Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ

Philip Pullman

Αρκούν οι λέξεις «μια φορά κι έναν καιρό», και το ταξίδι ξεκινά.

Σʼ αυτή την υπέροχη συλλογή, ο πολυβραβευμένος Φίλιπ Πούλμαν παρουσιάζει τα πενήντα αγαπημένα παραμύθια του από τους αδελφούς Γκριμ, δίνοντάς τους νέα πνοή και φρεσκάδα με την ξεχωριστή πένα του.

Από το ρομαντισμό των κλασικών όπως η Ραπουνζέλ, η Χιονάτη και η Σταχτοπούτα μέχρι το μαύρο χιούμορ των λιγότερο γνωστών όπως Τα τρία φύλλα του φιδιού, Ο λαγός και ο σκαντζόχοιρος και Ο θάνατος νονός, ο Πούλμαν αποδίδει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τη γοητεία που ασκούν εδώ και αιώνες στους αναγνώστες τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ, παραθέτοντας μετά από το καθένα ένα σύντομο σχόλιο για την ιστορία του. Στον δε πρόλογο εξηγεί γιατί αυτά τα παραμύθια έχουν αντέξει στο χρόνο και αποτελούν μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μια αξέχαστη συλλογή που θα τη διαβάσετε και θα την ξαναδιαβάζετε εσείς και τα παιδιά σας για πολλά πολλά χρόνια.

Philip Pullman

Philip Pullman (Συγγραφέας)

Ο Φίλιπ Πούλμαν γεννήθηκε στην Αγγλία το 1946. Σήμερα ζει σʼ ένα σπίτι με μεγάλο κήπο στην Οξφόρδη και απολαμβάνει πραγματικά αυτό που κάνει: το γράψιμο. Ο Πούλμαν έχει γράψει πολλά βιβλία που απευθύνονται σε μικρούς και σε μεγάλους και τα οποία κυκλοφορούν στις Εκδόσεις Ψυχογιός: "Η Λίλα, ο Τσανγκ και ο άσπρος ελέφαντας" (Βραβείο Σμάρτις), "Ο ιππότης του ρολογιού" (υποψήφιο για το Βραβείο Κάρνετζι και το Βραβείο Σμάρτις), "Ο κόμης και ο μαύρος κυνηγός" και "Τζάκ ο Φτεροπόδαρος". Επίσης, ο Φίλιπ Πούλμαν είναι ο συγγραφέας της γνωστής "Τριλογίας του Κόσμου", με τίτλους "Το αστέρι του Βορρά", "Ο άρχοντας των δύο κόσμων", "Το κεχριμπαρένιο τηλεσκόπιο" τα οποία κέρδισαν την εκτίμηση των κριτικών και την αγάπη των αναγνωστών και τιμήθηκαν με σημαντικά βραβεία, όπως το Γκάρντιαν, το Κάρνετζι, το Χάνκιντορι κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
496
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.744 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση