Ρωσία: Βαγόνι τρίτης θέσεως
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ρωσία: Βαγόνι τρίτης θέσεως

Μυθιστόρημα

Natalia Klioutchareva

10.60€ -26% 7.84€

Ο κεντρικός ήρωας αυτής της σκληρής αλλά και τρυφερής ιστορίας, ο Νικίτα, έχει την ιδιομορφία να χάνει τις αισθήσεις του μπροστά στο κακό. Διασχίζει τη σύγχρονη Ρωσία μέσα σε βαγόνια τρίτης θέσεως και συναντάει όλων των ειδών τους ανθρώπους. Μέθυσοι, ομοφυλόφιλοι, μοναχικές μητέρες που παλεύουν να θρέψουν τα παιδιά τους, έκφυλοι ιερείς και εμπνευσμένοι ποιμένες, γριές εγκαταλειμμένες στη μοίρα τους, δανδήδες και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ερωτευμένες φοιτήτριες, πανκ σκηνοθέτες και άβουλοι προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι οι ψηφίδες που συνθέτουν αυτό το πολύχρωμο, πολύπαθο και ζωντανό μωσαϊκό που είναι η σύγχρονη Ρωσία.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Κλιουτσάροβα έγινε δεκτή από το αναγνωστικό κοινό και τους ομότεχνούς της ως μια από τις πιο ελπιδοφόρες φωνές της σύγχρονης ρωσικής λογοτεχνίας, όπως και ότι το βιβλίο της αυτό πολεμήθηκε από τους εκπροσώπους της κατεστημένης λογοτεχνικής σκηνής της πατρίδας της, οι οποίοι με ύβρεις και λοιδορίες προσπάθησαν να μειώσουν τη συγγραφέα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης

Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης (Μεταφραστής)

Ο Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε φιλοσοφία, θεολογία, ρωσική γλώσσα και λογοτεχνία. Κατά καιρούς έκανε διάφορες δουλειές, από σερβιτόρος μέχρι διευθυντής εκπαιδευτικών οργανισμών, από αρτεργάτης μέχρι σύμβουλος επιχειρήσεων και από οικοδόμος μέχρι δημοσιογράφος. Γράφει και μεταφράζει κυρίως Ρώσους ποιητές και συγγραφείς που στη διάρκεια των σπουδών του ξεχώρισε και αγάπησε.


Natalia Klioutchareva

Natalia Klioutchareva (Συγγραφέας)

Η Ναταλία Κλιουτσάροβα γεννήθηκε το 1981 στην πόλη Περμ της κεντρικής Ρωσίας. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Φιλολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Γιαροσλάβ, εργάστηκε για ένα διάστημα ως εσωτερική συντάκτρια ειδήσεων σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Παράλληλα, ήταν η διευθύντρια σύνταξης του λογοτεχνικού αλμανάκ της πόλεως του Γιαροσλάβ με τον ευφάνταστο τίτλο «Παίζοντας με τους κλασικούς». Μετά από σποραδικές δημοσιεύσεις ποιημάτων και διηγημάτων της σε τοπικά περιοδικά, το 2006 εκδίδει την ποιητική της συλλογή με τίτλο Λευκοί πιονιέροι. Το 2005 μετακομίζει στη Μόσχα ως δημοσιογράφος της εφημερίδας 1η Σεπτεμβρίου. Το 2002 ήταν υποψήφια για το λογοτεχνικό βραβείο Ντεπούτο, το 2007 τιμήθηκε με το λογοτεχνικό βραβείο Γιούρι Καζακόφ. Η Ναταλία Κλιουτσάροβα είναι μόνιμος συνεργάτης του λογοτεχνικού περιοδικού Νέος Κόσμος (Novyi mir), στο οποίο δημοσιεύει ποιήματα και διηγήματά της.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
205
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.32 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση