Κινούμενος στόχος
zoom in
Όπως πολλοί εκατομμυριούχοι στη Νότια Καλιφόρνια, ο Ραλφ Σάμσον έχει περίεργες παρέες: τον ερημίτη που λατρεύει τον ήλιο, στον οποίο ο Σάμσον χάρισε κάποτε ένα βουνό· την ξεπεσμένη ηθοποιό που έχει ως πάρεργο την αστρολογία και τη βρίσκει με το σαδομαζοχιστικό σεξ. Τώρα, δεν αποκλείεται κάποιος από τους φίλους του να έχει οργανώσει την απαγωγή του. Και καθώς ο Λιου Άρτσερ ακολουθεί τα ίχνη του πάμπλουτου Σάμσον από το άδυτό του στα φαράγγια της περιοχής ως τα κλαμπάκια της τζαζ, όπου στα διαλείμματα του προγράμματος κινδυνεύεις να φας ένα γερό χέρι ξύλο, ο "Κινούμενος Στόχος" εξελίσσεται σ΄ ένα εκρηκτικό αστυνομικό μυθιστόρημα που αναμειγνύει το σεξ, την απληστία και το οικογενειακό μίσος.

Χίλντα Παπαδημητρίου (Μεταφραστής)

Η Χίλντα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Καλλιθέα το 1957. Μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, ακούγοντας Neil Young και Bob Dylan. Σπούδασε Νομικά και για μια εικοσαετία είχε το δισκάδικο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Από το 1994 ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση. Μεταξύ άλλων έχει μεταφράσει: John Barth, Percival Everett, Jonathan Coe, Bob Dylan, Leonard Cohen, Jane Smiley, A. Bezzeridis, Raymond Chandler, Nick Hornby, Minette Walters κ.ά. Μια από τις πιο πρόσφατες μεταφράσεις της που αγαπά πολύ είναι το "Όλες οι χάρες του ουρανού" του Dinaw Mengestu. Επίσης, έχει γράψει δύο μονογραφίες για τους Beatles και τους Clash, για τις εκδόσεις "Απόπειρα", και είναι τακτική συνεργάτης του διαδικτυακού μουσικού περιοδικού www.mic.gr

Ross MacDonald

Ross MacDonald (Συγγραφέας)

Το πραγματικό όνομα του Ross MacDonald ήταν Kenneth Millar. Γεννήθηκε κοντά στο Σαν Φρανσίσκο το 1915 και μεγάλωσε στο Βανκούβερ. Το 1938 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο και παντρεύτηκε τη Μάργκαρετ, που έμελλε να γίνει γνωστή στον κόσμο των συγγραφέων μυστηρίου ως Μάργκαρετ Μίλλαρ. Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ, σπούδασε και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στο Αν Άρμπορ και δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα το 1944. Διετέλεσε πρόεδρος των Συγγραφέων Μυστηρίου της Αμερικής και τιμήθηκε με το Grand Master Award της ένωσης, καθώς και με το Silver Dagger Award των Συγγραφέων Μυστηρίου της Μεγάλης Βρετανίας. Πέθανε το 1983. Έργα του είναι: "The Dark Tunnel", "Trouble Follows Me", "Blue City", "The Three Roads", "Meet Me at the Morgue", "The Ferguson Affair"· και με ήρωα τον Lew Archer: "The Moving Target", "The Drowning Pool", "The Way Some People Die", "The Ivory Grin", "Find a Victim", "The Name is Archer", "The Barbarous Coast", "The Doomsters", "The Gallon Case", "The Wycherly Woman", "The Zebra-Striped Hearse", "The Chill", "Black Money", "The Far Side of the Dollar", "The Instant Enemy", "The Goodbye Look", "The Underground Man", "Sleeping Beauty", "The Blue Hammer".


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
357
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.556 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση