Την Ελλάδα από το αυτί να την αρπάξουμε... και να τη σώσουμε θέλει δε θέλει
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Την Ελλάδα από το αυτί να την αρπάξουμε... και να τη σώσουμε θέλει δε θέλει

Στέλιος Παπαθεμελής

12.94€ -27% 9.45€

Ο Ρωμαίος ιστορικός Τάκιτος έγραφε τον 1ο μ.Χ. αιώνα για τους ομογάλακτους των σημερινών δυναστών ότι `ubi solitudinem faciunt, pacem appellant,`, όπου δηλαδή, δημιουργούν έρημο, εκεί ισχυρίζονται ότι επιβάλλουν ειρήνη!
Οι Γερμανοί οικονομικοί κατακτητές λεηλατούν και ρημάζουν ασύδοτα τους δύο πυλώνες του Ελληνισμού.
Ταυτόχρονα, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την παταγώδη αποτυχία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Καμία από τις διακηρυγμένες αξίες του δεν λειτούργησε. Ήταν μια φούσκα που στις πρώτες δυσκολίες έσπασε. Η διαλυσή της είναι πια ζήτημα χρόνου.
Οι δυτικές κοινωνίες πέρασαν μια μακρά περίοδο διαχεόμενης ευημερίας, όσοι οι άρχοντές τους αισθάνονταν απέναντί τους ισχυρότατο το αντιπαλο δέος του κομμουνισμού. Με τον φόνο να απολέσουν τα πάντα, οι κατεστημένες δυνάμεις συνήνεσαν στη δημιουργία του κοινωνικού κράτους. Αποδέχτηκαν τη θεσμική του κατοχύρωση και συνείργησαν, έστω και με μισή καρδιά στην ανάδειξή του. Η κατάρρευση του κομμουνιστικού μπαμπούλα κατέστησε μονοπωλιακή και απόλυτη την εξουσία τους.
Έκτοτε κατεδαφίστηκε το κράτος πρόνοιας και σμπαραλιάστηκε το συλλογικό εργατικό δίκαιο που υπήρξε καρπός σκληρών αγώνων εργαζομένων (...)
Όλα κατάντησαν λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι, ατάκτως ερριμμένα. Γι` αυτό όμως, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, `καιρός επί πάσιν άριστος`.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Στέλιος Παπαθεμελής

Στέλιος Παπαθεμελής (Συγγραφέας)

Ο Στέλιος Παπαθεμελής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Από το 1974 εκλέγεται συνεχώς βουλευτής. Άσκησε κατά καιρούς κυβερνητικά καθήκοντα στα Υπουργεία Παιδείας, Μακεδονίας-Θράκης και Δημόσιας Τάξεως. Διάβασε και εξακολουθεί να διαβάζει πολύ και πολλά και προπαντός ιστορία. Έγραψε δοκίμια, μελετήματα και λόγους. Κύριο εργαλείο της πολιτικής του ανάλυσης είναι ο Θουκυδίδης και η κλασική σκέψη γενικότερα. Από αυτήν και το Ευαγγέλιο αντλεί τις πνευματικές "σταθερές" του. Τελευταία του βιβλία είναι: "Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί" (Εκδόσεις Καστανιώτη), "Αντιστεκόμαστε" (Εκδόσεις Καστανιώτη), "Το άλας της γης ή Περί Ορθοδοξίας και πολιτικής" (Εκδόσεις Παρουσία, "Η αλήθεια έχει αγκάθια" (Εκδόσεις Γερμανός), "Μπορούμε και πρέπει να πάμε μπροστά" (Εκδόσεις Γερμανός), "Ρήξη", "Για να κάνουμε την κρίση ευκαιρία" (Εκδόσεις Καστανιώτη).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
240
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.368 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση