Ο βασιλιάς των αρουραίων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο βασιλιάς των αρουραίων

James Clavell

Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, η κυριότερη προκεχωρημένη βάση της Βρετανίας στην Ασία ήταν η Σιγκαπούρη. Η πτώση της πόλης σήμανε την απώλεια των Δυτικών Ινδιών - και όλων των συμμαχικών δυνάμεων. Εκατόν πενήντα χιλιάδες άντρες πιάστηκαν αιχμάλωτοι και ελάχιστοι απ΄ αυτούς κατάφεραν να επιβιώσουν τα σχεδόν τέσσερα χρόνια αιχμαλωσίας.
Στο Τσάνγκι, το πλέον διαβόητο στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου της Ασίας, μόνο ένας στους δεκαπέντε έγκλειστους είχε τη δύναμη, την τύχη και την εξυπνάδα να επιβιώσει. Η τροφή σπάνιζε και οι συνθήκες ήταν ανυπόφορες, αλλά υπήρχαν τρόποι να απαλύνεις το μαρτύριο, αν γνώριζες τον κατάλληλο άνθρωπο. Αυτός ο άνθρωπος ήταν ο αποκαλούμενος Βασιλιάς, αλλά είχε κι εκείνος την τιμή του - και σε ένα στρατόπεδο διαβόητο για τη σκληρότητα, την αδικία και τη διαφθορά του, ήταν ο πιο μισητός απ΄ όλους...

Ο "Βασιλιάς των Αρουραίων" είναι μια ιστορία επιβίωσης, το καλύτερο μυθιστόρημα της αγγλικής γλώσσας για τα στρατόπεδα αιχμαλώτων πολέμου των Ιαπώνων. Μία μυθιστορηματική αφήγηση του τρόμου εκείνων των ημερών από την πένα του αριστοτέχνη James Clavell, που επέζησε του Τσάνγκι και ξέρει τι είναι ικανός να κάνει κανείς για να επιβιώσει...

Ο James Clavell είναι ο συγγραφέας των αριστουργημάτων "Shogun", "Tai-Pan", "Noble House", "Whirlwind" και σεναριογράφος επιτυχιών όπως οι "Στον Κύριό μας με Αγάπη", "Η Μύγα", "Η Μεγάλη Απόδραση". Αλλά όλα ξεκίνησαν από το "Βασιλιά των Αρουραίων", το πιο προσωπικό μυθιστόρημα του Clavell, που τον βοήθησε να εξωτερικεύσει την οργή και να εξορκίσει τον πόνο που βίωσε στον πόλεμο, προσφέροντάς μας ένα από τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά αριστουργήματα.

Θανάσης Βέμπος

Θανάσης Βέμπος (Μεταφραστής)

Ο Θανάσης Βέμπος γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Σπούδασε προγραμματισμό κομπιούτερ και δημόσια υγιεινή, προτού ασχοληθεί επαγγελματικά ως ερευνητής - δημοσιογράφος. Έχει μεταφράσει πολλά επιστημονικά βιβλία και άρθρα, ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 300 άρθρα με αντικείμενο τη διαστημική τεχνολογία, την αστροναυτική-αστρονομία, την οικονομία και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην ανθρώπινη κοινωνία και ψυχολογία. Μιλά αγγλικά και ρωσικά. Συμμετείχε με την ελληνική ομάδα στην τελικά φάση επιλογής υποψηφίων για το πρόγραμμα West in Space ΄97 σε συνεργασία με τη Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δικά του βιβλία επιστημονικής φαντασίας ("Ιστορίες κυβερνοπάνκ", εκδόσεις Ωρόρα - "Πέντε ρωγμές στο δίκτυο", εκδόσεις Λιβάνη). Το διήγημά του "Τα παιδιά του Κρόνου" κέρδισε το πρώτο βραβείο διηγημάτων ελληνικήςεπιστημονικής φαντασίας (Χρυσός Ικαρομένιππος) για το 1996. Η επιστημονική φαντασία αποτελεί μια από τις βασικές "έμμονες ιδέες" του, μαζί με το Διάστημα, το μέλλον, την κυβερνητική, τα ανεξήγητα φαινόμενα, τη βιοτεχνολογία, τη διεθνή πολιτική, την οικονομία και την εθνολογία. Μαζί με όλα αυτά, βρίσκει και το χρόνο να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες, την αυτόνομη κατάδυση, το χειμερινό σκι και το ροκ εν΄ ρολ.

James Clavell

James Clavell (Συγγραφέας)

Ο James Clavell γεννήθηκε το 1924 στην Αγγλία και πέθανε το 1994 στη Στοκχόλμη. Σε ηλικία 16 χρονών κατατάχθηκε στο στρατό και πολέμησε στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου αιχμαλωτίστηκε από τους Ιάπωνες και οδηγήθηκε στη Σιγκαπούρη, στο στρατόπεδο αιχμαλώτων Changi Prison. Μετά το τέλος του πολέμου ο Clavell αφοσιώθηκε στη συγγραφή και στον κινηματογράφο. Τα βιβλία της περίφημης Ασιατικής Σάγκα, στην οποία περιλαμβάνεται και το "Σογκούν", γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία και καταξίωση και μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Ο Clavell έγραψε επίσης το σενάριο για τις ταινίες "Η μύγα" και "Η μεγάλη απόδραση", ενώ ήταν ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας "Στον κύριό μας με αγάπη", για την οποία τιμήθηκε με το Writers Guild Best Screenplay Award.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
624
Διαστάσεις:
19x13
Βάρος:
0.783 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση