Αγάπη και ανεκτικότητα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αγάπη και ανεκτικότητα

Προς έναν παγκόσμιο πολιτισμό

Muhammed Fethullah Gulen

16.92€ -27% 12.35€

Το βιβλίο του Φετχουλλάχ Γκιουλέν "Αγάπη και ανεκτικότητα" πραγματεύεται ένα ευρύτατο φάσμα επίκαιρων έως "καυτών" θεμάτων της εποχής μας στην προοπτική του διαθρησκευτικού διαλόγου. Τέτοια είναι τα κεφάλαιά του για την αγάπη και τον οίκτο, τη συγχώρεση σε αναφορά προς την ανεκτικότητα στον ορίζοντα του διαλόγου, τον άνθρωπο σήμερα, τον σουφισμό και τη μυστική παράδοση του Ισλάμ, την τρομοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο του "ιερού πολέμου" (τζιχάντ), την εκπαίδευση και την παγκοσμιοποίηση.

Μάριος Π. Μπέγζος
Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Καθηγητής Συγκριτικής Φιλοσοφίας της Θρησκείας

Πέρσα Κουμούτση

Πέρσα Κουμούτση (Μεταφραστής)

Η Πέρσα Κουμούτση, είναι συγγραφέας και μεταφράστρια λογοτεχνίας. Γεννήθηκε στο Κάιρο, Αιγύπτου και ήρθε στην Ελλάδα αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του Αιγυπτιακού Πανεπιστημίου του Καΐρου. Από το 1993 ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη λογοτεχνική μετάφραση από τα αραβικά και τα αγγλικά. Εκτός από έργα αγγλόφωνων συγγραφέων, έχει μεταφράσει το μεγαλύτερο μέρος του έργου του Αιγύπτιου νομπελίστα λογοτέχνη Ναγκίμπ Μαχφούζ από τα αραβικά, καθώς και έργα άλλων σημαντικών Αράβων δημιουργών. Το 2001, τιμήθηκε για το σύνολο των μεταφράσεών της με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη, ενώ το αιγυπτιακό κράτος την έχει βραβεύσει δύο φορές για τη συνεισφορά της στα γράμματα. Έχει λάβει Ειδική Διάκριση από το Τμήμα Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αλ Αζχάρ ενώ έργα της έχουν μεταφραστεί στην αραβική γλώσσα. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή λογοτεχνικά συνέδρια, ενώ κείμενα και πεζά της έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2002 μέχρι σήμερα έχει εκδώσει έξι μυθιστορήματα πάντα με κύριο άξονα τον διαπολιτισμικό διάλογο ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή. Τα βιβλία της "Στους δρόμους του Καΐρου" (2014), "Δυτικά του Νείλου" (2006) και "Αλεξάνδρεια στον δρόμο των ξένων" (2002) κυκλοφορούν από τον Εθνικό Οργανισμό Βιβλίου της Αιγύπτου.

Σωτήρης Σ. Λίβας (Επιμέλεια)

Ο Σωτήρης Σ. Λίβας είναι διδάκτωρ Γεωπολιτικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και διδάσκει στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας.

Muhammed Fethullah Gulen

Muhammed Fethullah Gulen (Συγγραφέας)

Ο Μοχάμεντ Φετχουλάχ Γκιουλέν, πνευματικός ηγέτης, διανοούμενος και συγγραφέας περισσότερων από 60 βιβλία, γεννήθηκε στο Ερζερούμ της Τουρκίας το 1941. Πρώην ιμάμης και ιεροκήρυκας, ανέπτυξε μια εναλλακτική διδασκαλία του Ισλάμ βασισμένη στα κηρύγματα των σούφι, του Μεβλανά Ρουμί και του Σαΐντ Νούρσι. Κατά τη δεκαετία του 1990 πραγματοποίησε συνομιλίες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για τον διαθρησκευτικό διάλογο και την ανεκτικότητα. Από το 1999 ζει μόνιμα στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ. Το 2008 έλαβε την πρώτη θέση στην κοινή δημοσκόπηση των περιοδικών "Foreign Policy" (ΗΠΑ) και "Prospect" (ΜΒ) για τους 100 πιο σημαντικούς διανοούμενους στον κόσμο ("Top 100 Global Thinkers"). Το 2013 συμπεριλήφθηκε, επίσης, στον κατάλογο των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επίδραση του περιοδικού "Time" ("Worldʼs 100 Most Influential People for 2013").
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
357
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.555 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση