Μαλάκες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μαλάκες

Το πρόβλημα της εποχής μας

Aaron James

Είναι η εθνική μας βωμολοχία, αλλά έχουμε αναρωτηθεί ποτέ αν ξέρουμε τι πραγματικά σημαίνει μαλάκας;
Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή, κι ας βρισκόμαστε συχνά αντιμέτωποι με ανθρώπους που ανταποκρίνονται σ` αυτήν ακριβώς την περιγραφή. Εδώ που τα λέμε, όσο κι αν προσπαθεί κανείς να τους αποφύγει, οι μαλάκες βρίσκονται παντού - στον δρόμο, στο γραφείο, στη δημόσια ζωή, καμιά φορά και στο σπίτι μας. Για να τους χειριστεί κάποιος απαιτείται τεράστια προσπάθεια, και το κόστος είναι συνήθως βαρύ, κυρίως διότι είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο. Επομένως, για να αντιμετωπίσει κάποιος έναν μαλάκα χρειάζεται να τον καταλάβει πρώτα.
Αυτή τη στρατηγική προτείνει το συγκεκριμένο βιβλίο, ακολουθώντας τα ίχνη του Μακιαβέλι. Μας προσφέρει, επιτέλους, τους κώδικες για να καταλάβουμε πώς και γιατί μας δίνουν τόσο πολύ στα νεύρα οι μαλάκες· και εξηγεί γιατί αυτοί οι τύποι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρωπότητας, ειδικά στη σύγχρονη εποχή ακμής του ναρκισσισμού, του ατομικισμού και του αχαλίνωτου καπιταλισμού.
Η μελέτη του Άαρον Τζέιμς μας υπενθυμίζει τι αξίζει και τι χρειάζεται να υπερασπιστούμε απέναντι στους μαλάκες και, εκτός από ένα απολαυστικό ανάγνωσμα, αποτελεί ένα υπαρξιακά πολύτιμο και αναγκαίο εγχειρίδιο, ειδικά στην εποχή της παγκόσμιας κρίσης.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Σέβη Σπυριδογιαννάκη (Μεταφραστής)


Aaron James

Aaron James (Συγγραφέας)

Ο Άαρον Τζέιμς είναι καθηγητής φιλοσοφίας με ειδίκευση στην Ηθική και την Πολιτική Φιλοσοφία. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, διδάσκει ως επίκουρος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, έχει βραβευτεί από την Burkhardt Fellowship του American Council of Learned Societies και έχει φιλοξενηθεί από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ για παραδόσεις στις Επιστήμες της Συμπεριφοράς. Συνήθως, τα κείμενά του προορίζονται για ακαδημαϊκά έντυπα και πανεπιστημιακές εκδόσεις αλλά προσφάτως αποφάσισε να καταπιαστεί με ένα πιο εκλαϊκευμένο είδος γραφής επιχειρώντας να συμβάλει πιο ουσιαστικά στο δημόσιο βίο. Έτσι, έγραψε τη μελέτη "Μαλάκες" και σχεδιάζει να γράψει ένα βιβλίο για τη σχέση ανάμεσα στο σέρφινγκ και τον καπιταλισμό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
324
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.374 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση