Άγης ο Μαθημάγος
zoom in

`Λοιπόν, παιδιά. Έχετε πέντε καραμέλες και σας δίνω άλλες τρεις. Πόσο μας κάνουν;`
Κοίταξα τριγύρω μου και ξαφνικά είδα ένα τεράστιο 5 να μας κοιτάει αγριεμένα, ενώ το 3, που είχε σκαρφαλώσει στην έδρα της κυρίας και είχε βάλει τα χέρια στη μέση, περίμενε ανυπόμονα την απάντησή μας.
Χαμήλωσα τα μάτια μου και, όπως το συνηθίζω πάντα όταν κάνουμε μαθηματικά, έκρυψα τα χέρια μου κάτω από το θρανίο και...
`Άγη, μήπως εσύ ξέρεις;`
`Ξέρω, κυρία! Κάνουν...`
`Κυρία, ο Άγης μετράει κρυφά με τα δάχτυλά του!`
Τέτοια και άλλα πολλά συμβαίνουν στην τάξη του Μαθημάγου.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Έλενα Αρτζανίδου

Έλενα Αρτζανίδου (Συγγραφέας)

Η Έλενα Αρτζανίδου γεννήθηκε το 1964 στη Waldsassen στη Δ. Γερμανία. Στα εννιά της χρόνια, η παραμονή της στην Ελλάδα οριστικοποιήθηκε στο Μαυρονέρι του νομού Κιλκίς και αργότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου το 1981 τελείωσε το Λύκειο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών Καρδίτσας καθώς και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. Σήμερα ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει ασχοληθεί και με τη συγγραφή χρονογραφημάτων αλλά και άρθρων που αφορούν τον πολιτισμό για την εφημερίδα "Θεσσαλονίκη - Μακεδονία" και στο free-press "Karfitsa". Σήμερα αρθρογραφεί στο ηλεκτρονικό έντυπο www.thinkfree.gr. Από το 1996 ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Τα βιβλία της "Ένα ζευγάρι κόκκινα αθλητικά παπούτσια" και "Κόκκινα χρυσά παπούτσια" διασκευάστηκαν από το Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης και παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης το 2004. Eίναι δημιουργός του βραβευμένου από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, blog: www.filanagnosiaprogram.blogspot.com.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τέτη Σώλου

Τέτη Σώλου (Εικονογράφος)

Η Τέτη Σώλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά και άσκησε για λίγο διάστημα τη δικηγορία, σύντομα όμως την εγκατέλειψε για να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά σ΄ αυτό που από μικρή αγαπούσε περισσότερο, το παιδικό βιβλίο. Έχει εικονογραφήσει πολλά παιδικά βιβλία, έχει φτιάξει κόμικς, αφίσες και έχει μεταφράσει Λευκάδιο Χερν. Ιδιαίτερα ενδιαφέρεται για τα παιχνίδια, τις δραστηριότητες και τις κατασκευές που αναφέρονται στο παιδί, όπως επιτραπέζια παιχνίδια, γλωσσοπαίγνια, κατασκευές κ.λπ. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίόυ (ΙΒΒΥ).


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
72
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.152 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση