Αντιμέτωποι με τη φτώχεια
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αντιμέτωποι με τη φτώχεια

Η Δύση και οι φτωχοί χθες και σήμερα

Συλλογικό έργο

Francois - Xavier Merrien

Michael Freeden

15.90€ -33% 10.65€

Η φτώχεια κατοικεί σήμερα στην καρδιά της κοινωνίας μας. Στις ευρωπαϊκές χώρες η εξαθλίωση εκτίθεται δημόσια. Η παρουσία της επαιτείας, των "αστέγων", των "χωρίς δικαιώματα" στην καρδιά και την περιφέρεια των πάντα πλούσιων μεγάλων πόλεων καταργεί την αντιπαράθεση ανάμεσα στα παλιά ευρωπαϊκά μας έθνη, που τα χαρακτήριζε η αλληλεγγύη, και τον αμερικάνικο πολιτισμό, που καθοριζόταν από την πάλη για τη ζωή και γεννούσε αποκλεισμό.

Η φτώχεια έγινε ένα διεθνές φαινόμενο, μια από τις πιο επιτακτικές προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δυτικές κοινωνίες. Για την καλύτερη κατανόηση των ριζών του φαινομένου αυτού, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ιδρύματος Ανθρωπιστικών Επιστημών, ένα διεθνές συμπόσιο συγκέντρωσε στο Τορίνο μερικούς από τους πιο επιφανείς ειδικούς της φτώχειας και των κοινωνικών πολιτικών. Το βιβλίο αυτό περιέχει τις κυριότερες ανακοινώσεις στο συμπόσιο αυτό, που αναφέρονται τόσο στον 19ο αιώνα όσο και στη σύγχρονη περίοδο. Αναλύονται οι γερμανικές, οι αμερικανικές, οι βρετανικές, οι γαλλικές και οι σκανδιναβικές εμπειρίες. Ένα έργο χρήσιμο για όποιον θέλει να καταπολεμήσει τη φτώχεια στις ρίζες της.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Francois - Xavier Merrien (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Michael Freeden

Michael Freeden (Συγγραφέας)

Ο Michael Freeden είναι καθηγητής πολιτικών επιστημών και διευθυντής του Κέντρου Πολιτικών Ιδεολογιών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Γνωστότερα έργα του είναι: "Liberalism Divided: A Study in British Political Thought, 1914-1939" (1986), "The New Liberalism: An Ideology of Social Reform" (1986), "J.A. Hobson: A Reader" (1988), (επιμ.) "Reappraising J.A. Hobson: Humanism and Welfare" (1990), "Rights" (1991), "Ideologies and Political Theory: A Conceptual Approach" (1996), "Is Nationalism a Distinct Ideology?", άρθρο στο περιοδικό "Political Studies", τ. 46, 1998, (επιμ.) "Reassessing Political Ideologies: The Durability of Dissent" (2001), "Ideology: A Very Short Introduction" (2003), "Liberal Languages: Ideological Imaginations and Twentieth-Century Progressive Thought" (2004), (επιμ., με τους Gayil Talshir και Mathew Humphray) "Putting Ideology to Work" (2006).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Peter Abrahamson (Συγγραφέας)

Kαθηγητής στο Ινστιτούτο Οικονομίας και Σχεδιασμού του Ρόσκιλε της Δανίας. Οι έρευνες του αναφέρονται στα Κράτη Πρόνοιας, στις αλλαγές στο σκανδιναβικό πρότυπο κοινωνικής προστασίας και στην ικανότητα του να επιλύει τα προβλήματα της φτώχειας και της ανεργίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Franz - Xaver Kaufman (Συγγραφέας)

Kαθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Bielefeld και διευθυντής του Ινστιτούτου ΄Έρευνας για τον πληθυσμό και τις κοινωνικές πολιτικές. Οι έρευνες του αναφέρονται τόσο στον τομέα της κοινωνιολογίας, της θρησκείας, της οικογένειας όσο και στον τομέα των κοινωνικών πολιτικών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

William Logue (Συγγραφέας)

Kαθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Northern Illinois. Ειδικευμένος στη γαλλική πολιτική και την πολιτιστική ιστορία, δημοσίευσε πολυάριθμα άρθρα και εργασίες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Michel Messu (Συγγραφέας)

Eπίκουρος καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ρεν, και διευθυντής ερευνών στο CREDOC. Εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται συστηματικά με την ανάλυση των κοινωνικών προβλημάτων της σύγχρονης Γαλλίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

James Patterson (ιστορικός) (Συγγραφέας)

Kαθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Βrown-ΗΠΑ. Είναι ένας από τους καλύτερους ειδικούς στην αμερικανική ιστορία και τις αμερικανικές πολιτικές.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Giovanna Procacci (Συγγραφέας)

Διευθύντρια ερευνών (κοινωνιολογία) στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου. Αφιέρωσε πολυάριθμες εργασίες στην κοινωνιολογική και την πολιτική ανάλυση των κοινωνικών προβλημάτων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Κορασίδου (Μεταφραστής)

Η Μαρία Κορασίδου γεννήθηκε το 1959 στη Δράμα. Σπούδασε στη Γαλλία Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία. Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία Οι Άθλιοι των Αθηνών και οι Θεραπευτές τους: Φτώχεια στην ελληνική πρωτεύουσα του 19ου αιώνα (1995, 2000 2η έκδοση, "Τυποθήτω"), Όταν η αρρώστια απειλεί: Επιτήρηση και έλεγχος της υγείας του πληθυσμού στην Ελλάδα του 19ου αιώνα ("Τυποθήτω", 2002). Είναι λέκτορας στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου διδάσκει Ιστορία της Κοινωνικής Πολιτικής. Είναι παντρεμένη με τον Ματθαίο Τσιριμονάκη και έχει ένα γιο.

Francois - Xavier Merrien (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
329
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.433 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση