πεθάνει στην αρχή της ιστορίας, και ο θάνατός του προξενεί στη Μαρία μια κατάσταση αποχαλίνωσης και έκστασης. Αυτό ίσως να υπονοεί μια προηγούμενη κατάσταση περιορισμού και δέσμευσης από τον εραστή. Ωστόσο, ο Μπατάιγ μας αποκαλύπτει ότι, καθώς ο Εντουάρ πέθαινε, της ζήτησε να γδυθεί τελείως.
Η Μαρία παραβιάζει και αποσυναρμολογεί τους κοινωνικούς κανονιστικούς κώδικες - με τη γύμνια, το ακόρεστο μεθύσι και τον αχόρταστο ζωώδη πόθο της. Πραγματικά πίνει και συνουσιάζεται σαν να μην υπάρχει αύριο: εξάλλου επιβεβαιώνει επανειλημμένα ότι θα πεθάνει το πρωί.
`Στον Νεκρό ο Μπατάιγ ανακατεύει τη θνητότητα και το σκοτεινό μπουρλέσκ, το κροτάλισμα του θανάτου με τον οργασμό και το γοερό γέλιο, που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν την απόλυτη εξαθλίωση`.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Georges Bataille

Georges Bataille (Συγγραφέας)

Ο Ζωρζ Μπατάιγ γεννήθηκε στο Billom το 1897. Ο πατέρας του ήταν τυφλός. Διορίζεται το 1924 στο τμήμα Μεταλλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης των Παρισίων. Ξεκινά ψυχανάλυση με τον Α. Borel, συγχρόνως δε γνωρίζεται με τους σουρεαλιστές χωρίς ποτέ να γίνει εις εξ αυτών. Τα καλοκαίρια ζει στο σπίτι του παππού του μελετώντας φιλοσοφία και θεολογία. Ο σκέψη του Νίτσε βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του και θα παραμείνει ως το τέλος της ζωής του. Το 1928 δημοσιεύει με ψευδώνυμο [Lord Auch] την "Ιστορία του ματιού". Την επόμενη χρονιά ιδρύει μαζί με τον G. Riviere το περιοδικό "Documents". Ιδρύει, το 1935, την ομάδα Contre Attaque, η οποία διαλύεται ένα χρόνο μετά. To 1946 ιδρύει το περιοδικό Critique. Το 1962 πεθαίνει στο Παρίσι. Το 1971 οι εκδόσεις Gallimard αρχίζουν την έκδοση των "Απάντων" του, με δημοσιεύσεις πολλών άγνωστων γραφτών του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγγελική Πετρά (Μεταφραστής)


Χριστιάνα Σούλου (Ζωγράφος)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Γυμνασιακές σπουδές στο Αμερικανικό Κολέγιο Αγίας Παρασκευής, 1979. Τον Ιούνιο του 1980 εισάγεται στην Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι, όπου εργάζεται για τέσσερα χρόνια στο εργαστήριο ζωγραφικής του Olivier Debre, με τον οποίο συνδέεται με φιλία. Γνωρίζεται με τον ζωγράφο και καθηγητή της Beaux Arts, Pierre Caron. Το 1984 παίρνει το δίπλωμα Πλαστικών Τεχνών Diplome Superieur d΄ Arts Plastiques - D.S.A.P.) στη ζωγραφική. Το 1985 ως κάτοχος του D.S.A.P. περνάει με επιτυχία τις εξετάσεις εισαγωγής στον δεύτερο κύκλο σπουδών στη Σορβόννη, στο τμήμα Ιστορίας της Τέχνης, για σπουδές Ιστορίας Τέχνης του Μεσαίωνα. Το 1990 εγκαθίσταται στην Αθήνα όπου εργάζεται, ενώ διατηρεί στενή επαφή και συνεργασία με τον Olivier Debre και το Atelier Cachan στο Παρίσι.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
80
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.132 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση