Μπάρναμπι Μπρόκετ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μπάρναμπι Μπρόκετ

John Boyne

Η οικογένεια Μπρόκετ είναι μια συνηθισμένη οικογένεια. Είναι όλοι τους αξιοσέβαστοι και βαρετοί, κάτι για το οποίο υπερηφανεύονται, ενώ σνομπάρουν όσους είναι διαφορετικοί ή περίεργοι. Και τότε, έρχεται στον κόσμο και στη ζωή τους ο Μπάρναμπι Μπρόκετ, που αψηφά τους νόμους της βαρύτητας... και αιωρείται. Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ευχαριστήσει τους γονείς του, ο Μπάρναμπι βάζει τα δυνατά του να κρατήσει τα πόδια του στο έδαφος. Αλλά δεν τα καταφέρνει!
Μια μοιραία μέρα, ο κύριος και η κυρία Μπρόκετ αποφασίζουν ότι δεν αντέχουν άλλο· άλλωστε ποτέ δε ζήτησαν ένα παράξενο παιδί που να αιωρείται. Ο Μπάρναμπι πρέπει να φύγει...
Προδομένος και φοβισμένος, ο μικρός συγκρούεται με ένα πολύ ξεχωριστό αερόστατο, κι έτσι αρχίζει ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μαλβίνα Αβαγιανού (Μεταφραστής)


John Boyne

John Boyne (Συγγραφέας)

Ο Τζον Μπόιν γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1971. Σπούδασε φιλολογία στο Trinity College στο Δουβλίνο και παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο University of East Anglia, στο Norwich, όπου και δίδαξε αργότερα. Ζει στο Δουβλίνο. Έχει γράψει επτά μυθιστορήματα για ενήλικες, ενώ το πρώτο του παιδικό βιβλίο, "Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα" αποτέλεσε διεθνές εκδοτικό φαινόμενο αφού μεταφράστηκε σε 42 γλώσσες, βρισκόταν επί δύο χρόνια στις υψηλότερες θέσεις των λιστών ευπώλητων βιβλίων και πούλησε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη. Το βιβλίο του "Ο Νόα το έσκασε" έχει μεταφραστεί σε 24 γλώσσες και ήταν υποψήφιο για πολλά βραβεία, το "Μπάρναμπι Μπρόκετ" κυκλοφορεί σε 29 χώρες και ήταν υποψήφιο για διάφορα βραβεία ενώ το "Μείνε εκεί που είσαι και μετά φύγε" ήταν υποψήφιο για το Ιρλανδικό Βραβείο του Παιδικού Βιβλίου της Χρονιάς.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
319
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.497 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση